Moje první zrcadlovka

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod MurphyL6 25. 7. 2009 19:50

Zdravim vás všechny,
mám dotaz. Chtěl bych si pořídit zrcadlovku, moji první zrcadlovku. Teď vlastním UZ Fuji S8000fd a chtěl bych něco lepšího. Neumím se rozhodnout, jaká zrcadlovka do cca 12 000 je nejlepší. Takže vrchní hranice ceny je 12 000 a chtěl bych KIT. Líbí se mi Canon 1000D nebo Sony Aplha A200K. U Canonu koukám, že někde nabízení objektiv se stabilizací a někde bez a taky se mi líbí, že má liveview. Olympus E-520 taky není špatnej, ale u něj mi obrazová kvalita příjde o něco horší-navíc nepodporuje SD karty..(i když sony taky ne :hm ). Co třeba Pentax K2000? Vůbec nevím, který by byl pro mě, jako nováčka v poli zrcadlovek nejlepší. Díky za ohlasy ^^
MurphyL6
Návštěvník

Odeslat příspěvekod voyo 25. 7. 2009 20:45

Kazdy ti odpovie podla toho aky ma fotoaparat :)
Obrazova kvalita je u kazdeho fotoaparata +- rovnaka.

ale napr.
Sony podporuje pri svojich novych modeloch Alpha 230/330/380 aj SDHC karty
Ma stabilizaciu uz v tele fotoaparatu
voyo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MurphyL6 25. 7. 2009 20:50

jenže ty alphy jsou už zase moc drahé
já bych chtěl něco tak do těch 12000 ,- nebo jen trochu navíc
MurphyL6
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zuzkys 25. 7. 2009 21:16

V podstatě jsi si odpověděl sám. Máš rozpočet, který až takové moc velké výběry nenabízí.
Možná bych nejspíš doporučila ten Canon. Vlastně hlavně kvůli tomu, že třeba časem budeš chtít pořídit zase o kousek lepší foťák a tak si nebudeš muset zvykat na nové ovládání. Většinou jsou pak takhle lidi věrní jedné značce, jak kvůli příslušenství tak samozřejmě hlavně kvůli sklům. Je vlastně ale pravda, že i ta alpha se dá pak do budoucna koupit lepší.
Jenom můj názor je ten, že u Sony se hodně platí za značku, takže případná různá příslušenství jsou k Sonymu dražší. Proto bych já z tvého výběru vzala Canon.
zuzkys
Návštěvník

Odeslat příspěvekod stehlikt 25. 7. 2009 21:23

já bych volil taky Canon...už jen kvůli tomu, co napsala zuzkys.A taky kvůli tomu, že Canon má větší obsazení na trhu zrdcadlovek než Sony, Pentax a Olympus...tím pádem bude vetší šance nákupu(prodeje) z bazaru. Navíc si můžeš od známých půjčovat objektivy:-P
stehlikt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MurphyL6 25. 7. 2009 21:33

no, právě u nás snad ani nikdo zrcadlovku nemá :D
každopádně dík, asi vezmu ten canon-až si na něj došetřim :D
MurphyL6
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kuris-k1 25. 7. 2009 22:01

zdravím,s takovým rozpočtem bych šel do Sony.Canon me stabilizované jen dražší skla,Sony má stabilizovaný čip,olympus má zase menší čip-větší šum,nižší dynamický rozsah,větší hloubka ostrosti.řešil jsem stejné dilema a skončil jsem u Sony A 200 a jsem nadmíru spokojený.
kuris-k1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 25. 7. 2009 22:21

Strucna rada.Bez do kramu a ohmatej si vsechny entry modely VSECH vyrobcu.Vyber pak podle toho, ktery fotak se ti nejlepe drzel a nejlepe ovladal.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kelav 26. 7. 2009 01:49

A co takhle? Musíš mít zcela nové tělo a objektiv? Co třeba jít cestou staršího těla + objektivu, třeba i v záruce. Člověk ušetří nemalý peníz. Navíc jsi-li nováček a nevíš co chceš fotit, tak si myslím, že je to daleko lepší volba.
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zuzkys 26. 7. 2009 07:03

Ono zase podle mě není úplně nejlepší volba jít jako naprostý začátečník do bazarového kousku. Člověk totiž naprosto nepozná jestli náhodou tělo a sklo není nějak poškozené. Může prostě narazit na neseriózního prodávajícího a akorát naletět. Opravdu kupovat bazarový kousek pro začátečníka může být veliký risk. Samozřejmě něco jiného by bylo, kdyby měl někoho známého, který zrcadlovkám rozumí a byl by ochotný s ním jít a foťák prohlídnout. Jinak je to blbost.
zuzkys
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 26. 7. 2009 09:16

player píše:Strucna rada.Bez do kramu a ohmatej si vsechny entry modely VSECH vyrobcu.Vyber pak podle toho, ktery fotak se ti nejlepe drzel a nejlepe ovladal.

téhle rady se drž!!

PS: pochopil jsem, že finance jsou tady na 1. místě, takže bych nějaký dokupování příslušenství až taky nehrotil.... v tom případě z nových Canon 1000D se seťákem ktere je IS
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 26. 7. 2009 10:49

kelav píše:A co takhle? Musíš mít zcela nové tělo a objektiv? Co třeba jít cestou staršího těla + objektivu, třeba i v záruce. Člověk ušetří nemalý peníz.
Nesmysl. Bazary jsou předražený.
Vím, že mě tady hodně lidí umlátí argumentama, ale prostě to tak je. Když se někdy dívám na ceny bazarových foťáků, tak mě až jímá hrůza. Raději pár procent ceny doštřím a mám funglovku, kterou nikdo přede mnou nevošmatlával, která má průhlednou minulost a plnou dvouletou záruku...

Podobné je to u objektivů. Když vidím třeba 70-200 f4 v bazaru o 2 tisíce levněji než stojí novej, tak bych zvracel.
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 26. 7. 2009 17:39

To beat.. a co třeba Nikon D80..? Ten mi předražený moc nepřipadá, rozhodně si myslím že předražená je spousta věcí, ale také spousta věcí se dá v bazaru sehnat za pěknou cenu
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 26. 7. 2009 17:53

Když hodně pátráš a máš štěstí že jinej kupující nebyl rychlejší, tak seženeš dobré kousky, to je pravda :o)
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zuzkys 26. 7. 2009 17:56

NE, začátečníkovi bazar prostě NE.
zuzkys
Návštěvník

Další stránka