Nikon D90 či Canon EOS 50D

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod irmo 30. 7. 2009 14:34

v krizi by namali ceni klesat nahodou???? a uz duplikovat u dobredaju kde sa toho chces zbavit ?
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Episyrphus 30. 7. 2009 14:56

Irmo: nemusis byt taky skromny. Ak si tie fotky spravil len tak od boku, si dobry.
Výbava: Nikon D300s, D80, D50, 18-55 DX, 50/1,8D, 70-300 VR, Sigma 28-70/2,8, Sigma 70-200/2,8, Sigma 150/2,8, Sigma EF-500 DG Super.
Episyrphus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 30. 7. 2009 15:09

myslím že D300 je dost dobrá na to aby si cenu více-méně podržela (Co nového přinesla D300s..? Pár vychytávek které mnoho lidí oželí a raději něco málo ušetří na objektiv)

Jinak souhlas s Episyrphem.. fotky pěkné :)
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod team_daddy 30. 7. 2009 15:26

Byt je D300 paradni, cena na trhu se neridi jen technickymi kvalitami, to snad vsichni vedi...
Nikon D90 + Nikkor AF-S 18-70mm f/3.5-4.5G ED + Nikkor AF-S 35mm f/1.8G + Nikon SB600 + Velbon Sherpa 200R a do kapsy Panasonic LX3

Historie: Nikon F65 -> Nikon Coolpix 3100 -> Canon IXUS 55 -> Nikon D40 ->
team_daddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 30. 7. 2009 16:19

ano, ale přesto myslím že všichni si jsou vědomi rozdílu D300 vs D300s a ceny o moc dolů nepůjdou. Pokud ano, bude to jen a jen dobře.
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 31. 7. 2009 07:08

Episyrphus píše:Irmo: nemusis byt taky skromny. Ak si tie fotky spravil len tak od boku, si dobry.

mam par vyhod, preco to mozem strielat od boku :P

1) macro prism, split prims v hladaciku => MF ostrenie mam poctatne ulachcene oproti vacsine (s standartnou matnicou)...
2) AF confirm senzor => staci mi posuvat sa dopredu dozadu a fotak mi zapipa ked je zaostrene aj s MF objektivmy.
3) IS - kedze je to fotene s e-510 a po FW update potporuje IS aj pre MF objektivy
4) Prestavil som "standartne" nastavenia fotaku, napr. umna sa Expozicia mera az po domacknuti spusti, standartne je ze exposicia sa meria bud pri 1/2 namacknuti alebo ked je zaostrene a potom si to fotak pamata az do domacknutia. Toto my umoznuje ostrit na f2.8 a tesne pri odfoteni zaclonit na f11-f16 a expozicia bude stale spravna.

Kazdy bod je sice len mali detail, ale spolu prinesu dost velky rozdiel ;-).
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Adiiisek 31. 7. 2009 11:53

Zdravim,
taky se domnívám(i když by to bylo fajn), že D300 níž než na 30tis nepůjde (i když teď je k sehnání za 32tis), když vemem že u D300s je přibližná cena 1800dolarů takže cena u nás to bude okolo 40tis , takže bude D300 mezi D90 a D300S

je těžký vybrat první zrcadlo, neboť je to rozhodnutí na pěkně dlouhou dobu a tak mi kamarád ještě odkázal abych se podívala na tyto dva:
http://www.pixmania.cz/cz/cz/1284090/ar ... iv-ef.html a http://www.pixmania.cz/cz/cz/2829126/ar ... -18-5.html - máte nějaké zkušenosti s těmito zrcadly ?
Adiiisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod beat 31. 7. 2009 12:00

To už raději K20 než 450D :o)

Ale u mě platí...spíš 40D nebo D90.
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kelav 31. 7. 2009 12:38

Ahoj, rád bych dodal, že daleko lepší investicí je kvalitní objektiv, než tělo. Vezmu to podle sebe. Když jsem začínal se zrcadlovkama (není to dlouho), tak byl "in" Nikon D70, který v té době stál nehorázné prašule. V té době mi lidi, kteří ho měli říkali, to je foťák na pořád, ty prachy co to stálo... Jenže pak přišla D80 a všichni "sedmdesátníci" měnili svoje těla :-) za novou D80. Ti co vydrželi marketingové masáže kolem D80 nakonec skončili až na D300, kterou mají dodnes. A spousty D70kářů má nyní současný model D90.

Přes tento překotný vývoj těl však jedna věc zůstává. A tím jsou ty zmiňované objektivy. Mám hodně kamarádů, kteří vystřídali během několika let hodně těl, ale většina z nich fotí pořád na ty samé objektivy. Na současné tělo nasazují postarší pevnou 50, Nikkor 18-70, předchozí model Nikkoru 35mm, atd. I já se počítám do této skupiny lidí. Nyní mám D90, která mi pro moje focení dostačuje. Jenže už teď vím, že dalších pět let jej rozhodně mít nebudu. Ten překotný vývoj u těl prostě je, každý nový model ve své třídě téměř vždy strká předchozí model do kapsy a pokroky ve výstupech tam prostě jsou veliké. Nevím, co bude za dva, tři roky, ale tuším, že D90 mít nebudu, co mi ale ve fotobatohu zůstane jsou objektivy :-)
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mariee 2. 8. 2009 19:00

tak já mám za sebou stěhování, takže jsem první pořádná vedra trávila balením (krabic, ne jointů :-)), vybalováním, přenášením, utíráním, malováním....a jsem ráda, že jsem dnes našla book a kupodivu, mám zde signál...uff... ale koukám, že jsem o nic nepřišla. páč půlce nerozumín co píšete...

Adiiisek píše:hih, tady se to rozjíždí
to Mariee - zamakáme a do světa DSLR se dostane raz dva; a dárky vyfotíme(a nejlépe pak budem fotit se sklem od Santy)
to all: na 95% jsem se rozhodla pro set s 70-300mm VR (i když ta světelnost není z nejlepších) a 18-70, za ty peníze je to dobrý a po včerejším lehkým otřesu mozku mám přislíbený příspěvek od rodičů, že snad při focení se mi nic nestane

adiii - no jde o to zda to bude raz dva.. koukám, že ty máš našláplo na tři.. musím dohánět :-) co otřes, je to OK?

Beat - zenit.. jéééééééééé na tom jsem fotila celé dětství to měl, tedy ještě má, taťka..vždy jsme všechny prndali, že to musíme tahat i na houby :-) a ještě měl cosi co mělo takový objektiv jako harmoniku a lezl z toho film o čtvrcových fotkách :-)))) říkal tomu, to je Hitlerův foťák...
Mariee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod beat 2. 8. 2009 19:06

Mariee: Pokud jsi uměla fotit se Zenitem, pak bys měla základy focení znát :hm
:mrgreen:
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Adiiisek 2. 8. 2009 22:10

Mariee píše:adiii - no jde o to zda to bude raz dva.. koukám, že ty máš našláplo na tři.. musím dohánět :-) co otřes, je to OK?

To vidim tak na ty dva - roky :D tak teorie dobrý, uvidíme pak ta praxe a hlavně čas 8-)
otřes už dobrý, i když klidu na lůžku si neužívám :potichu , zoomák Fuji odešel do opravny, takže mi doma zaměstnali úklidem
Adiiisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod decibel 3. 8. 2009 18:05

no tu sa to zvrtlo!

inak odporučil by som tiež D90 - ostanú peniažky na optiku, blesk a pod, (pretože foto z D90 do JPEG sa mi nejako viacej páči) ale neviem čo za sklo mal som svojho času na D200 AF-S 18-70 -a ostrilo to sakra rýchlo a svetelnosť 3,5-4,5 bola o.k., posledné zoomy majú F3,5-5,6 to nie je bohvie čo, čo som mal naposledy v ruke D5000 a 18-105 VR ostrenie bolo trocha pomalšie ako s tou 18-70 ale kresba veľmi pekná, aj farebnosť krásna, len k tomu treba IMHO prikúpiť 35F1,8/50/1,4 na fotenie v interiéroch... prípadne je tu ešte Tamron 17-50F2,8 ktorý by pomohol celkom svetelnosťou? ja si totiž už život nad 2,8 neviem predstaviť :)

nechcem tu mudrovať ale keď sa už rozmýšla nad D300 a kvalit. skle, tak prečo nie EOS 40D/50D+17-55? to je fakt asi top zostava nie?
Canon EOS 5D MkIII, 24-70/2,8L, 70-200/2,8L, 35/1,4 Sigma, 50/1,4 Sigma, 85/1,8 Canon, 100/2,8 Macro

OM-D E-M10, 14/2,5 Panasonic, 20/1,7 Panasonic, 45/1,8 Olympus, 40-150/4-5,6 Olympus, (na backup + zábava)
viacej na: http://jozefpeniak.blogspot.com/
decibel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mariee 26. 8. 2009 19:53

ahoj,

tak koukám, jak je tu mrtvo.. já jsem po dovolené a jsem ráda, že v tomto státě je to nastavené tak, že dovolenou máte vlastně na to, abyste načerpali sílu na to co vás pak čeká v práci, abyste se po dovče z toho zkrátka v práci nepo... 8-)

takže nevím kam dřív a co dřív..klasika.. znáte to..

ale co vám chci říci - jsem konečně majitelkou Nikonu D90 a tím objektivem 18-105 jak jsem tu stále otravovala o rady :-) za dovolenou jsem stihla vyfotit jen jednu housenku a chalupu :-) no a souseda, ale to není hezká fotka (je mu 72) :-)

takže jen co se zotavím po tom co mi čekalo v práci po dovlce, tak začnu otravovat s tím, kdo mi co naučí :lol: ale pozor návod jsem si už prolistovala :hm no a co si pamatuji? cha cha.. prd.. tedy skoro prd :-)

tak ahoj jestli tu ještě občas někdo jste...

marjánka
Mariee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod beat 26. 8. 2009 22:37

Mariee píše:ale pozor návod jsem si už prolistovala :hm no a co si pamatuji? cha cha.. prd.. tedy skoro prd :-)
Tak si ho pročti ještě jednou :D
beat
Návštěvník

Předchozí stránka