Nikon D90 či Canon EOS 50D

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod player 27. 7. 2009 22:53

Mel jsem tu obycejnou Hoyu, ta APO je jeste o dost drazsi, to uz se mi do toho vrazet nechtelo.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mariee 28. 7. 2009 08:09

dobré ránko,

tedy pánové klobouk dolů, děkuji za odpovědi :-*

musím říci, že mám štěstí, že některá slova znám z mého oboru, jako třeba chromosomální aberace, jinak bych dazajista potřebovala k ruce slovník :lol:

-chápu to tedy dobře, že tělo je ok, a tedy ten objektiv, co? sem se musela smát, páč to pro mne byly jen čísla a věděla jsem, že se mluví o sklech :)

-zvolit tedy ten 18-105 a případně makro si nechat nadělit? myslím, že jedno sklo bych od ježury opravdu vymámila, ale do 5-7tis, a už tak se bude kroutit jako kluzká ryba ;-) jestli je ta cena tedy vůbec reálná???

-a ta předsádka na makro..hmmm...asi pro blondýnu nej varianta do začátku, ne? ale program prozatím asi moc nevymámím, a hlavně nemám představu kolik takový program vůbec stojí, ale vím za kolik mají super šatičky na Zličíně ve slevě :lol: tedy pokud ho třeba někde neulovím vypálený...

-a mohu ještš jeden dotaz? co je vhodné pro začátečníka k obsluze výše zmíněného "raketoplánu" (vyšívání je mnohem jednodušší koníček :roll: ) nějaká odborná kniha, workshopy, kurzy.. kde, kdo, za kolik??? :hm

mooooooc děkuji marjánka
Mariee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 28. 7. 2009 09:10

Mariee píše:dobré ránko,

tedy pánové klobouk dolů, děkuji za odpovědi :-*

musím říci, že mám štěstí, že některá slova znám z mého oboru, jako třeba chromosomální aberace, jinak bych dazajista potřebovala k ruce slovník :lol:

-chápu to tedy dobře, že tělo je ok, a tedy ten objektiv, co? sem se musela smát, páč to pro mne byly jen čísla a věděla jsem, že se mluví o sklech :)

-zvolit tedy ten 18-105 a případně makro si nechat nadělit? myslím, že jedno sklo bych od ježury opravdu vymámila, ale do 5-7tis, a už tak se bude kroutit jako kluzká ryba ;-) jestli je ta cena tedy vůbec reálná???

-a ta předsádka na makro..hmmm...asi pro blondýnu nej varianta do začátku, ne? ale program prozatím asi moc nevymámím, a hlavně nemám představu kolik takový program vůbec stojí, ale vím za kolik mají super šatičky na Zličíně ve slevě :lol: tedy pokud ho třeba někde neulovím vypálený...

-a mohu ještš jeden dotaz? co je vhodné pro začátečníka k obsluze výše zmíněného "raketoplánu" (vyšívání je mnohem jednodušší koníček :roll: ) nějaká odborná kniha, workshopy, kurzy.. kde, kdo, za kolik??? :hm

mooooooc děkuji marjánka

slovník ;-) -- http://fotoroman.cz/glossary2.htm

program RAWtherapee je zdarma (ostatně jako všechny programy v dnešní době...)

návod k obsluze dostaneš s foťákem :D pokud myslíš trošku se naučit o optice a celkově o focení tak www.fotoroman.cz
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 28. 7. 2009 09:35

Mariee: Úplně nejlepší by bylo, pokud bys znala někoho se zrcadlovkou. Někoho ochotného vysvětlovat :o)
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mariee 28. 7. 2009 09:49

beat: ha ha to je fakt, ovšem nikoho takového neznám a asi budu pak muset na diskusích škemrat, zda by si mi někdo ujal :-))))))
Mariee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod beat 28. 7. 2009 10:46

Se tě klidně ujmu :-)
Ale nejsem žádnej profík :mrgreen:

EDIT: Ale návody k foťákům bývají psané opravdu velmi dobře. Nevím jak u Nikonu, ale u Fuji a u Canonu vysvětlují lehce i základy focení(vztah clona/čas/rychlost závěrky a dokonce i vztah clona/hloubka ostrosti). Pečlivě si pročíst manuál, zkoušet si to v reálu s foťákem v ruce...a když něco nepochopíš, zkus hledat info na netu(třeba Fotoroman.cz, fotografovani.cz), nebo tady ve fóru :-)

Ono to půjde.
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod RychJ 28. 7. 2009 14:08

beat píše:Mariee: Úplně nejlepší by bylo, pokud bys znala někoho se zrcadlovkou. Někoho ochotného vysvětlovat :o)

:D Tak o to jsem se jednu dobu snažil taky, někoho takového najít, leč se nepodařilo... Ale Marjánka má velkou výhodu, je holka, takže té se někdo ujme... :nenapadne

A kdyby se chtěl někdo ujmout mě, tak dejte vědět... :mrgreen:
RychJ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mariee 28. 7. 2009 14:48

tak mi právě nabídli ten D90 s 18-105 za 27500 s daní, tak co jsem koukala je to slušná cena, tak do toho pujdu...vlastně negativní odpověd jsem na vybrabné sklo nedostala, tak šup pro něj :-) pak budu škemrat o další rady ohledně dalších objektivů - hlavně toho mého vysněného makra :-)

beat - 8-D jejda díky, počkej jen co si tu hračku pořídím, získám zevrubný přehled ve slovníku fotografování a přečtu návod, tak si tě najdu :-D

rychJ - no musím říci, že v tomto je pohlaví jistá výhoda 8-) ale mám pocit, že ty už začátečník nejsi, ale i tak můžeme založit diskusi: chcete mě? :-) a třeba se najde někdo kdo se ujme vícero začátečníků :-)

marjánka
Mariee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RychJ 28. 7. 2009 14:52

No, by mě zajímalo, dle čeho soudíš, že nejsem začátečník..:)
Jinak, pro mě nemá cenu zakládat sekci Chcete mě...Mě nikdo nechce..:))
RychJ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 28. 7. 2009 14:59

To rychJ: No, podle výbavy... překvapilo by mě kdybys byl :D Jinak co se týče Sokolovska a Kraslicka, rád se ujmu jakéhokoliv začátečníka ;)
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod RychJ 28. 7. 2009 15:03

Podle výbavy se to přeci nedá hodnotit...To je moc subjektivní...:) hmm, do Sokolova z Prahy docela daleko..:(
RychJ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mariee 28. 7. 2009 15:31

rychJ - no myslela jsem, že si mi také radil, tak jsem tě automaticky zařadila mezi zkušené.. neboj on se někdo najde, kdo tě bude chtít :hm ;-)

karmy - no je vtipné, pro mě ta výbava v podpisu je pár řádek čísel a názvů :-D a podle toho já prd tedy poznám :-) možná byhch si také měla připsat výbavu, ale prozatím bych mohla vypsat barvy letních šatiček a ne skel :roll:
Mariee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karmy 28. 7. 2009 15:38

neboj (nebo snad boj), to přijde, jednou budeš taky mluvit tak že kolemjdoucí budou jenom zírat z jaké planety pocházíš :D
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod RychJ 28. 7. 2009 15:46

Mariee píše:rychJ - prozatím bych mohla vypsat barvy letních šatiček a ne skel :roll:

Sem s tím i s fotkama... :lol:
RychJ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mariee 28. 7. 2009 15:50

RychJ píše:
Mariee píše:rychJ - prozatím bych mohla vypsat barvy letních šatiček a ne skel :roll:

Sem s tím i s fotkama... :lol:

jooo tak to si musíš počkat, až budu mít právě tu hračku a budu s tím umět zacházet a pak budou i šatičky :-D :tleskani

karmy - no jsem zvědavá, za jak dlouho na tu "vaší planetu" proniknu :hm :lol:
Mariee
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka