Mno, jako každá liška, co si chválí svůj ohon musím doporučit D90

Ne teď vážně. Na Canonu se mi líbí, že je celokovový, v tom má D90 mínusový body. Otázkou ale je, jestli potřebuješ kovové tělo, nenapsala jsi nám v jakých podmínkách chceš fotit. Já s D90 fotím především koncerty, noční akce, party a všechny takovýhle náročný věci. Někdy musím říct, že by se mi hodilo horčíkové tělo a rovnou voděodolné. Ono totiž při focení reportáží si počasí nevybíráme.
Jinak na D90 se mi právě líbí čip, dvanáct megapixelů je rozhodně lepší než patnáct. Při focení do rawu Canon v porovnání s Nikonem trochu víc šumí. Aspoň to ukazují testy. Při focení do jpg to už tak hrozné není. Canon je taky daleko náročnější na kvalitu skla, opět to potvrzují recenze...
Na Nikonu se mi nelíbí, že barvy ujíždí maličko do červena, respektive červený kanál je oproti ostatním daleko výraznější, vidět to je především u pleťovky. Pokud ale člověk fotí do rawu, tak to takový problém není. Je to bohužel vlasnost, člověk s tím musí trochu počítat. Dřív zase Nikony měly nazelenalý nádeh (Nikon D70).
Jinak pokud bych dnes byl na vém místě, tak bych spíš v případě Canonu volil 40D. Vím, je to "starý model", ale má menší počet Mpix, míň šumí ale fotky z toho lezou krásný (aspoň podle toho co jsem viděl u kamaráda). Někomu může vadit i horší hlavní displej. Přeci jen 920 tisíc bodů je už pořádná televize

Displej ale fotky nedělá...