Nový Pentax K-7

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 20. 5. 2009 15:10

Práve oficiálne vyšiel nový K-7:
http://www.dpreview.com/previews/pentaxk7/
a nejaké lacnejšie, no odolné sklá: http://www.dpreview.com/news/0905/09052 ... lenses.asp

*konečne má normálnu rýchlosť v rámci svojej triedy DSLR :) a to video už bude samozrejmosť.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod neller 20. 5. 2009 22:22

Dotaz, K-7=K30D nebo to bude ještě jiný model?
neller
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 21. 5. 2009 00:06

Označovanie fotoaparátov Pentax : K# - Profi, K## - vyššia amatérska trieda, K### -amatérska trieda, K#### - Entry level.
Podľa slov Produktmanagera z Pentax Image Systems Carlsona.
Naposledy upravil golem2 dne 21. 5. 2009 08:15, celkově upraveno 1
Canon 6D, 17-40, 24-105,70-200/2,8,100/2,8 IS,
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 21. 5. 2009 07:30

no nemam pocit, ze by k-7 mala bit "profi",

skorej mam pocit, ze zhladom na vela a nie zanedbatelnych vylepseni oproti K20D to nechceli nazvat K30D, lebo by to zhadzovalo ten fotak ;-). Mam hlavne namysli ine CMOS senzor, AF algoritmus, iny metering senzor, zavierka 1/8000 atd atd .... proste tam nezostalo s k20D vobec ale vobec nic .....

Cis sa dockas K30D.... tazka to otazka, ale osobne otom pochybujem .... Naco vyrabat nieco co je uz technologicky zastaralane .... vyrobne naklady nebudu velmi rozdielne ....

pentax, nema FF ako Nikon,Canon aby tak odelil 3 vrstvu a odolnost ponuka uz od najnizsich DSLR, takze nemoze urobit ani to co urobyl olympus ....
#xxx - okresane #xx jak SW tak o pridavny HW (stavovy display, otocne LCD atd)
#xx - bez okresavania
#x - nieco navyse (nikon, canon FF, oly odolnost proti vode prachu ....)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 21. 5. 2009 09:04

Specifikace je moc hezká, jsem zvědavý, jaké budou fotky.
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 21. 5. 2009 13:22

na tie fotky som veru zvedavy aj ja,...
Co sa tyka zmien, tak aj ja mam z toho len pocit vynovenej K20D s mensimi rozmermy, ale je na vyrobcovi ako to znaci.
Podla parametrov to ale rozhodne na profi triedu nie je:) No konecne nejaka seriozna konkurencia pre D300, A700 a EOS 50D /40D/....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 21. 5. 2009 14:05

profi trida to v zadnem pripade neni, je to uplne jiny segment-male odolne funkcemi plne telo. Z velikosti vychazi i ergonomie, ktera nebude jako u K20D(neni misto pro malicek,vlastne ani u te K20D neni 100%-ni misto jako treba u N D300,ale je tam). Jen tak nejak mam pocit, ze Pentax porad jenom dorovnava konkurenci. Viz 5sn/sec, 100% pokryti,kovove telo,VGA displej,video. Samozrejme ze ma nejake perlicky jako expozicni programy atd,ale to je jakysi prinos cele znacky nez primo modelu(treba nikon ma zakladni objektivy, canon teleobjektivy,sony stejne kvalitni ovladani na vysku i na sirku vcetne blesku)... Ale velice se mi K-7 libi
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 21. 5. 2009 15:33

podle mě takovej konkurent Nkonu D90.... nemůžu si pomoct... možná je ale lepší
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kelav 21. 5. 2009 16:56

Vypadá to, že Pentax se pochlapil. Jsem zvědav, jak dopadne test, konkrétně jeho AF systém. Podle mě je to jedna z jeho největších slabin. Onehdy jsem zkoušel fotit Pentaxem K100D jeden koncert (s externím bleskem) a jakým způsobem tam fungovalo AF, chtělo se mi z toho brečet. Ve dne super, ale na reportážní foto to vůbec nebylo :(
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 21. 5. 2009 17:17

SkyHawkCZ: tak to zas ne, je to konkurence D300 apod, urcite ne D90, tam mozna tak velikosti a vahou,ale jinak ne.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cc355 21. 5. 2009 21:37

Našel jsem zde nějaké příklady fotek. Doufám, že jsou z K-7ky, protože těm hieroglifům nerozumím...:-)
http://www.pentax.jp/japan/imaging/digi ... -7/ex.html
cc355
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 22. 5. 2009 07:48

http://translate.google.com/translate?j ... ry_state0= (troška zrozumitelnejsia verzia predchadzajuceho linku)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 22. 5. 2009 17:24

Ale zajimave jsou nektere vychytavky na te K-7:
* Moznost pomoci pohybu cipu vytvaret do urcite miry efekt shift objektivu.
* Video je vcetne autofokusu, stabilizace a moznosti v prubehu nataceni menit koleckem clonu, je tam konektor pro externi mikrofon.
* Ve specialnim rezimu udela 3 fotky za sebou bez sklapeni zrcatka a vyrobi z nich HDR fotku.

Takze same chytrosti. Kapacita vyroby je ale pry jen 20000 kusu mesicne a tipuju, ze tim padem zase prvni pulrok vubec nebudou k dostani, jako to bylo s K10D.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod neller 25. 5. 2009 18:05

Netusite zda bude mit K-7 i ceske menu? K10D nemela, K20D zase jo tusim....
neller
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 25. 5. 2009 20:05

CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Další stránka