Sada na čištění

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod hhitmen 17. 5. 2009 22:54

Zdravim lidi dopredu se omlouvam jestli sem to tu zvolil blbe a nebo jestli to tu uz je nekolikrat omejlane tema O:-) tady sem zavital poprve zatim :oops:

Dostal sem za ukol zakoupit na canon 350D cistici sadu na cisteni snimace ci jak se to nazyva :-) tak bych chtel poprosit o mensi radu jakou sadu nejlepe zvolit a pripadne aby u toho byl trosku manual co a jak :-)) diky moc :nenapadne
hhitmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hhitmen 18. 5. 2009 17:12

Diky diky ^^
hhitmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hhitmen 25. 5. 2009 20:44

Omlouvam se ze jeste otravuju :) ale jeste by me zajimalo tu sadu pro snimace mam vzit pro snimac 1,0 nebo 1,5-1,6x bude to pro canon 350D. Diky za odpoved uz posledni :nenapadne
hhitmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 26. 5. 2009 05:09

350D je 1,6x
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kozakm 26. 5. 2009 08:00

Zatím jsem si vystačil s vysavačem a vatovými tyčinkami do uší.
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dimo 26. 5. 2009 23:22

Zatím jsem si vystačil se sadou na čištění objektivů :-)
Nejlepší přátelé : Foťáky, PC, internet.
Ale lidi jsou lidi.
Dimo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zuzkys 26. 5. 2009 23:42

Já osobně bych žádné vodičky ani chemii na čištění nepoužívala - jak píše kozakm, fakt stačí vatové tyčinky do uší, či třeba ofukovací balónek.
Stačí postupovat podle manuálu k danému foťáku. Chce to hlavně čisté a bezprašné prostředí. Foťák otočený snímačem k zemi tj jakože mít foťák nad hlavou aby nečistoty padaly dolů na Vás. Prostě jemně to ofouknout tím balonkem, pak případně dočistit vatovými tyčinkami.

Chemie je podlě mě zbytečnost - neříkám, že to třeba nepomůže (nikdy jsem to nezkoušela), opravdu si člověk vystačí takto.
Už vůbec ne nějakou pochybnou chemii z pochybného obchodu za 500kč. :)
zuzkys
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 27. 5. 2009 05:09

Stačí zrnko lepivého rostlinného pylu a bez "chemie" to nejde - nasucho vznikne šmouha, odfouknout nejde. Fakt je, že se to nestává často.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 27. 5. 2009 08:33

Souhlasim, ja mam na chipu takovy "snopel", ze tycinky do usi jsou zcela mimo hru. Bez te cistici sady to asi nepujde.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zuzkys 27. 5. 2009 11:11

Pak tedy hoši nechápu, kudy ten foťák taháte, nebo kde ho mácháte. :)
Já si asi dávám dost velký pozor na foťák, takže nic z toho co píšete u mě ještě nikdy nevzniklo a to mám foťák už poměrně dlouho dobu.
Neberte to špatně... nic proti... :D
zuzkys
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 27. 5. 2009 12:04

Neberem to špatně, každý má své zkušenosti. Mockrát jsem se divil, co se lidem všechno může stát...

No a k tomu "pochybnému obchodu" - majitel obchodu makofoto je sám vášnivý fotograf a prodává to, co je odzkoušené a funkční. Navíc lze na jeho webu najít pěkné recenze nikoních skel.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jirka S 27. 5. 2009 12:51

Makofoto není v žádném případě nějaký pochybný obchod, jak tady někdo z neznalosti naznačil, to je prosím nade všechnu pochybnost jasná věc. ;-)

Jak mi kdysi říkal pan Kolowrat, což je odborník na fotoaparáty a provádí i čištění čipů, třeba takový Nikon D80 se dle jeho zkušeností často "zaflákal" mastnými fleky, možná ze závěrky, zatímco u D300 se s tím ještě nesetkal. A pokud je to jen možné, mokré čištění každému rozmlouvá a snaží se to nejdřív pořešit ofukem.

Normálně špínu na čipu moc neřeším, na běžných clonách vidět obvykle není, při občasném makru F16 i víc už to leze pěkně nahoru, obvykle ale stačí pár kliků v PC a je to.
:-)
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radekge 7. 6. 2009 17:22

Já pořídil čištění pro D80ku v makofoto (byl jsem přímo v obchodě).
A přez první obavy teď čistím čip jako kdybych mazal chleba máslem :)
Ale chce to bezprašné prostředí a aparát čipem nahoru!
Radekge
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod noveL 7. 6. 2009 19:59

Zdravim vsetkych,
ak vam to nebude prekazat vyuzijem tuto temu na moju otazku bez toho aby som mu sel zakladat novu diskusiu.
Ako mozem cistit objektiv? myslim to vonkajsie sklicko
Bolo mi poradene ze staci antistaticka handricka. je to pravda?
Vdaka
noveL
Návštěvník

Další stránka