D90 - číslování souborů

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod eXMarty 13. 5. 2009 14:31

Zdravím,
po prvotních pokusech a nezdarech bych se rád zeptal, jesli by mi něko mohl poradit jak synchonizovat číslování souborů. 3x se mi to vynulovalo, ty soubory co sem měl .. sem si očísloval vzestupně, ale rách bych to teď dohral ve foťáku. Ale nechce se mi "vystřílet" cca 1700 fotek (chudák zrcátko). Snažil sem se na kartu nahrát fotku s číslem, tak aby bylo vyšší - jek sem to pochopil z manuálu, ale foťák se zachoval tak že si vytvořil nový adresář a čísloval si normálně vesele dál.
Budu kdyžtak rád i za tip jak s tím naložit, nebo jak si fotky ukládat ....
Díky
eXMarty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 13. 5. 2009 20:36

Cislovanie vo fotaku nie je take podstatne,...v PC si ich mozes hromadne premenovat napr. "nazov akcie_poradove cislo" a vsetko bude prehladnejsie,....ved aj tak sa ti cislovanie bude stale opakovat, tak je to jedno,...mne sa 9999 zopakovalo tusim uz 17x :) - zaklad je ten, ze v PC musis fotky zoradit podla datumu vytvorenia....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod acter 14. 5. 2009 11:49

V menu je volba, kde se da nastavit, ze cislovani bude pokracovat i po vyndani a vyprazdeni karty nebo se po teto akci vynuluje. Ja sem tuto volbu taky mel defaultne na volbe resetu cisel, takze jsem ji okamzite prepnul na kontinuelni cislovani a od te doby OK :)
Tak jestli nemas treba zadrhel v tomto...
acter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod friggo 16. 5. 2009 13:14

Navíc je potřeba vypnout vytváření nových adresářů.
friggo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod eXMarty 17. 5. 2009 07:35

friggo píše:Navíc je potřeba vypnout vytváření nových adresářů.

A tohle bych měl udělat jak? Nějak na to přijít nemůžu

PS: a ještě s hlavním problémem, s tím jak to "vyresetovat" ale né na nulu ale řekněme na 2000 - postup co je v manuálu chápu ... ale chápu asi špatně, protože když dělám co si myslím že bych měl, tak to stejně nezafunguje a čísluje znovu od 1.
eXMarty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod friggo 19. 5. 2009 16:03

Už jsem to řešil jinde s někým jiným, tak ti dám odkaz, snad to pomůže :-)
http://forum.digineff.cz/read.php?51,19 ... sg-2963541
friggo
Návštěvník