Zvuk zaverky

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod karmy 15. 5. 2009 14:57

:D
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dimo 19. 5. 2009 11:57

Plodná diskuze :). Avšak přispěju. Mám Canon 50D a měl jsem před nákupem trochu obavy, neboť se mi zvuk závěrky třístovkové řady (typicky 400D) taky nelíbí, nicméně u 50D je opravdu kultivovanější. Konkrétně jde o ono pištivé vracení zrcátka. Mám-li odpovědět na výzvu "hledáme nejhezčí zvuk závěrky" tak by vyhrál Nikon F80. Prohlásil bych jej za "pravý" zvuk závěrky+zrcátka. A vůbec Nikony tak nějak ušly. I má F65 zvukově lahodila, ale byla o fous hlasitější, než u F80, z digitálu zní dobře a ne moc hlasitě i prastará D100 a tak podobně i další...
Na hlasitost, respektive tichost klapání zrcátka má také vliv použitý objektiv, jak jsem sám zjistil. Pevná, ale plastová 50mm F1,8 je hlasitá, ale když je nasazen eLkový 17 - 40mm, který má i gumové těsnění na bajonetu, zvuk je o poznání tišší.
Nejlepší přátelé : Foťáky, PC, internet.
Ale lidi jsou lidi.
Dimo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 19. 5. 2009 12:07

Ja bych za viteze zvuku SLR jednoznacne prohlasil EOS 100 / Elan I ... ve spouste clanku je oznacovan jako "nejtizsi eos vsech dob" a imho tomu tak je
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HudsonStan 30. 5. 2009 14:08

To rachtání Nikonu je vážně hrozné. Zlatá 450D.
player : Upřímnou soustrast. :roll:
HudsonStan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karmy 30. 5. 2009 14:28

no, možná kdyby byla zlatá tak bych ty peníze byl za ní ochoten i dát :D
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 30. 5. 2009 17:11

Diky Nikonu za "rachtani",zni to jako fotak a ne jak zrezla trikolka.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 1. 6. 2009 13:55

Je to hezká přehlídka, zvlášť když si to člověk pustí všechno za sebou. :-)
Pískání, brousení, cvrlikání, sekání, řezání, psaní na stroji, na co si kdo vzpomene. Ještě štěstí, že si podle toho foťáky nevybíráme...
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daveit 4. 6. 2009 15:03

Možná Vám to některým přijde jako hloupost, ale hlasitost cvakání fotoaparátu je řekl bych poměrně důležitá. Samozřejmě že je Vám jedno když fotíte někde venku v přírodě Canonem 450D, ale zkuste s tímto fotoaparátem fotit v divadle nebo jak již bylo zmíněno v kostele. Né děkuji...měl jsem, prodal jsem. Nedavno jsem viděl v praxi nový Nikon D90 a paráda, skoro není slyšet. Fotili jsme v divadle a lezli skoro až před obličeje herců (promo fotky) a je opravdu tichý... Nejsem žádný odpůrce Canonu ani skalní příznivce Nikonu, je mi to jedno...jen píši svůj postřeh k tomuto tématu.
Daveit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod acter 4. 6. 2009 15:23

Ja prave D90 mam a prijde mi na divadlo a kostel dost hlucna (ale nemam s cim porovnavat...), takze ted aspon vim, ze to muze byt jeste horsi :)
acter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daveit 4. 6. 2009 16:08

acter píše:Ja prave D90 mam a prijde mi na divadlo a kostel dost hlucna (ale nemam s cim porovnavat...), takze ted aspon vim, ze to muze byt jeste horsi :)

Jde o to, že Nikon má (já tomu říkám) šustivé cvakání. Kdežto zmíněný Canon cvakne a poté ještě vrzne, což je hodně rušivý zvuk při velkém tichu.
Daveit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod acter 4. 6. 2009 16:37

Proste zatnout zuby a cvakat :)
acter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod player 4. 6. 2009 17:01

Uz to tu take zaznelo, ale zalezi, alespon u te D90, rovnez na objektivu.Se 70-300 VR je zvuk klapnuti zrcatka subjektivne tissi, nez s 50/1,8D.Napriklad.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod acter 5. 6. 2009 06:24

Ahaaaa.....mam setak 18-105, 70-300 a tedi 35/1,8G, ale nevsiml jsem si rozdilu...budu jeste muset v klidu vyzkouset :)

Uz jsem zkousel si udelat "tlumic" z molitanu na objektiv a telo, ale neni to ono...nekomfortnost vuci utlumeni nebyla nijak vyznamna... :(
acter
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka