Olympus E-520 nebo Sony A200

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Filap 4. 6. 2009 14:08

Tak nakonec jsem si fotáček ještě nekoupil,protože se mi tedka dostala celkem dobrá nabídka.Dva roky starej a zachovalej Canon 350D,nemám stím žádný zkušenosti a nějak jsem to nezkoumal,co to umí.Je to dobrej fotáček?Nebyla by to lepší volba pro začátečníka než výše uvendené??Díky za radu
Filap
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Filap 4. 6. 2009 14:13

Filap
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qaaak 4. 6. 2009 14:43

Ja bych radsi koupil novou A200 za 9000. Dokud jeste je. Canon 350D je sice dobry fotak (jako kazda zrcadlovka), ale na to o kolik je to starsi model a jeste je pouzity a bez zaruky...
Navic asi jeste vyroste a imho se to nevyplati. Bazarove bych kupoval jenom telo vyssi tridy. Zvlast kdyz uz jsou dneska zrcadlovky tak levne.
Akorat bych poznamenal, ze ke canonu mnohem lepe sezenes levny starsi blesk nez k A200, kdyz jde o ty penize (jako mne).
qaaak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Filap 4. 6. 2009 17:47

No a mě by to zrovna finančně vyhovovalo :(.A jenom jsem tak uvažoval že třeba na rok,možná dva,by to bylo dobrý a kdyby se mi to zalíbilo,tak koupil nový.Jinak díky za radu :)
Filap
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Filap 4. 6. 2009 17:56

A ještě poslední radu bych od vás potřeboval.Celkem se mi zamlouvá tohle:
http://www.aukro.cz/item649159660_proda ... 1000d.html
Myslím že ta gumová objímka se dá v pohodě zehnat nee??
Filap
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qaaak 4. 6. 2009 18:07

To posledni je imho naprosto skvely kup ;-) Usetrene penize se budou hodit na prislusenstvi a vselijake experimentalni blbinky pokud te to chytne (mluvim ze sve zkusenosti). Navic 1000D je skvely fotak, o 2 generace novejsi nez 350D. Je mozna i lepsi nez A200. Jestli tou chybejici casti mysli ocnici (podle fotky), tak neni co resit. Fotit se da normalne bez ni (nekdo si ji sundava dokonce schvalne). Navic stoji asi stovku :-D
Samozrejme neses rizika pouziteho zbozi, ale tohle je SUPER kup. Zalezi na kolik se vysplha (kdyz uvazim kolik jsou nekteri silenci ochotni dat za 350D). Jestli do toho pujdes tak sem muzes napsat svou prezdivku na aukru :-D Budu ti fandit
qaaak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qaaak 4. 6. 2009 18:17

Muzes si pak dokoupit tohle. V ostrem slunci je v hledacku blbe videt, kdyz sviti zboku svetlo do oka. Takze kdyz uz, tak uz:
http://www.aukro.cz/item654117316_ocnice_musle_na_digitalni_zrcadlovku_canon_eos.html
qaaak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Filap 4. 6. 2009 18:19

Právě vypadá to dobře,takže se o to budu pokoušet to vyhrát :).Vypadá to slibně a cena zatím néní vysoká,takže to zkusím.Do 6 tisíc do toho maximálně dám,to se dá nee?! :)
Filap
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qaaak 4. 6. 2009 18:25

No novy stoji s tim objektivem asi 12000, takze se to da :-)
Ale radsi se ho zeptej, jestli ma kompletni baleni. Divil bych se, kdyby ne (po pouhych 5 mesicich). Ale zase lidi tam vetsinou vyfoti vsechno co maji, aby toho bylo na fotce co nejvic. A tam ma jenom fotku samotneho fotaku. Takze si to radsi over.
qaaak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 4. 6. 2009 18:35

jen škoda, že je k němu ten starý seťák bez stabilizace... ale i tak si myslím že super kup
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Filap 4. 6. 2009 18:35

Tak jsem mu napsal na mail,tak uvidím.Ale každopádně se budu pokoušet o něj,
Filap
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 4. 6. 2009 18:51

Toho stareho setaku se budes chtit asi velmi rychle zbavit, je to asi tak stejny srot, jako jako setak od SONY. Samotny fotak je mozna o (parametrove) neco horsi nez A200. Ale vyber kvalitnich objektivu k pozdejsimu dokoupeni je nesrovnatelne vetsi.

Chtej vedet v jakem stavu je to telo, setak s IS lze na aukru koupit za hubicku, takze objektiv neres.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Filap 6. 6. 2009 12:27

Tak nakonec jsem žádnou ze dvou aukcí nevyhrál,protože to vyskočilo až moc na mě.A po konečným rozhodnutí jsem zvážil že se dám do Nikonu nebo Canonu :).A tak budu muset šetřit víc no,nebo jsem ještě objevil na internetu v prodeji starou známou Nikon D40 za 7500,- v setu.Což by mě cenově nejvíc tedka vyhovovalo a když jedu na dovolenou za 14dní,tak by to bylo super.Akorád těch 6 pixelů,no nevim:(.
Filap
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 6. 6. 2009 13:48

6 MPx stačí na krásné fotky A4 a na použitelné A3 (protože na ty se nekouká tak zblízka). Chceš dělat větší? Potom je 6 MPx opravdu málo.

Na fotky z dovolené 10 x 15 cm naprosto stačí 2, slovy dva, megapixely.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 6. 6. 2009 15:32

SOuhlasim, D40 je fotak s neuveritelnym pomerem ceny a vykonu. To, ze to je nejslabsi zdrcadlovka neznamena, ze nestrci do kapsy temer jakykoli kompakt na svete.

6Mpix uplne v pohode, nekdy to muze byt nevyhoda v nemoznosti velkych vyrezu. Ale to je myslim mala dan.
_DAVE_
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka