Chyba chipu? nebo nečistota na chipu?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Puntík 20. 6. 2013 09:02

Dělej jako že tam nic nevidíš. Kdyby to bylo na objektivu, zrcadle nebo na čipu, neviděl bys to také. :-))
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 20. 6. 2013 09:52

tak "bordel" v hledacku mel asi kazdy, jelikoz muj stroj uz dosluhuje, tak me to tak neznervoznuje, kdybych mu cistenim ublizil.

Cistil jsem to tak, ze jsem z rozprasovace pro bryle na to nekolikrat nastrikal tu cistici kapalinu, otrel cistym hadrikem na bryle a nechal odkapat hledackem k zemi, rano to bylo ciste jako sklo.

Ale vzpominam si, ze me kdysi vydesilo, ze se i kapalina dostala mezi hledackova sklicka (je tam asi nejaka soustava), ale normalne jsem to vyfokl, mensi cast tam zustala a ta se potom vyparila.

Jinak hledacek asi nebudes mit cisty nikdy, pokud pristroj nekdy vytahujes a dokonce s nim fotis ;)
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Luksík 20. 6. 2013 10:00

no jako sklicko hledacku to ciste nebude nikdy to jako jo... spis mi jde o to ze kdyz mrknu do hledacku tak mezi ostricimi body je takovy bordylek jak jsem psal...
Luksík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 20. 6. 2013 10:23

revell: Tak to bych teda nikdy nedělal, jak zrcátko, tak matnice mají oba povrch velice náchylný k poškrábání.
Bordel v hledáčku bych vůbec neřešil, na fotky to vliv nemá, tak co. Zkoušel jsem matnici čistit 2x a víckrát už bych to nedělal. Sice jsem se nějakých těch smítek zbavil, ale přibyly tam zase jiné. Navíc se mi ji "podařilo" mikroskopicky poškrábat, takže tam mám takovou pidi rýhu na kraji hledáčku. A to jsem si dával fakt bacha a považuji se za zručného člověka.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 20. 6. 2013 10:32

kentusi: ja jsem mluvil jen o hledacku ne o zrcatku nebo matnici. Ja vim, na funkci reditele druzstva to nema vliv, ale nekdy uz je toho tam moc a jak rikam, jednou za 2 roky to vycistim.
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Luksík 20. 6. 2013 10:34

zkoušel jsem teď fotit bílý papír a nikde nic, čili na fotku to opravdu vliv nemá, takže teď to nechám být a jak bude čas tak to hodím na čištění.
Luksík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Luksík 25. 6. 2013 18:38

Dneska jsem se na to byl ptát v afotu v Brně, řekli mi, ať to neřeším, že dokud jde přes to vidět a nemá to vliv na fotky, tak se to neřeší. Je to pravda? nebo se jim do toho fakt jen nechce...
Luksík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 25. 6. 2013 19:12

Už jsme ti to tady psali, co chceš ještě víc vědět?
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Luksík 25. 6. 2013 19:20

No tady se spíš bavilo o tom, že uživatelé to moc neřeší. Neřešil se tady servis - jestli to má řešit nebo ne...
Luksík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Calven 25. 6. 2013 20:09

Tak to odnes a povedz, že im to zaplatíš. Určite to spravia, ak to naozaj budeš chcieť. Ale sú to vyhodené peniaze - aspoň pre mňa.
Ja matnicu čistím vždy s niečim (napríklad čipom). Ešte nikdy som ju nedával čistiť samotnú.
Calven
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 25. 6. 2013 20:11

Ja som matnicu rozobral, vybral sklicko, vyfukal /stval ma taky chlp, alebo co to bolo, ale fest :D/, vratil spat a bolo. Presne podla postupu na videu na youtube, ale kazdy fotak to bude mat inak. Ten skrabanec sa asi da lahko vyrobit... toz si to treba zvazit. Ci viac vadi spina, alebo skrabanec :D Inak sa spina v hladaciku da lahko vyrobit vyfukavanim cipu tymi roznymi balonikmi, kedze to lieta kade-tade.
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Suke001 26. 6. 2013 07:10

Zkontroluj foto, nastav clonu na třeba f 22 a namiř na světlé místo a cvakni, jestli budou na snímku čmouhy, je to nečistota na čipu. Spíš si myslím, že to bude nečistota na matnici, takže doporučuju profouknout, rozhodně na ni nešahej.
http://www.flickr.com/photos/95902780@N04/
Canon 60D lover

Studio monitors Alesis m1 active 520 a Adam T5V
Superlux HD660 headphones s velorové náušníky
Suke001
Návštěvník

Předchozí stránka