Chyba chipu? nebo nečistota na chipu?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Xsakorov 6. 5. 2009 06:35

Dík za radu, no dneska zkusím ten balónek a pokud nepomůže, tak tam zítra asi zajdu a uvdim, jestli tam čistí i canony :)
Xsakorov
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 6. 5. 2009 07:39

No flek tam mas poradny, ja osobne mam taky zasvineny chip, ale fleky jsou daleko stridmejsi. V Ostrave ti to vycisti tenhle pan.. Melo by te to vyjit na cca 550Kc. Volej dopredu, a domluv si termin. Melo by to byt na pockani.

ALEŠ KOLOWRAT - FOTO - SERVIS

Českobratrská 24/231
70200 Ostrava

596 124 986

Je to primo naproti "Baniku"..

Dalsi reseni je AWH v Praze. Stoji to daleko vic, a trva to dlouho. V OVe jsou na tom daleko lip "Nikonaci"..
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hazma 6. 5. 2009 21:23

Zkusil bych, co radí Dave, je to i za přijatelnou cenu, čistění v servisu CANON je mnohem dražší, četl jsem někde na vebu částku 1200-1500kč.
Nikon D90+18/105VR+70/300VR+Metz 58AF-1
hazma
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 6. 5. 2009 21:26

kelav píše:No, já běžně ofukuji snímač, nevidím v tom problém.
To není úplně nejlepší nápad :-) Lidský dech je "vlhký", a tudíž tu nečistotu na snímač spíše přilepíš. Balónek je mnohem účinnější řešení.

kelav píše:Pak beru do ruky onu tyčinku s vatou a opatrně (žádný tlak) očistím snímač
To také není nejepší nápad.. Pokud teda tu vatu nevlhčíš. Suchou vatou bych to moc nedoporučoval. Přecijen mlže vata snímač poškrábat...případně budeš tou tyčinkou tahat tu suchou špínu na snímači. Která může snímač poškrábat :-)
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 7. 5. 2009 07:42

beat - takze ja jsem zaslechnul jeste malinko jinou verzi teto "teorie"..

Ofukovat "pusou" je nesmysl, a to prave z duvodu mikro kapenek v dechu. Proste na snimaci driv nebo pozdeji pristane mala kapka "slin", a ta dobuzel po chvili zaschne tak, ze se opravdu blbe sundava. Tohle je mam pocit pripad meho fotaku.

s cistenim vatou je to takove osemetne, kamarad co ma 5D Mark II to pry dela bezne, ale zasadne jen necistoty lehciho charakteru a naopak JEN NA SUCHO..
Jakakoli kapalina krome specialni cistici emulze ma povrch chipu neblahy vliv. A co se tyce mechanickeho pozkozeni, tak pokud se cisteni provadi s citem, neni to problem.
Pred chipem jsou pry filtry, ktere jsou dostatecne mechanicky odolne..
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 7. 5. 2009 09:49

JENOM NE NAPROTI BANIKU :-D

Vsude jinde jen tam ne.
Jednou muk amarad dal flexaretu na vycisteni, no vratila se s jinym objektivem.

Co se tyce cisteni na ostravsku - mam tu technicky isopropylalkohol - cely litr.
Na takove veci ideani.

Dubina :-)
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 7. 5. 2009 15:20

hele, myslíte, že nikon by za ty 300 vyčistil i snímač jinýho výrobce?
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 7. 5. 2009 16:39

Crazy Ivan - Konkurence? Nebo jak to mam chapat..
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 7. 5. 2009 16:40

_DAVE_ píše:Crazy Ivan - Konkurence? Nebo jak to mam chapat..

Nijak to nemusis chapat, proste je to nejhorsi servis v ostrave.
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Xsakorov 7. 5. 2009 17:01

Tak foukací balónek docela pomohl :)
Jinak Crazy Ivane - Ten isopropylalkohol - s tím bych to čístil jak? Bych to nanesl na nějakou vatu a čistil nebo jak? Jinak já jsem z Hrabůvky kostel, takže bychom se mohli domluvit.

Jinak servisu naproti baníku, třeba to byla ojedinělá událost... Chtělo by to ještě někoho kdo má zkušenosti z toho servisu
Xsakorov
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 7. 5. 2009 17:14

Ja tam nesl uz 2x firemni D300, a vzdy v poradku. Vyrizeno na pockani.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 8. 5. 2009 11:56

Co se tyce izo (isopropylalkohol, tez sekundarni alkohol, nebo 2alkohol) tak s cistenim cipu zkusenosti nemam.
Nicmene frontalni cleny cistim tak, ze nanesu alkohol, vycistim pripadne mastne fleky ktere nejdou ofouknout a pote hadrikem na optiku nebo lenspenem rozlestit.
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 8. 5. 2009 15:25

Crazy Ivan píše:Nicmene frontalni cleny cistim tak, ze nanesu alkohol, vycistim pripadne mastne fleky ktere nejdou ofouknout a pote hadrikem na optiku nebo lenspenem rozlestit.
Griotku? :-)
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Crazy Ivan 8. 5. 2009 19:16

beat píše:
Crazy Ivan píše:Nicmene frontalni cleny cistim tak, ze nanesu alkohol, vycistim pripadne mastne fleky ktere nejdou ofouknout a pote hadrikem na optiku nebo lenspenem rozlestit.
Griotku? :-)

http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... ES08000029
R09 - Zkáza megapixelů
Crazy Ivan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Luksík 20. 6. 2013 08:53

Zdravím, vyskytl se mi takový menší problém u Nikonu D3100. Včera jsem si všiml, že v hledáčku jsou nějaké smítka, přípomíná to malé řasy a sem tam i nějaké flíčky. Myslel jsem si že mám špinavý objektiv nebo někde smítko na zrcátku. Podle všeho to na fotografie nemá vliv (zkoumal jen v náhledu). Pokud oddělám objektiv a mrknu do hledáčku, tam je tam ten "bordel" pořád.
Moc se v tomhle nevyznám, ale něco málo jsem vyčetl, že by mohlo být smetí na matnici. Bohužel mám za 10 dní fotit jednu akci a potom hned odjíždím a foťák potřebuji. Má to nějaký vliv na funkčnost foťáku, může se tam něco víc pokazit nebo si toho nemám zatím všímat.

Díky moc
Luksík
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka