mám jeden dotaz. Myslíte si že je to chyba chipu? nebo jenom špína na něm?

zkoušel jsem měnit objektiv a chyba je tam stále.
A ještě jeden dotaz pro Ostravaky - Tip na nějaký dobrý servis v ostravě?
Dík za rady.
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
kelav píše:No, já běžně ofukuji snímač, nevidím v tom problém. Když vidím podobné fleky na fotce, tak sundám objektiv, v menu nastavím čištění snímače, aby se mi zvedlo zrcátko, pak už jen otočím foťák bajonetem dolu a vyfukuji (ústy prosím) Potom se podívám na čip a pokud tam nevidím žádná smítka, tak nechám sklopit zrcátko a nasadím objektiv.
Někdy se ale stane, že smítka nejdou ofouknout. Pak beru do ruky onu tyčinku s vatou a opatrně (žádný tlak) očistím snímač v místě, kde je nějaké smítko, pak ofouknu a zase nasadím objektiv. Tenhle způsob čištění snímače dělám pravidelně od té doby co jsem si koupil první zrcadlovku. Chce to ale trochu cit, hlavně nečistit snímač po kalbě
Pa.Va.Zi píše:No je to myslím bordel na čipu - naprosto běžná věc. Nevím co máš za foťák, ale u Nikonu je snadné řešení:
http://nikon.cz/news_room/news.html?loc ... verse=home
Nikon dává k foťákům poukázku na 10 čištění čipů zdarma, což by mělo stačit na celou životnost foťáku (já si dal zatím za 2,5 roku čistit čip 2x a to měním objektivy prakticky furt). Vyčistili vždycky čip, komoru i zrcátko... Takže nějaké ofukování nebo š*****ání něčím po čipu bych nedělal. U dalších značek ale nevím...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků