E-1 a budoucnost

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Osios 17. 4. 2009 13:05

Díky za názory. Je to zajímavé čtení. Abych se přiznal, jsem sice ještě více na vážkách, ale přikláním se k názoru, že bych zůstal u Olympuse. Myslím si, že kvalitní objektivy budou vždy drahé a pokud mluvíme o FF tak potřeba dobrého skla platí dvojnásob. Z hlediska financí by tedy asi bylo výhodnější v budoucnu prodat komplet Olympus s příslušenstvím a přejít na FF, přičemž v budoucnu by mohly ceny FF klesnout níže než jsou dnes. :-)
Osios
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milann88 17. 4. 2009 14:52

byt tebou prejdu na N nebo C , sony se posledni dobou rozrusta take dnes je za celkem slusnou cenu A700
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Osios 17. 4. 2009 18:30

milann88 píše:byt tebou prejdu na N nebo C , sony se posledni dobou rozrusta take dnes je za celkem slusnou cenu A700

Právě o Nikonu nebo Canonu jsem uvažoval. V A700 od Sony je sice FF ale je to plastové, pokud se nemýlím. Ale samozřejmě formátově je to alternativa. Myslím si, že Nikon a Canon jsou prakticky jediné 2 hlavní značky těch lepších zrcadlovek (mimo Leicy a spol.). Abych se přiznal mým snem je 5D Mark II, ale to je prostě jiná cenová liga...

V ne FF lize si nejsem jistý jestli právě bude nějaký znatelný posun kvality. Myslím tím opravdu znatelný. Neměl jsem v ruce moc jiných fotoaparátů, takže nemůžu soudit.
Osios
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milann88 17. 4. 2009 19:25

sony je zatim na zacatku , myslim ze ma celkem perspektivu a snazi se
milann88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 18. 4. 2009 02:05

sony je na začátku? a co celé zázemí a systém, který převzaly od minolty??

A700 není FF, A900 ano, která je velmi povedená
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 18. 4. 2009 07:18

Sony převzala od Minolty výrobu po dvou DSLR. Sám mám Minoltu 5D, ale jak to tak sleduju, Sony mě zatím nepřesvědčuje ani objektivy (i ty převzaté běžně vycházejí hůř, než minoltí originály), ani těly - tam hodnotím jako vydařené A700 a A900, kdežto amatérské řady nic moc.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 18. 4. 2009 08:46

nemyslel jsem jen DSLR ale SLR jako takové... vždyť minolta dělá zrcadlovky..... no dlouho
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Osios 18. 4. 2009 11:04

Spletl jsem si zrdcadlovky. A900 vypadá poměrně pěkně.

Když jsem u toho, nemá tu tedy někdo delší fotografické a uživatelské zkušenosti s FF?

Děkuji
Osios
Kolemjdoucí

Předchozí stránka