"Ako chces napodobnit ISO 3200 a f1,4 u Olyho? Je to nieco, co sa bezne pouziva na koncertoch a pri dokumente,..hmm,..nijak,...a nie pre HO, ale pre to, ze je malo svetla..."
Ale mas male HO

, takze to nenapodobnim prave kvoli malemu HO (svetla tam zrazu nepribudne ked pouzijem iny system lol).......jasne som tam napisal, ze pokial nevyuzivas tie najnizsie clony na 14-54 tak nema zmysel prechadzat na vacsi senzor ... co je natom k nepochopeniu???
jasne to mas napisane tu (cca 3 prispevky hore): "prebehni si svoje fotky a pokia bolo vela fotenich na najnizsej clone, alebo pokial by si na vela fotkach chcel mat mensie HO tak vymen system"
Takze ano stale si stojim za svojimi slovami, ze sa staci orientovat iba podla HO!!! sum atd su +- rovnake u vsetkych systemov,najvacsie limitacie u 4/3 su v HO, neumozni urobyt fotky s malim HO, lebo absentuju momentalne svetelne objektivy pre tak mali senzor .....
A v buducnosti to mozno budem vediet napodobnil naprk. s f0.9 ?

a pitat sa do buducna co bude skorej ci f0.9 pre 4/3 alebo lacne FF je otazka pre vestkyne ...
Hladacikom si zacal operovat ty ... ja som len poukazal nato ze to nieje tak jednoduche a sam tam popieras nejake vyhody velkeho hladaciku, na kompoziciu mi staci aj pomerne mali hladacik .... (ako velky si musi zase kazdy urcit sam...)
Ondrej skusim to inac: ty mu hovoris "kup co najvacsi senzor budes mat viac moznosti" - ja stim upne suhlasim ale zaroven mu davam navod ako jednoducho zistit ci tieto moznosti potrebuje, a ci ich vyuzije! (a nato staci naozaj HO...), aby sa vedel rozhodnut ci mut to stoji zato (vaha, peniaze) alebo nie ....