Rozhodujem sa presedlať z môjho terajšieho foťáku FUJI S9600 na nejaké zrkadlo. V podstate som už bol rozhodnutý pre Nikon D40x, alebo D60, ale pár vecí ma pri čítaní recenczií zarazilo a mám pár otázok:
1. Naozaj tieto foťáky nemajú BRACKETING? (moja fujina ho má, nechápem)
2. Dosť ma mrzí otačajúci sa predný člen pri ostrení (moja fujina má pevný), je taký aj na stabilizovaných objektívoch predávaných v kitoch?
3. Keby som neskôr presedlal napríklad na D80, budú mi objektívy s motorčekom pasovať?
4. v optickom hľadáčiku pri fotení vôbec nevidím aká bude hĺbka ostrosti?
Po prečítaní recenzií som zasa na vážkach a do výberu som už zaradil aj napriek odradzujúcej recenzii na http://digiarena.zive.cz/Pentax/Nikon-D60-vs-Pentax-K200D/sc-100-sr-1-a-5297/default.aspx aj PENTAX K200D ktorý má stabilizovaný čip, kovové telo, live preview a jednoduchšie použitie filtrov vďaka neotačavému členu.
Nikdy som nefotil so zrkadlovkou (ani filmovou) a mením hlavne kvôli možnosti vyššieho ISO, prácou s hĺbkou ostrosti (to je to hlavné), rýchlejšiemu sekvenčnému snímaniu, lepšej kresbe. Fotím hlavne krajinky, prírodu, ale sem-tam aj nejaký portrét priateľky a výlety po Slovensku. Chcel by som začať fotiť aj panorámy a preniknúť do úpravy RAW (zatiaľ som ho nepoužíval, lebo FUJI ukladá iba v jednom formáte, nie duálne)
Veľmi sa mi pozdáva diaľkové ovládanie spúšte, koľko asi stojí a existuje aj na pentax?
Díki za vaše názory a odpovede