od FotoABC 1. 9. 2008 16:37
ypres.bass:
to už jseš asi pátej s Pentaxem, který unisono říká, že Canon a Nikon mají největší podíl na trhu, protože lidi blbnou reklamou. Tahle teorie se přidává do krabic s Pentaxem? Já jenom že jsem tý reklamy viděl na všechny značky plus mínus stejně a Pentax má dokonce svůj časopis - PhotoLife. To jsem třeba neviděl, že by šéfredaktor jiného fotočasopisu tak drsně tlačil třeba Canon. Já bych spíš řekl, že si moc lidí nekoupilo Pentax i proto, že ani moc neměli kde. Když ohlásili slavně Pentax K10D, tak ještě 3/4 roku potom nebyl vůbec k sehnání, Pentax objektivy byly několik let pouze na papíře, ale v obchodech i velkoskladech nebylo skoro vůbec nic, pamatuji si jednoho kolegu, který si po pečlivých recenzích naplánoval, že si koupí Pentax K10D + Sigmu 17-70, po asi 3/4 roce konečně sehnal K10D tělo a pak 3 měsíce nefotil, protože neměl objektiv a nakonec rezignoval a vzal Pentax seťák.
Jak dlouho se píše o ideálním záklaďáku střední třídy Pentax 17-70/4, kterým by mohl Pentax oslovit mnoho zájemců, kteří něchtějí f/3.5-5.6, ale f/2.8 je pro ně moc drahý, těžký nebo krátký? Kde je v českých obchodech ?
Ani ho nemají zařazený do sortrimentu. Pokud dělá Pentax ze svých výrobků exkluzivní podpultovku, tak proč se rozčilovat, že si to lidi málo kupujou?