Převratný Nikon D90 na obzoru...

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod player 29. 8. 2008 12:58

Mno, tak ta cena je vic nez lakava.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod friggo 29. 8. 2008 13:38

friggo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod matus141 30. 8. 2008 13:46

ja nepochopim, preco stale riesite tych 5 minut videa... keby to tam nebolo, tak by boli vsetci spokojny, akurat by sa riesilo, ze to tam mohli dat... toto je fotak, nie kamera... kto chce natacat, nech si kupi kameru za 10 000 a nech sa zabava ak ho to bavi... len som si to nemohol odpustit... :) srry
matus141
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fotohans 30. 8. 2008 16:57

Nad tou cenou bych moc neslintal, zrovna Oehlingu se nedá věřit ani pozdrav. Zboží co nemaj nabízejí za zajímavé ceny již tradičně, ale počkejte až bude na skladě. Mít nějakej obchod taky bych nabízel levně zboží co nemám :-)

"Poslechnou Kohn, nikde jinde jim to neprodaj za takovou cenu jakou ja jim slibim."
fotohans
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 30. 8. 2008 18:10

Pokud je stanovena zamorska cena na 999USD, pak je 21.990Kc adekvatnich, v jistem slova smyslu:)
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod matus141 30. 8. 2008 19:59

cena bola stanovena na 899 euro... stci si prepocitat na korunky a prihodit nejaku tisicku (aj dovozcovia a obchodnici musia z niecoho zit :D ) a je to priblizne zhodna cena :)
matus141
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 30. 8. 2008 20:04

Bude to 26 tis. Kč.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod player 30. 8. 2008 21:40

Pety : ano se setakem.Za 26k by telo "nikdo" nekoupil, kdyz se za to da poridit D200.Leda ze by Nikon porusil "tradici" a nabizel poprve nizsi model draz, nezli model vyssi, byt starsi.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 31. 8. 2008 06:30

D200 je ale stará generace a doprodej. D300 je asi za víc? D90 taky půjde za pár měsíců dolů.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PC 31. 8. 2008 23:12

Co myslíte kdy bude D90 pod dvacet ?
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ypres.bass 1. 9. 2008 02:05

PC píše:Co myslíte kdy bude D90 pod dvacet ?

až bude akce v DatARTu...

holt když se narve jednou fest do reklamy, tak si to hodně lidí koupí a když už to má hodně lidí tak už se to prodává samo. a když se to prodává samo, tak jsou velké zisky a když jsou velké zisky, tak se může udělat akce a když je akce, tak se to prodává ještě líp a jsou ještě větší akce.
a teď mi řekněte že nikon má jinou marketingovou strategii!
www.stanislavkolarik.cz
ypres.bass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 1. 9. 2008 16:37

ypres.bass:
to už jseš asi pátej s Pentaxem, který unisono říká, že Canon a Nikon mají největší podíl na trhu, protože lidi blbnou reklamou. Tahle teorie se přidává do krabic s Pentaxem? Já jenom že jsem tý reklamy viděl na všechny značky plus mínus stejně a Pentax má dokonce svůj časopis - PhotoLife. To jsem třeba neviděl, že by šéfredaktor jiného fotočasopisu tak drsně tlačil třeba Canon. Já bych spíš řekl, že si moc lidí nekoupilo Pentax i proto, že ani moc neměli kde. Když ohlásili slavně Pentax K10D, tak ještě 3/4 roku potom nebyl vůbec k sehnání, Pentax objektivy byly několik let pouze na papíře, ale v obchodech i velkoskladech nebylo skoro vůbec nic, pamatuji si jednoho kolegu, který si po pečlivých recenzích naplánoval, že si koupí Pentax K10D + Sigmu 17-70, po asi 3/4 roce konečně sehnal K10D tělo a pak 3 měsíce nefotil, protože neměl objektiv a nakonec rezignoval a vzal Pentax seťák.
Jak dlouho se píše o ideálním záklaďáku střední třídy Pentax 17-70/4, kterým by mohl Pentax oslovit mnoho zájemců, kteří něchtějí f/3.5-5.6, ale f/2.8 je pro ně moc drahý, těžký nebo krátký? Kde je v českých obchodech ?
Ani ho nemají zařazený do sortrimentu. Pokud dělá Pentax ze svých výrobků exkluzivní podpultovku, tak proč se rozčilovat, že si to lidi málo kupujou?
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomek_K 1. 9. 2008 17:46

Jak dlouho se píše o ideálním záklaďáku střední třídy Pentax 17-70/4, kterým by mohl Pentax oslovit mnoho zájemců, kteří něchtějí f/3.5-5.6, ale f/2.8 je pro ně moc drahý, těžký nebo krátký? Kde je v českých obchodech ?

Co například tady?
http://foto-servis.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=26_27&products_id=274
Tomek_K
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 1. 9. 2008 18:14

Hmm, s tym Pentaxom mas recht - vacsina beznych zakaznikov si kupuje fotaky na skus v obchode. Stale vidim naokolo iba Canon, Olympus, Sony a Nikon /zoradene podla mnozstva na pultoch/ - Pentaxy som videl v zivote az 3ks v kamennom obchode,...na nich boli setaky a ziadne ine sklo na vyber. Ono, reklama je dobra vec (aj ked casto zavadza), ale ked tie veci nikde nezozenies "fyzicky", tak je nanic, nech ide o akokolvek dobre fotaky. D90 sa podla prvych fotiek vydaril, vadi mi len malo miesta vpravo, ktore zabera LCD. Zachvilku sa im tam ani ten kruhovy ovladac nezmesti....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 1. 9. 2008 18:17

Tomek_K: já jsem koukal ke dvěma největším Foto Škoda a Megapixel.
A ty ho nemají v nabídce. No a přitom 17-70/4, za necelých 13 tisíc, pokud je povedený a kreslí na plnou díru, tak něco takového jsem vždycky chtěl.
photozone.de ho nemá otestovaný a neví o něm, moc odkazů na fotky taky nevidět.... Někde to vázne, kdyby to udělal Canon, tak je celý Internet na větvi a všude je napsáno, že teď konečně je 450D či 40D nebo 50D nejlepší, neporazitelný, ideální, ....
FotoABC
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka