Převratný Nikon D90 na obzoru...

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 26. 8. 2008 23:11

Už bylo na čase.
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod shayooo 27. 8. 2008 06:43

na http://www.digineff.cz o nom pisu, vyzera naozaj dobre, a bude vediet natacat videa, ako vobec prva zrkadlovka(vzhladom na velkost cipu a optiku by to mohlo byt skutocne kvalitne) a neviete ci to ma snimac z d300? ... som zvedavy na cenu
shayooo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 27. 8. 2008 06:49

Zrcadlovka s videem - to způsobí bolení břicha mnoha (D)SLR puristům a mnozí z toho dostanou kopřivku... :D :D :D
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod shayooo 27. 8. 2008 07:44

rovnako vsetci protestovali proti live wiev a teraz to ma kazda nova dslr a mnohy to vyuzivaju, myslim si ze tak isto to bude aj s videom
shayooo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 27. 8. 2008 08:02

Samozřejmě, že to tak bude - ale těch keců okolo - moc se na ty diskuse těším... :) Dodnes spousta lidí tvrdí, že je k ničemu taková běžná věc, jako je stabilizátor. K livewiev u zrcadlovek se vyjadřuje s pohrdáním většina majitelů. Face detection u Canonu 50D se přešlo tak nějak mlčením... zatím...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod elho_cid 27. 8. 2008 08:41

video se dalo čekat, ale že s ním přijde zrovna Nikon... Tak nějak jsem doufal, že tradiční značky se budou soustředit spíš na tradiční hodnoty - i když D90 nezklame ani puristy, má prizma hledáček, náhled DOF a stavový displej
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Otass 27. 8. 2008 08:53

Takže nástupce D80...
Fotím méně než bych chtěl a ještě méně než bych mohl...
Otass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 27. 8. 2008 09:24

Jak se na tom videu bude podílet závěrka? Neovlivní to její životnost?
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod friggo 27. 8. 2008 10:15

friggo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 27. 8. 2008 10:32

Dá se předpokládat, že závěrka bude při videu prostě stále otevřená, protože to pojede určitě jen při liveview. Exponovat 24x za sekundu by stejně nestíhala.

elho: Tradiční značka může velice tradičně zkrachovat, kdyby ty netradiční měly lepší nabídku. Prostě je to tak, že co má jeden, musí přinést i ostatní, jinak jsou na chvostě - zrcadlovky dnes kupují i úplní BFU a co chtějí? Video, face detection, smile detection, inteligentní automatiku... Průšvih nastane tehdy, až tyhle fičůry nepůjdou vypnout. :)
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FotoABC 27. 8. 2008 10:37

Pety: jo, máme různé priority.
Live View mám a vůbec ho nepotřebuju.
Protiprachové oklepávání čipu mám a ještě jsem ho nepoužil.
Stabilizátor mám a použiji ho celkem výjimečně na dlouhém konci zoomu.
Stativ používám docela často.
Video bych na D-SLR rozhodně bral, ušetřil bych místo, které zabírá miniDV kamera.

víík: nijak ... teda na začátku se otevře a na konci zavře. V podstatě je to plus mínus tak, že to, co se zobrazuje při Live View, se navíc uloží s frekvencí 24 fps a rozlišením 1280*720 nebo 640*488. Na rozdíl od miniDV kamery to nešumí. Ale zase to bude línější, méně ergonomické a nutnost přeostřování během záběru si musíš nahradit vysokým zacloněním - nakonec 1280*720 snese levou zadní i ISO 3200-6400 bez šumu.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 27. 8. 2008 10:40

Inu, přeostřovat při videu zvládají kompakty, proč by to nezvládl D90? Nastaví se kontinuální ostření a je to. Že bude o jednu či dvě desetinky vteřiny pomalejší, než při použití AF čidel? Při videu se to ztratí.

Tomáš X: Ano, máme různé priority. Všechno to, o čem píšeš, nemám vůbec - ani stativ - s výjimkou stabilizátoru, který vůbec nevypínám.
Pety
VIP uživatel

Další stránka