jakou zrcadlovku??

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod gekoncik 14. 8. 2008 08:57

---igi--- píše:gekoncik: D60 LV určitě nemá... mně osobně ale nechybí ;-)

Tak to se omlouvám asi mi v datartu lhali :)
Ne-ne-ne
gekoncik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod daintre 14. 8. 2008 10:38

já mám Olympus e330 + 12-60...a jsem spokojen, akorát dokoupím telezoom a stačí mi jej......přiznávám,ale jak dlouho mě to vydrží ?? Než mě zase něco upoutá....to musím mít....a potom zjistím, že to zase tolik nepotřebuji. Já bych radši ti doporučil ten Olympus. Ten Nikon...nic moc a když budeš kupovat lepší sklo, tak si připlatíš.....ale to samé platí i u Olympusu.
daintre
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod invis 14. 8. 2008 10:43

:DDD jooo, liveview je dulezita vec, mozna pri foceni makra, ale nehybnych objektu, v lepsim pripade v nejakem studiu kde nefouka vitr.
Kde jsou ty casy, kdy se lidem libilo, ze vidi to co objektiv, bez jakekoli elektronicke prodlevy, ciste a zretelne, ale to je kazdeho vec, akorat se nekdy musim nad nad urcitymi argumenty pozastavit.
invis
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavlis42 14. 8. 2008 11:37

taky jsem neco podobneho resil nedavno. nakonec jsem vzal Pentax K200D a vubec nelituji, cena spadla na hodne prijemnou uroven a pro me mel nejlepsi ergonomii z tech zrcadel co jsem drzel (D40, E-520, 450D, A-200). Co mi chybi je druhe rolovaci kolecko zepredu... jinak jsem max. spokojen. Pokud bych mel volit z tech dvou v prvnim postu sel bych do Olympusu E-520
pavlis42
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 14. 8. 2008 11:58

:DDD jooo, liveview je dulezita vec, mozna pri foceni makra, ale nehybnych objektu, v lepsim pripade v nejakem studiu kde nefouka vitr.
Kde jsou ty casy, kdy se lidem libilo, ze vidi to co objektiv, bez jakekoli elektronicke prodlevy, ciste a zretelne, ale to je kazdeho vec, akorat se nekdy musim nad nad urcitymi argumenty pozastavit.

Sorry, ale LV neni len na staticke zabery,...bezne ho fotografi pouzivaju pri reportazach, na koncertoch alebo vsade tam, kde je nutny podhlad, ci nadhlad - dost dobre sa da vyuzit aj na Canonoch, ktore nezaostruju pomocou kontrastu - takze LV je vyuzitelne podstatne viac, nez si vacsina ludi mysli....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoABC 14. 8. 2008 12:04

Ondrej Bobek: Zkoušel jsem ten rozdíl v perspektivě od země když si běžně sednu na bobek (s malým b) a fotím přes hledáček nebo když jdu s foťákem níž přes Live View a pokud ten displej není výklopný, tak ho zase o tolik níž nedám, aby to byl úžasný rozdíl. Dokonce si zkusím nosit obyčejné zrcátko, abych ho dal do úhlu 45 stupňů k tomu LCD na zadní straně a mohl jít s foťákem až k zemi, abych zkusil, zda mně to Live View k něčemu bude.
FotoABC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 14. 8. 2008 12:22

gekoncik píše:Tak to se omlouvám asi mi v datartu lhali :)

Ptat se prodavacu v Datartu na fotaky? To ses mohl rovnou ptat v prodejne ovoce-zelenina a vyslo by to na stejno.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod invis 14. 8. 2008 12:23

Ja reagoval na vyuziti LV pri foceni makra.
Ale tak at si LV pouziva kdo chce, stejne jim to dobrou fotku z 97 procent neudela.
skvele fotografie, ktere znam vznikly i v teto dobe na film, nebo s fotakem bez LV,
PS-mel jsem EVF zrcadlovku, tam je LV neustale, takze mi nemusis rikat, za jakych situaci se da pohled na displey vyuzit.
Je mi jasne, ze uzivatele prechazejici z kompaktu a o fotografii jako umeni nemaji ani paru, muze prijit divne proc nema ten fotak za XX tisic obraz na displeji.
invis
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 14. 8. 2008 14:33

invis - moje rec. Kdyz nekdo potrebuje fotit z divneho uhlu, tak si muze poridit uhlovy hledacek. Nechci tvrdit, ze LV nemuze byt uzitecne, ale rozhodne neni dulezite.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 14. 8. 2008 14:51

nesuhlasim, no ale asi to bude tak, ze kto to neskusil, ten nevie o co prichadza,... na mojom LCD je vidiet bez problemu obraz v skoro hocijakom uhle - jediny problem je slnko, ktore sa moze od sklicka odrazat,:P - pri mojom foteni je ale podstatnejsie mat danu situaciu, nez sa hrat s kompo a pod. - mozno prave v tom sa nase nazory odlisuju.
Vo filmovej dobe vznikali dobre fotky aj napriek tomu, ze nemali CMOS snimac 8-D /to mam asi z toho tepla/
to Tomas X. - komentarmi na sposob 13r pubertaka sa vzdy rad pobavim, bez urazky :D
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod invis 14. 8. 2008 15:07

Ale zkusil, zkusil, rekneme, ze kazdemu vyhovuje neco jineho.
No ale s tim momentem, nez si hrat na kompozici atd, to me dostalo, nechci te nejak urazit, ale tohle bych cekal, ze rekne nekdo, kdo se o fotografovani v zivote nezajimal, pokud se bavime o FOTOGRAFII, a ne o nesmyslnem cvakani, ktere dela clovek i treba s mobilem.
invis
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 14. 8. 2008 15:24

Ono taky neni LV jako LV. Pokud je to z hlavniho snimace, tak prosim, ale tak jak to ma udelane Sony je to fakt dobre jen na to stupidni cvakani. K fotografovani nepouzitelne.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 14. 8. 2008 15:38

Spravnu kompoziciu clovek predsa vidi automaticky - ked chce ale dosiahnut spickoveho vysledku, tak sa s nou musi pohrat /to sa bezne "dohana" v PC/, pripadne pockat na dobre svetlo a na to pri reportazi nie je cas.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod invis 14. 8. 2008 15:59

Fotograf, ktery svou fotografii chce rict neco vic nez jen, "banda rozvasnenych vanousku pochodovala ulici" musi mit cas i na takove "srandy" jako je kompozice, svetlo je jina, to musi byt schopny fotograf vyuzit ve svuj prospech, ono diky temto duvodum neni kazdy "cvakal" profesionalnim fotografem. pekne fotky ma napr. James Nachtwey http://www.jamesnachtwey.com/
invis
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 14. 8. 2008 16:13

Suhlasim, J.Nachtwey je genialny fotograf:P Spickovej kompozicii na prvy pokus sa da samozrejme naucit dlhodobou praxou, ako ma napr. aj on:) To mne zatial chyba, ale bez toho "cvakania" zo zaciatku sa to neda....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Předchozí stránka