Která značka zrcadlovek je podle vás nejlepší?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Která značka zrcadlovek je podle vás nejlěpší?
Canon 34 %  27%  [ 34 ]
Fujifilm 2 %  1%  [ 2 ]
Leica 2 %  1%  [ 2 ]
Nikon 51 %  41%  [ 51 ]
Olympus 5 %  4%  [ 5 ]
Panasonic 2 %  1%  [ 2 ]
Pentax 22 %  17%  [ 22 ]
Samsung 0 %  0%  [ 0 ]
Sigma 0 %  0%  [ 0 ]
Sony 6 %  4%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 124

Odeslat příspěvekod janfran 4. 8. 2008 21:13

Dělá, ale ani se nelze vzhledem k ceně divit, že nejsou moc rozšířeny. Zvlášť L1 není přístroj pro masy. http://www.megapixel.cz/digitalni-zrcad ... anasonic=1
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod roobeed 4. 8. 2008 21:26

.... jasně, že Nikon !!
roobeed
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod beat 4. 8. 2008 21:59

roobeed píše:.... jasně, že Nikon !!
Můžeš upřesnit proč?
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod krizon4 4. 8. 2008 22:07

No, to je na dlouhou diskuzi, strasne zalezi na tom pro koho to zrcadlo je.
Pro profesionalni nasazeni kde se nekouka na cenu ale na kvalitu naprosto bez debaty Canon, pro narocne APS-C poloamatery spis Nikon nez Canon, pro lidi co chteji kvalitu, ale s velkym durazem na cenu Pentax, a pro turisty co hledaji kapesni zrcadlovku - kompakt Olympus.
krizon4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 4. 8. 2008 22:25

krizon4 píše:No, to je na dlouhou diskuzi, strasne zalezi na tom pro koho to zrcadlo je.
Pro profesionalni nasazeni kde se nekouka na cenu ale na kvalitu naprosto bez debaty Canon, pro narocne APS-C poloamatery spis Nikon nez Canon, pro lidi co chteji kvalitu, ale s velkym durazem na cenu Pentax, a pro turisty co hledaji kapesni zrcadlovku - kompakt Olympus.

Takto to vypadá jako velmi pěkné a názorné shrnutí. Jen si dovolím to trochu zkomplikovat: Canon má spoustu výborných skel levnější než Nikon, v poloprofi třídě ja Canon také levnější než Nikon ...máte ale pravdu, když si vezmete Nikon D3 a Canon 1DS MKIII. A ten proklínaný Olympus taky není až tak špatný. Vyrábí např. nejsvětelnější základní zoom na světě s F2 v celém rozsahu. A s výbornou kresbou!
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ypres.bass 4. 8. 2008 23:07

tak myslím že to tu můžeme ukončit...

jen podotknu že popis na mne sedí
www.stanislavkolarik.cz
ypres.bass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 5. 8. 2008 09:22

pre kazdeho, kazdy typ prace je vhodna trochu ina technika/znacka ....
kazda ma svoje +- a ked ti niekdo povie ze 1 znacka je najlepsia tak podlamna nevie ocom hovory. Ked ktomu este pridas cenovu/vahovu relacia tak je to uz uplne pomiesane ;-), bez presnych poziadaviek neexistuje najlepsia znacka ... nieco ako univerzalny idealny vse-stroj neexistuje.

zeby zrovna Canon znamenal nejaku kvalitu .... vid naprikad stary setak 18-55 ci ich setove teleobjektivy ....

Nikon d40, d40x,d60 - bez podpori objektivu, tak si tiez zrovna nepredstavujem zaruku kvality.

A olympus-panasonic prinasa do hry novy + faktor a to kompakty na ktore pojde dat dobre sklo micro 4/3 system ;-), samozrejme pre niekoho je to uplne nepoctatne .... pre ineho zas poctatne ..
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 5. 8. 2008 11:41

Pod pojmem "nejlepší značka" si představuji celé portfolio produktů a ne jeden konkrétní fotoaparát. Nabídku toho kterého výrobce můžu posuzovat podle šíře záběru, kvality a případně ceny. A z tohoto hlediska (ač jsem oddán Minoltě/Sony) bych řekl, že nejlepší značkou je Nikon. Má vyváženou nabídku pro všechny segmenty trhu, obvykle nabízí za stejnou cenu o něco víc než rival Canon a umí kvalitně zpracovat výstupní obrázky.
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Josef001 5. 8. 2008 19:41

beat píše:
Josef001 píše:Nejlepší zrcadlovka je ta, kterou drží v ruce výborný fotograf, značka je naprosto nepodstatná.
To není zas až tak úplně pravda...nejlepší zradlovka je pro každého ta, které jemu vyhovuje nejlépe. Takže pro každého je jiná zrcadlovka ta nejlepší. Proto taky nemáme jednu značku s jedním typem..proto má každá značka jinou ergonomii a jinou filozofii ovládání ;-)

Otázka zněla, jaká je nejlepší zrcadlovka podle vás a ne jaká je nejlepší zrcadlovka pro vás... 8-)
Josef001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pitris24 7. 8. 2008 05:52

irmo píše:Nikon d40, d40x,d60 - bez podpori objektivu, tak si tiez zrovna nepredstavujem zaruku kvality.
..

Ach jo. Nevím, proč se pořád řeší objektivy u D40 a D60. Je to entry level zrcadlovka, pro úplné začátečníky. Všechny podstatné objektivy od Nikonu, které si začátečník může dovolit mají AF-S, snad kromě pevných skel, nové verze by už AF-S mít měly. Nechápu co má absence co dělat se zárukou kvality. Seťák od Nikonu je kvalitou úplně jinde než první verze seťáku od canonu a když jsem srovnával své fotky z Nikonu D40 a 18-55 + 55-200VR z fotkami ze 40D širokáč nevím, tele 70-200 USM (tuším, zkrátka takové to "bílé tele") focené ve stejný čas za stejných podmínek jsem úplně klidný, že mám entry level zrcadlovku se setovými objektivy. Fotky totiž byly k nerozeznání resp. mezi nimi nebyl zásadní rozdíl :D . Ale chápu, pro někoho je to levné, plastové, proto to nemůže být dobré.
Lenost je hybnou silou pokroku.
<odkazy jsou zakázány>
pitris24
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 7. 8. 2008 08:20

ked si kupim mercedes tak tiez neskumam ake kolesa sa daju nanho namotovat, ale urcite by som bol nastvati keby mi v znackovom servise povedali ze mi tam nejde namotovat vacsina orig. znackovych odporucanich diskov ....

Josef001: no ak ta otazka naozaj ma byt aka je nalepsia zrkadlovka tak preco tam niesu konkretne modeli ale iba smejdove znacky a ziadne profi top znacky ????? :)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 7. 8. 2008 08:36

pitris24: Aha, takže D40 se seťákem fotí stejně jako 40D s eLkem a specializovaným širokáčem...zajímavé.
Teď jde ještě o to, čemu říkáš "širokáč" a čemu že fotí "hodně podobně".

BTW. Můj širokáč skoro končí tam, tam kde ta 18-55 začíná... Tak by mě opravdu zajímalo, jaké širokáče jsi srovnával :mrgreen:

BTW: Pokud někdo nepozná rozdíl mezi L od Canonu a 55-200VR , tak je pro něj ta 55-200VR naprosto ideální. ;-)
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Sherman 7. 8. 2008 09:34

beat píše:BTW: Pokud někdo nepozná rozdíl mezi L od Canonu a 55-200VR , tak je pro něj ta 55-200VR naprosto ideální. ;-)

Ja to poznam ... lisi se barvou :D
Sem silenej a ničemu nerozumim...
Sherman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 7. 8. 2008 09:57

2beat: dobrej koment. Je ale pravda, že spousta lidí opravdu nepozná rozdíl mezi fotkou z dobrýho skla a ze seťáku. To mi připomíná, nedávno jsem fotil v krasových jeskyních, světelné podmínky byly velmi špatné, fotil jsem bez blesku, bez stabilizace a na ISO 640 s F2,8. Díky té nízké cloně (a trochu zkoušení co si můžu dovolit exponovat v tomto světle) mi z toho vyšly velmi pěkné fotky, jaké by se seťákem bylo asi nemožné nafotit. Ne kvůli fotografovi, ale kvůli technice. :idea:
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod beat 7. 8. 2008 10:40

Jan Čerbák: Zatím mám jiné priority než světelná skla, takže můj zážitek byl trošku jiný, ale fotit jeskyně bez blesku je úžasné...já neměl světelný objektiv, ale zas jsem měl stabilizaci.
Některé fotky v jeskyních je vhodné fotit i s bleskem (hodně záleží na konkrétní scéně - jak to mají nasvíceno a jak je ta jeskyně strukturovaná).
Zcela určitě si zas někdy zajedu do nějaké jeskyně :-)
Sorry za OT :-[
beat
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka