Canon EOS 450D vs Sony A300

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Pety 28. 7. 2008 16:15

Pro Sony je k dispozici nejméně 58 typů objektivů, prodávaných jako nové, a v bazarech pár dalších po Minoltě. Takže vybrat se dá. Fakt je, že ze samotných objektivů Sony se nevybírá právě nejlíp - ale jak to tak sleduju, Sigmy a Tamrony hojně kupují i Canonisti, přestože mají na výběr minimálně 2x tolik typů objektivů od Canonu.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Josef001 28. 7. 2008 17:04

Sigmy a Tamrony kupují v naprosté většině kvůli ceně...
Josef001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod oskar1 29. 7. 2008 07:04

Mám doma novej katalog Objektivy 2007/2008 a ten výběr je tam vskutku dostačující. Také asi zůstanu u zn. TAMRON a Sigma na jiné asi mít nebudu . A proto se chci zeptat jestli někdo neznáte nějaký bazar, kde se dají sehnat použité objektivy na Sony A300 ať od zn. Minolta nebo jiné ??? U Foto Škoda jsem už byl a naproti měli zavříno . Ale jsou určitě i jiné... A ještě by mě zajímala další věc. Včera jsem si pročítal jen tak zběžně knížku NAUČTE SE FOTOGRAFOVAT DIGITÁLNÍ ZRCADLOVKOU a došel jsem ke kapitole o čištění čipu a foťáku jako takového. A proto jsem se chtěl zeptat to se opravdu tak hrozně pořád zanášejí digitální zrcadlovky ? Jak moc je to čištění složité a dá se tomu nějak účině zabránit ?? Je také lepší svěřit to pokaždé odbornému servisu nebo si to má člověk udělat sám a tato otázka se vztahuje i na prach u objektivů.? Někde jsem četl, že si fotoaparát čistí čip a atd nějak sám. Je to pravda??? A má to i Sony A300 ??? Ptal jsem se na to v prodejně Sony a oni neví.. :hm
oskar1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 29. 7. 2008 09:05

http://www.paladix.cz/bazar/

Čištění - nemám žádné oklepávání ani antistatický povrch čipu a zatím jsem za dva a půl roku jen 2x ofukoval balonkem. Postupy se dají najít v diskusích, potřeby na mokré čištění na webech. V servisu dáš za vyčištění pár stovek.

A300 samočištění má, ale s menší účinností, než mají Olympusy. Přesto se jím nutnost pořádného vyčištění oddálí.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod chariot 4. 8. 2008 11:01

Já řešim skoro to samé,jenom Sony A200.Na obojí chci základní objektiv Sigma 17-70 2,8-4,5 makro.Sony má stabilizaci přímo na čipu a crop faktor 1,5,takže o trochu širší začátek,to je výhoda,ale prý víc "žehlí"na vyším ISO,ale protože chci taky teleobjektiv,na sony jsem jich moc nenašel,v úvahu připadá Sigma 70-300 APO makro,o jiném do 15000kč zatím nevím.Na Canona mi zatím bude stačit 55-250 IS,do budoucna třebe Canon 40-300 USM IS.Takže jsem z toho taky uplně,taky budu rád,když mi pomůžete s výběrem.
chariot
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 4. 8. 2008 11:16

Na Sony vem z druhé ruky Minoltu 70-210/4 "beercan", neprohloupíš.
Pety
VIP uživatel

Předchozí stránka