Mám Nikon D200 + Nikkor 18-70 DX SWM IF ED a trochu se mi nezdá kresba na 18mm při nejnižší cloně je to OK? nebo mimo mez tolernace? 18mm,F3.5 18mm,F22 70mm,F4.5 70mm,F32
Mě se ty fotografie také zdají v pořádku. Po zaclonění na F4,5 by měl dávat ostré fotky, na otevřenou clonu horší a u clon F22 a vyšších jsem se s kvalitní fotkou setkal jen jednou, ale to bylo sklo za 30 tis.
Jestli máš pochybnosti, udělej si fotku rozměru A4 a uvidíš sám
"Modré okraje" je chromatrická aberace, běžně se vyskytující jev i u dražších objektivů. Uvědomme si prosím, že je to na plnou díru na nejširším konci! Většina editorů se s tím dokáže poměrně dobře vypořádat. Případně stačí přiclonit.
přibližně střed, a stává se to pokud je to jen kontrastní. Nevíte jak v P režimu u D200 tedy při zapnutém blesku změnit clonu(nechce se mi přejíždět do A režimu).
Mám Nikkor 24-85 ED /3.5-4.5G a D200 a chromatická aberace je na F3.5 ve středu snímku prakticky neznatelná, v rozích je již trochu vidět, ale ten můj objektiv by měl být výrazně horší než 18-70. Tady je nějaký testík :
Co se týká akumulátoru, tak akumulátor již po roce může vykazovat až 50% ztrátu kapacity. Výdrž 200 fotek jak jsi psal - to jsou fotky bez blesku a prohlížení na LCD?