Nikon D200 špatně ostří

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod mart22 20. 7. 2008 21:43

Koupil jsem přes aukro Nikon D200, prý málo používaný perketním stavu. Bohužel jsem k němu nedostal papíry, kabel,a akumulátor je velmi slabý, vyfotím na něj max 200 fotek......

Problémem je horní ostřící bod. V naprosté většině případů nezaostří, někdy zaostří (bez "pípnutí" že je zaostřeno), a zřídka zaostří úplně. Zjistil jsem že je to chyba foťáku. Jak to mám opravit? Dá se to opravit a kolik to bude stát? čím to je?

Taky jak mám vymlátit ty papíry cd kabel nebo jestli to jde vrátit....
Pozor:
Foťák to nezačal dělat hned, asi po několika týdnech. Není možné že by se dovnitř dostalo smetí nebo prach?( Měnil jsem objektivy několikrát)
Naposledy upravil mart22 dne 21. 7. 2008 11:41, celkově upraveno 2
NOKIA E52
Sony Cybershit DSC-HX100
mart22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 20. 7. 2008 21:55

Jak to mám opravit? :hm Jako sám opravit? :-l
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Řepík 21. 7. 2008 06:37

no, musím říct, že jsi docela frajer, zrovna foťák bych přes Aukro nekupoval (a to už z Aukra mám dost věcí, ale ...).

Jestli u inzerátu bylo uváděno, že součástí je kabel, CD a ostatní věci, je myslím nějaká možnost postupvat přes Aukro, ale podmínky si musíš zjistit tam. Pokud to u inzerátu uvedeno nebylo, asi máš smůlu, holt "bazar" prodej...

S opravou ostření by bylo asi nejlepší se obrátit na servis, kolik by stála případná oprava.

Řepík
this is gonna be LEGEN ... wait for it...DARY!
Řepík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 21. 7. 2008 07:25

ono i kdyby to bylo u toho inzeratu na Aukru uvedeno, jak dokaze, ze to nedorazilo. Bude to slovo proti slovu. Otazkou taky je, jaky zpusob platby zvolil a jak dlouho uz uplynulo casu, od nakupu. S tim se pak daji taky jeste delat veci.

Jinak od stolu ti asi nikdo neporadi. Bud zkusit prehrat FW, nebo s tim hura do servisu a pak uvidis.

Tak jako tak bych zkontaktoval prodavajiciho a popsal mu problemy a pripadne se s nim zkusil domluvit na vraceni zbozi, pripadne na snizeni ceny o pripadnou hodnotu opravy. Ono pokud poradne neostri fotak, tak je to vcelku zasadni.
anonymni

Odeslat příspěvekod kelav 21. 7. 2008 07:40

To je ten důvod, proč byl foťák nabízen právě přes Aukro. Týpek asi věděl, že by ho nikde jinde neudal. Já už bych přes Aukro nic nechtěl. Kdysi jsem tam kupoval od týpka zadní světla na moje auto. Ano, cenově byly super, ale o zbytku radši pomlčím. Prodávávají tam různí šmelináři, kteří nás poctivý lidi vyloženě okrádaj a když si stěžujem, tak se nám ještě vysmějou. Takže server Aukro z vlastní zkušnosti nedoporučuju.
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mart22 21. 7. 2008 11:40

Pozor:
Foťák to nezačal dělat hned, asi po několika týdnech. Není možné že by se dovnitř dostalo smetí nebo prach?( Měnil jsem objektivy několikrát)
NOKIA E52
Sony Cybershit DSC-HX100
mart22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Josef001 21. 7. 2008 13:29

To je ale dost podstatná informace... myslím, že bych toto řešil se servisem a ne na veřejné diskuzi.
Josef001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bery 21. 7. 2008 16:46

Mno nevim proc resis kabel, CD a papiry ?
Kabel se da sehnat za 40-60Kc, tedy pokud netrvas na tom, ze to musi byt predrazeny original ;-) Na CD neni nic nez neaktualni SW, ktery si stahnes z netu v aktualni verzi, takze nevidim duvod vubec tahat CD z obalu. Jedine co muze zamrzet je zarucak, pokud je pristroj jeste v zaruce a tisteny manual, takze se asi budes muset spokojit s manualem v pdf.
Problem ostreni bych take videl na servis. Mozna bude stacit vycistit, ale to takhle od stolu nikdo neodhadne.
Bery
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mart22 21. 7. 2008 20:33

KAbel mám naštěstí od Canonu A710- je stejný, funguje. Které programy jsou na tom cd? Návod mám v pdf.

Mimochodem jde nějak rychle změnit "Bank" (shooting, custom) A,B,C,D?
NOKIA E52
Sony Cybershit DSC-HX100
mart22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Bery 21. 7. 2008 22:46

Bude tam plna verze Picture Project (osobne mi k srdci neprirostl uz drive, takze jsem ho ani neinstaloval a pouzivam View NX) a dale trial verze Nikon Capture, nebo Capture NX. Mozna je tam i trial Nikon Transfer a Camera Control Pro, ale to bych se musel podivat a ted se mi tedy fakt nechce hledat krabici kde lezi nepouzite CD.
Kazdopadne jak plne verze Picture Project a View NX, tak vsechny trial verze najdes na ofic. strankach, nebo prehledneji u Makofoto.
http://www.makofoto.cz/nikon/software/software.htm
A hlavne si stahnes rovnou aktualni verzi a nemusis resit hned na zacatku aktualizace prez Nikon Message Center :-)
Bery
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HANScz 22. 7. 2008 07:10

A nemůže to dělat nějaké smítko na AF senzoru,nevím kde ho sice D200 má ale starší modely ho mají dole v šachtici pod zrcátkem takže to smetí by na něj nějaké určitě spadnout mohlo a je zaděláno,vyzkoušej balonek....
HANScz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mart22 22. 7. 2008 09:15

To je taky možnost. On(horní bod) totiž zaostří když je hodně světlo nebo velký kontrast, ale v normálních podmínkách se buď netrefí nebo zaostří ale"nepípne". Kde seženu články k of.balónkům? Díky
NOKIA E52
Sony Cybershit DSC-HX100
mart22
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mart22 22. 7. 2008 10:47

Vyřešeno byl tam prach
NOKIA E52
Sony Cybershit DSC-HX100
mart22
Návštěvník