Zasloužím si digitální zrcadlovku?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Pixxel 16. 7. 2008 11:05

Jadonio: Focení mě hodně baví...se svojí přítelkyni chodím neustále někam fotit a už dlouho zjišťuji, že moje fujina mě v některých věcech omezuje(ohnisko od 38mm, dynamický rozsah a hlavně šum atd.)...
Hodně informací už jsem na internetu přečetl..přečetl jsem snad všechny články, co jsem na internetu našel, z některých jsem něco pochytil ale spíš si fotím podle svého....své stránky mám a všichni známí mi mé fotky chválí, ale byl bych taky rád kdyby mi mé fotky zkritizoval i někdo ve focení zkušenější jako třeba vy všichni tady na fóru...
centsm: s tím počítám, než se se zrcadlovkou sžiju, ale myslím, že se adaptuji docela rychle(teda doufám):)
riman:Jo to jsem si taky myslel, ale když jsem zjistil, že na Ebay je 40D jenom o 1500-+ dražší než Canon 450D a vyjde mě na ani ne 13000, tak jsem spíš volil 40D na které aspoň ušetřím skoro polovic ceny...
Jinak je mi jasné, že to není konečná investice ale myslím, že tělo a objektivy jsou dost kvalitní na to, aby mi vydržely dlouhý čas...časem si jistě ještě pořídím nějaké další portrétní sklo, blesk a další ale to až se opět nějak finančně zreinkarnuju...
Jinak všem děkuji za příspěvky, které mě popohnaly na vyšší level:)...
Pixxel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Josef001 16. 7. 2008 14:16

Většina fotek v galerii je velmi slušná, přihlédneme-li k menšímu DR, každopádně DSLR tě posune.
Josef001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Wild_cz 8. 8. 2008 13:27

Ahoj, do DSLR má určitě cenu jít - dostaneš se tím zase na lepší úroveň - tvé fotky jsou moc krásné a ta DSLR by ti prospěla. Jen Doporučuju k tomu 70-200 koupit ještě nejaké širší sklo (17-85 apod.) . z vlastní zkušenosti mohu doporičit Nikon D80 v setu s 17-70 (případne dokoupit lepsi sklo) .
Marťas, Nikon D80, Nikkor 18-70, nikkor 85mm 1,8, metz 58 AF-1
Marťas, ipod classic, jays d-jays, koss porta pro, Grado SR 125
Wild_cz
Návštěvník

Předchozí stránka