Zasloužím si digitální zrcadlovku?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Pixxel 15. 7. 2008 12:22

Zdravím všechny přítomné...
Chtěl bych si pořídit z USA svou první dig. zrcadlovku ale napadlo mě, jestli si jí vůbec zasloužím a využiji. Fotím asi rok a půl se svým FujiFilm FinePix S5600 a nafotil jsem už okolo 7000fotek, které jsou svým způsobem obstojné.
Nedávno jsem udělal ze svých nejlepších fotek videoprezentaci v jednom programu, na kterou se když tak podívejte tady http://youtube.com/watch?v=H5-girCMko8 , a prosím zhodnoťte, jak hezké/kvalitní fotky mám (jestli vůbec)...
Chtěl bych si pořídit Canon 40D, Canon 70-200mm f/4(nebo Canon EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM) a Tamron 17-50mm f/2,8 jenže nevím, jestli to má smysl pořizovat.
Zhodnoťte prosím fotky ve videu a řekněte, jestli si mám pořídit zrcadlovku, jejíž potenciál bych využil anebo jestli mám zůstat u starého Fujika a ještě nějaký čas "cvakat" fotky jako doteď....
Děkuji za odpovědi....
Pixxel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Josef001 15. 7. 2008 12:53

Mě se ty fotky tématicky líbí (některé jsou moc hezké) a z youtube nelze posoudit technickou kvalitu. Každopádně 40D tě rozhodně posune dopředu, takže hurá do DSLR :)
Josef001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pixxel 15. 7. 2008 13:32

Aby jste mohli posoudit trochu i tu kvalitu fotek, tak jsem udělal narychlo webgalerii použitých fotek. Z youtube je to na hodnocení kvality fotek trochu marné, jak psal Josef001...
http://pxfiles2.ic.cz/ddg/index.htm
Josef001:jinak díky...
Pixxel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kelav 15. 7. 2008 14:11

Ahoj tvoje fotky vypadají super. Podle mně má cenu jít do DSLR.
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alnath 15. 7. 2008 14:20

Osobně si myslím, že tam máš pár přinejmenším zajímavých fotek a je vidět, že tě to baví, takže pokud pro tebe nejsou peníze za DSLR problém, jdi do toho. Držím palce a přeji dobré světlo.
Alnath
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 15. 7. 2008 15:01

Ja ti len odporucim eEOS 40D s 70-200 f4l, budes spokojny, fotky mas dobre, DSLR ti len pomoze.
Naposledy upravil Ondrej Bobek dne 15. 7. 2008 15:01, celkově upraveno 1
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 15. 7. 2008 15:01

DSLR doporučuji. Moje první SLR byla Praktica a stejně mi velmi pomohla.
Dobré světlo :-))

K teleobjektivům: 70-300 IS USM je nejlepší z levných teleobjektivů a nedávno byla na DA srovnávací recenze, další recenze je např. na http://www.photozone.de EF 70-200L je ale přeci jen sklo profi třídy a i v recenzích vychází lépe. Nemá stabilizaci, ale pokud fotíš sport (s časy cca 1/1000 sec.), tak stejně stabilizaci potřebovat nebudeš.
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Maren05 15. 7. 2008 15:31

Urcite jdi do DSLR, sem na tom ted podobne, uz mam na ceste SONY A200W, doufam ze mi taky pomuze se posunout dal. Jen cekam az mi ji doveze znamej z Nemecka, puvodne sem ji mel mit uz pred tydnem. :-/ :-/
Maren05
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 15. 7. 2008 17:01

Fotky mas fajn pekne, jen jdi do zrcadlovky, posune te zas nekam dal.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mene.T 15. 7. 2008 18:01

Baví-li tě focení a chceš-li se mu vážně věnovat dál (a hlavně taky něco dávat na papír ve větším formátu), je zrcadlovka jednoznačná volba. Jestli ti stačí na to, co děláš, stávající stroj, je zbytečné investovat do zrcadlovky. Ona ta počáteční investice zcela jistě nebude poslední a připrav se, že na dobrou kvalitu budeš muset utratit kolem sta tisíc korun a možná i víc. Je to dost peněz...
Mene.T
Návštěvník

Odeslat příspěvekod riman 16. 7. 2008 07:40

Z ultrazoomu na 40D je velký skok, ale pokud pro tebe nejsou finance problém, klidně do toho jdi. Máš celou řadu zajímavých fotek a zrcadlovka tě určitě posune někam dál. Jen nečekej, že budeš mít hned lepší fotky... ;-)

P.S. Jinak si ale myslím, že by ti pro začátek postačoval i nějaký nižší model DSLR...
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod centsm 16. 7. 2008 08:48

Domnívám se, že s DSLR už o mnoho lepší kvality nedosáhneš, ale umožní ti jít za hranice S5600. Nebo ještě jinak. Zpočátku budou asi všechny fotky horší, později, až se to naučíš, tak 60% fotek bude stejných a 40% fotek bys s S5600 nikdy neudělal. Také jsem přecházel z UZ na DSLR a po 2 měsících jsem se zrcadlovkou chtěl raději zatloukat kolíky od stanu, pak se to zlomilo a dnes se divím, jak jsem vůbec mohl fotit UZ.
centsm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jadonio 16. 7. 2008 09:18

Toz zdravim. Poctive jsem skouknul celou animaci i fotky na serveru. Je videt, ze Te to bavi. V tom pripade bych se vubec neptal na to, jestli zrcadlovku vyuzijes. (Krom toho Canon EOS 40D se setovym ob. neni zadne delo, takze i kdybys nahodou prisel na to, ze zrcadlovka je pro Tebe predimenzovana, nemusis litovat utracenych penez.)
Fotak je jen nastroj. Jsi kreativni clovek, takze nevahej a kup si kvalitni (v ramci moznosti) stroj. Ale tim to teprve zacne. Potrebujes jeste furu informaci. A zkusenosti. Takze cti, cti a cti. Uc se a fotografuj. Zaloz si sve stranky, nebo aspon nejake album na netu. Hledej kamarady fotografy. Pozdeji profiky - fotografy, profesory, ucitele... Vystavuj sve fotky. Ukazuj je kde komu. Nestyd se.
Jen tak se neam posunes. Pokud budes jen fotit a nic vic, zustanes u kycovytych zapadu slunce. A to preci nechces.
Mas na to oko a bylo by skoda promarnit sanci se zlepsit.
Drzim Ti palce!
Honza (jandokoupil.cz)
jandokoupil.cz
Jadonio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tom49 16. 7. 2008 09:24

Zdravím, jsem na tom stejně jako Pixxel....vybral jsem si Sony A200 + 18-77 popř. později (co nejdřív) přikoupit teleobjektiv
mám teď pouze PANASONIC LUMIX DMC-LS 60..na to, kolik stál je to dost slušnej foťák, ale...začalo mě to dost bavit,ale foťák už přestává stačit...tady je něco z ukázek mých fotek, které jsem nafotil cca poslední 2 měsíce: http://photostehlik.wgz.cz/fotogalerie/galerie-i.html
co myslíte?
http://photostehlik.wgz.cz/
Tom49
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 16. 7. 2008 10:31

Ide len o to, ci mas na nu peniaze a chces kvalitnejsi vystup., ak ta laka SLR, tak pokojne si ju kup..
Ondrej Bobek
Návštěvník

Další stránka