Olympus E 420, 520, CANON eos 400D, Pentax K200D Nikon D40

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod filip76 12. 7. 2008 18:47

Z toho co je tu na výběr... s největší pravděpodobností Pentax, stabilizátor, zpracování atd. Rozhodně ale zvol variantu se základním objektivem 18-55 s označením II. Jedná se údajně o výrazně kvalitnější výrobek s navýšením ceny o cca 500 Kč. Hlavně je třeba koupit a už začít tvořit... :tleskani
filip76
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jolana 12. 7. 2008 20:59

Tiez si myslim, ze ten Pentax je najlepsi, dik ;-)
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mohican 13. 7. 2008 09:08

Každý z těhle foťáků umí dělat krásné fotky a neuděláš chybu s žádným. Jsou to ovšem zrcadlovky, takže bys měla mít základní znalosti o fotografování (napr. http://www.fotoroman.cz) a dost peněz na objektivy, pokud tě to chytne.

Pro pentax hraje stabilizace v těle a odolnost.
Pro nikon (D40) cena a hmotnost.
Canon jsem moc nestudoval.

Proti pentaxu hraje hmotnost
proti D40 hraje autofokus v objektivu (dražší objektivy nebo manuální ostření) a žádná stabilizace v těla (o hodně dražší objektivy se stabilizací)

Ten pentax je tuším na tužkové baterie. Výhoda jsou levné další články, nevýhoda je vyšší hmotnost.

Každý ti doporučí to, co zrovna má. Je to psychologická berlička lidského mozku, obhajovat svou volbu a málokdo zkoušel ostatní. A naprosto každý fotoaparát má svá slabá místa.
mohican
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Elam 17. 7. 2008 14:03

Skusal som Nikon D80,Pentax K200,Sony 350,Canon 30D.Vyhral Pentax z 2 dovodov.Z hladiska buducnosti som vsadil na Samsung a tuzkove baterie,kedze ich pouzivam aj pre blesk.I ked alkalicke ani raz nefungovali
Elam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ojta 17. 7. 2008 15:02

myslite ze tuzkove baterie jsou vyhodou? ja se toho celkem bojim
Ojta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 17. 7. 2008 15:48

u K200 se daj pry pouzit CRV3 LIon clanky. Tady se o tom pise:
http://forum.digineff.cz/read.php?41,2618691

Tuzkovky maj hlavne vyhodu v univerzalnosti , ze je muzes pouzit i vjinych zarizeni. Nevyhodou Lion je ze pokud se ti napr. "pokazi" nebo ztrati baterky/nabijecka tak zas neni tak jednoduche sehnat nahradni. V pripade NIMH sezenes nabijecku/baterky v kazdem lepsim supermarketu nebo elektru pripadne si muzes pujcit kolegy apod... Na druhou stranu je mala pravdepodobnost ze se do takove situace dostanes(pokud nejsi extremni sklerotik ktery si zapomene nabijecku doma)

Nevyhodou je obtizenejsi manipulace, nemaj takovou zivotnost, maji vetsi hmotnost atd. Ikdyz je pravda ze vyvoj jde dal a napr. casto vycitany pametovy efekt a samovybijeni je u kvalitnich znackovych clanku minimalni.
--------------------------------------
Je pravda ze ma K200 hodne vyhod ,ale tez sve slabe stranky(seriove snimani, mensi vyber objektivu v porovnani napr. s Canonem atd...) coz muze byt pro nekoho zasadni...
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Elam 17. 7. 2008 16:15

Ako sa to vezme.Kedze pouzivam casto blesk,pre mna su vyhodou.I ked ma to vyslo drahsie na zaciatku(Maha charger).Vydrz maju dobru.Na alkalicke mozes zabudnut.
Elam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dabit 18. 7. 2008 05:05

Nevím co tu pořád řešíte: "proti D40 hraje autofokus v objektivu (dražší objektivy nebo manuální ostření) a žádná stabilizace v těla (o hodně dražší objektivy se stabilizací)".
Nikdo z majitelů D40/40x/D60 si nekoupí staré bazarové sklo! Ten kdo si koupí zmíněné DSLR, stejně buď to s 18-55 + 55-200 nebo přikoupí 16-85, 18-135, 18-200, ... od Nikkoru. Ohledně stabilizace jestli mám ze 100 fotek 10 rozmazaných a neostrých bych vůbec neřešil. Při dlouhých časek stejně použiji stativ. Co se týče "ořezání" funkcí, 98% majitelů je stejně všechny nepoužije. Ten kdo chce víc půjde ke konkurenci nebo do dražších těl ... To je můj názor.
Dabit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Derek 18. 7. 2008 07:40

Jako tyden stary majitel K100D Super s napajenim AA muzu rict, ze jsme rad, ze jsem zvolil prave fotak s AA napajenim. Driv jsem byl jasnym zastancem AA, ale pak me trochu odradila masaz uzivatelu Li-Ion packu a nejak jsem prestal AAckum verit. Nakonec byl typ napajeni jako kriterium vyberu az velmi velmi vzdadu, ale ted jsem za tuhle volbu vic nez rad. Koupil jsem k fotaku set nejakych mistnich mainstreamovych baterek i s nabijeckou (znacka INCA - koukal jsem i na "legendarni" Eneloopy, ale mely na kulovy nabijecku), kapacita tusim 2600mAh. Fotak mam dnes presne tyden, prvni den (nez se nabily nabijeci AAcka) jsem jel na prilozene alkalicke a na ty jsem nasazel prvnich pokusnych asi sto snimku. Od minule soboty pak jedu na jedno nabiti na ty NiMhky a teprve dneska mi spadl indikator baterii z plne na polovinu. Coz je na pocet snimku nadherne! - mam tu snimek s cislem 1170, takze jsem na ty nabijeci baterii udelal urcite tisic fotek. Bez blesku, ale jinak neustale zapnuty AntiShake a AF. Ted je pujdu nabit, ale myslim ze jeste nejakou tu desitku fotek by v klidu zmakly.

Jinak bych z vybiranych osobne urcite doporucil Pentaxe, tim spis, ze jsem podobny vyber delal minuly tyden. AntiShake v tele, prachuvzdornost, moznost pouziti M42 objektivu, ty AA (coz ale pochopitelne pro nekoho muze byt zapor), samozrejme motor v tele (vybiral jsem i z D40x a tohle ten vyber dost zjednodusilo...).

Kolega ma tady vedle taky nejaky thread s vyberem, voli myslim mezi Olympusem a pak asi EOSem 1000D, ale i toho jsem nakonec asi nahlodal Pentaxem a tak ted premysli o K200D. Nasel pak nejaky set se dvouma sklama za cca 16k, coz je docela pekna cena.
Derek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 18. 7. 2008 08:36

Dabit

Nikdo z majitelů D40/40x/D60 si nekoupí staré bazarové sklo!

Tento typ zrcadlovky hodne kupuji lide kteri maji "hluboko do kapsy", takze to ze jim nepujde AF na cele rade levnych bazarovych(nebo od alternativnich vyrobcu) objektivu muze byt velke "-" . AF nepujde treba i na levne a oblibene 50/1.8 a jestli se nepletu tak je i napr. problem s vyberem levneho makroobjektivu apod... Na druhou stranu se nabidka zlepsuje a pristi rok muze byt situace jina aspon u tech novych objektivu.

Ohledně stabilizace

stativ ti stabilizaci nenahradi , stejne jak stabilizace nenahradi stativ , jsou to dve ruzne veci ktere se navzajem doplnuji.
98% majitelů je stejně všechny nepoužije.

Pak je zajimave ze tyto "funkce" davaji jini vyrobci do levnych DSLR standartne a dokonce napr. bracketing je i u nekterych levnych kompaktu...
Tim nechci strhavat D40 ,ale jen upozornuji na minusy , jinak je to dobry fotak a pro mnoho lidi vhodnejsi nez A200.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jolana 18. 7. 2008 15:46

Dakujem, ten Pentax sa mi pozdava, tuzkove baterky mi nevadia, prave naopak, nabijacka a tuzkove baterky su fajn, hlavne ak nieje kde nabit elektrinu tak kupis ich aj v PNS :D
To, ze je tazsi, aspon sa tak netrasu ruky :lol:
jolana
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 18. 7. 2008 15:55

Na alkalicke(pokud je maji) baterky z PNS moc snimku neudelas, je to fakt jen nouzovka a pokud jsou naky nekvalitni tak mas smulu uplne viz. Elam
Jo a pokud budes kupovat tu K200 tak pozor je na trhu ve dvou setech se starym a novym(udajne vylepsenym) setakem. Novej je oznacen II.
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SkyHawkCZ 20. 7. 2008 10:00

Nikdo z majitelů D40/40x/D60 si nekoupí staré bazarové sklo!

Tento typ zrcadlovky hodne kupuji lide kteri maji "hluboko do kapsy", takze to ze jim nepujde AF na cele rade levnych bazarovych(nebo od alternativnich vyrobcu) objektivu muze byt velke "-" . AF nepujde treba i na levne a oblibene 50/1.8 a jestli se nepletu tak je i napr. problem s vyberem levneho makroobjektivu apod... Na druhou stranu se nabidka zlepsuje a pristi rok muze byt situace jina aspon u tech novych objektivu.[/quote]

ale ty starý pořád nepojedou
SkyHawkCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dabit 20. 7. 2008 16:34

Tak jinak,
kolik majitelů DSLR s "motorkem" v těle si koupí staré bazarové sklo?
Dabit
Návštěvník

Další stránka