1. zrcadlovka

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod elho_cid 23. 7. 2008 14:04

Nejlepsi ty G objektivy urcite nejsou, podle photozone bych vzdycky nasel lepsi alternativu. Napriklad Nikkor mel vzdycky povest predrazeneho, ale nabizi lepsi objektivy a levneji.
Cena je dobra vzhledem k vybave - hloupym ficurkam jako je liveview - ale potiz je, ze realne vysledky fotaku Sony jsou relativne horsi nez u konkurence.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pejjska 23. 7. 2008 15:02

Na Paladixu právě visí Minolta 7D za nějakých 6500 Kč podle popisu ve velmi slušném stavu s nafocenými 8 000 fotkami, tzn.skoro nová. K tomu bych Ti doporučil novou Sigmu 17 - 70 mm, 2,8 - 4,5 a jsem přesvědčen, že bys byl plně spokojen.
pejjska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gajdost 24. 7. 2008 09:15

a prave na paladixu ji prodavaji zmineny uzivatel uzivatel pejjska ne ??? ...
:)
D90 + 18-105
gajdost
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 24. 7. 2008 09:31

Kazdopadne je lepsi nez cokoli co Sony nabizi za 4x vyssi ceny.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 24. 7. 2008 10:21

..to uz by som nazval averziou voci znacke..... Najlepsia volba pre amatera je momentalne Sony A200, bez diskusie,....Minolta Dynax 7D ma spickove telo, ovladanie a hladacik, no obrazovo bude vyraznejsie zaostavat za sucasnymi aparatmi, no za tu cenu by to mozno stalo,....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 24. 7. 2008 11:49

7D byl první pokus - skvělá ergonomie, nejlepší ovládání ze všech dosavadních DSLR až do dneška, ale obrazovou kvalitu měla lepší (o chlup) už následující 5D...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gekoncik 31. 7. 2008 14:07

Při focení akvarií asi nemáš moc světla, slyšel jsem že sony a200 má špatnou stabilizaci. Je to pravda? Má stabilizici na čipu a že to není to pravé ořechové..

A co třeba nikon d40 nebo d60?
Ne-ne-ne
gekoncik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 31. 7. 2008 14:39

Ondrej Bobek píše:... Najlepsia volba pre amatera je momentalne Sony A200, bez diskusie,...

Pokud si přejete prezentovat své názory bez diskuze, nepište je do diskuze ;-) Proč si vlastně myslíte, že nejlepší volbou pro amatéra je Sony A200? Chápu, že se odlišuje od Canonu/nikonu, ale nemyslíte, že třeba Pentax K200 na tom bude lépe. Hlavně pokud jde o kvalitu obrazu, zpracování a výběr/kvalitu skel?
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 31. 7. 2008 15:23

IMHO pan Bobek možná myslel mezi Sonkami?
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod elho_cid 31. 7. 2008 17:03

Pety píše:IMHO pan Bobek možná myslel mezi Sonkami?

Pak by mel nepochybne pravdu.
Ze je K200D lepsi nez A200 osobne nepochybuju. Je ale i o dost drazsi a ne kazdy amater bude vyzadovat nahled hloubky ostrosti, pokrocile expozicni rezimy, utesneni proti vlhkosti, druhy displej a kvalitnejsi setak.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 31. 7. 2008 17:34

elho_cid píše:
Pety píše:IMHO pan Bobek možná myslel mezi Sonkami?

Pak by mel nepochybne pravdu.
Ze je K200D lepsi nez A200 osobne nepochybuju. Je ale i o dost drazsi a ne kazdy amater bude vyzadovat nahled hloubky ostrosti, pokrocile expozicni rezimy, utesneni proti vlhkosti, druhy displej a kvalitnejsi setak.

K200D je oficiálně amatérská třída, i když se blíží spíše Nikonu D80, než Nikonu D60. Držel jsem K200D v ruce a byl jsem nadšený. Sice jsem tento foťák netestoval, ale drží se nádherně, zpracovaný je poctivě a i když fotím poloprofi třídou, na tomto fotoaparátu bych nic podstatného nepostrádal. Btw nejsem fandou Pentaxu, ale jejich K200D se opravdu povedla.

Náhled hloubky ostrosti požaduji za celkem základní funkci. Bez tohoto nenápadného tlačítka je člověk odsouzen ke zkoušení různých clon, různého zaostření, ...
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 31. 7. 2008 18:05

No vidíte. A já to vůbec nepoužívám, přesto, že to na foťáku mám. Mám dávno v oku, co jaká clona a ohnisko udělají... A přesně to ten náhled stejně neukáže, už i vzhledem k tomu, že ostrost je mimo jiné závislá i na zvětšení pozitivu.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Josef001 1. 8. 2008 08:57

Tomu jsem nějak neporozuměl, jaká může být souvislost mezi HO a zvětšováním fotografie? :hm
Josef001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 1. 8. 2008 11:53

Ale ne, snad ne dalsi debata o nahledu HO. Je to proste dalsi ficura, pro nekoho uzitecna, nekdo ji nepouziva. Asi jako predsklopeni zrcatka, expozimetr, nebo braketing.
Proste to neni povinny.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 1. 8. 2008 12:00

To, co vidíme na fotce ostře, závisí na velikosti rozptylového kroužku. Navíc záleží i na vzdálenosti, ze které se na fotku díváme - protože pro oko není důležitá ani tak velikost, jako pozorovací úhel rozptylového kroužku.

Ve fotopraxi se hloubka ostrosti určuje podle "standardního pozorovatele standardně velké fotky". To ovšem znamená jen to, že jinak velká fotka je na tom jinak. Ze stejného negativu/souboru udělaná fotka velikosti 9x13 cm a 33x48 cm bude subjektivně stejně ostrá - a tedy bude mít i stejnou hloubku ostrosti - jen pokud ji budeš pozorovat tak, abys ji viděl stejně velkou, tedy pod stejným zorným úhlem. (Tedy bez ohledu na další vlivy, jako jsou třeba vady zraku.)

Proto se "odpíchnutí" objektu od pozadí dělá velkým skokem ostrosti - plynulý přechod z ostrého do neostrého nefunguje. No a na to opravdu stačí trochu zkušenosti.
Pety
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka