Náhrada za FZ-8 ?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Maročan 6. 6. 2008 18:59

2 USER47:

Já jsem si nebyl jistej, jestli je to ON :mrgreen:
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 6. 6. 2008 19:03

To já si naopak jistej byl. Přece nemůže být takových lidí více, ne? :)
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vitom 6. 6. 2008 19:16

Tak já tedy nevím, ale já bych se docela klonil k názoru, že se "PC", autor tohoto threadu, dobře při pátku baví a dělá si z nedostatku jiné zábavy ze všech tady šprťouchlata. Přece snad není možné, aby tato Země nosila někoho takového, kdo by to myslel vážně :?:
Vitom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PC 7. 6. 2008 08:31

Moment, ale já nikdy netvrdil že mi vadí šum na fotkách 640x480. Tam žádný šum není. Pouze jsem psal že hodně fotek zmenšuju do tohodle formátu kvůli netu, ale nechávám si i původní velikost. Jako šum v téhle VGA velikosti fakt není problém. Je problémem u větších fotek - od dvou megapixelů do těch sedmi. Zkoušel jsem odšumovat v zoner studiu ale často zmizely i detaily.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 7. 6. 2008 09:43

Tak já nevím, jestli má cenu pokračovat. Prostě pokud chceš hezké fotky bez šumu tak musíš dodržet následující:
* nepoužívat ISO vyšší než 400
* při špatném světle používat nejkratší ohnisko (žádný zoom)
* clonové číslo co nejmenší
* čas takový, abys ho udržel. neměl by být delší, než 1/25s

nezapomeň, že čím více zazoomuješ, tím potřebuješ kratší čas.

Pokud nic z výše uvedeného nepomůže, a fotka bude moc tmavá, tak potom už pomůže buď stativ, nebo blesk. Zkus přestat fotit na plnou automatiku a používej třeba režim priorita clony, nebo priorita času. ISO si vždycky nastav sám, podle okolních podmínek. A hlavně to zkoušej, zkus stejnou scénu vyfotit s různým nastavením a sleduj, jaké jsou rozdíly.
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milday 7. 6. 2008 11:23

PC nebude vůbec hloupý - soudím tak podle jeho písemného projevu a že nepíše hrubky (na rozdíl od některých Vás ostatních). Jen bude líný si přečíst něco uceleného o fotografování. Vysvětlit vše několika větami prostě nejde - doporučuji knížku nebo již zmíněné stránky http://www.fotoroman.cz

PC, pokud nevíš kterou DSLR, kup si cokoli na inzerát do 7-8 tis. i se seťákem a po pár měsících můžeš vyměnit i značku. Pokud nechceš riskovat a mít nový (za rok ovšem stejně min. 5 tis. tratíš), opravdu si někde o nich něco přečti.
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PC 8. 6. 2008 13:42

Použitý stroj nechci.
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milday 8. 6. 2008 13:55

A číst taky ne, viď. Je mi úplně jedno co Ty chceš a nechceš. Lituji první věty svého předchozího příspěvku.
milday
Návštěvník

Předchozí stránka