vím už jsme spolu mluvili(přes fórum) - pokecat - to bysme mohlikelav píše:Jinak koukám, že studuješ na UPCE. Já už nejsem student, ale jsem PardubákMůžem o tom někdy pokecat.
Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
vím už jsme spolu mluvili(přes fórum) - pokecat - to bysme mohlikelav píše:Jinak koukám, že studuješ na UPCE. Já už nejsem student, ale jsem PardubákMůžem o tom někdy pokecat.
irmo píše:... ale vseobecne pre ludi co vidim vonku fotit s DSLR ... to uz davno niesu iba profici co sa zivia fotografovanim a zapaleny nadsenci co sa oto zaujimaju ...
elho_cid píše:K A300 konkretne je moje konkretni vyhrada absence nahledu hloubky ostrosti a stavoveho displeje. To je asi hlavni nedostatek oproti jinym zacatecnickym modelum. Ale kdyz rikam nestacila, myslim tim hlavne ze je to kategorie zacatecnicka, takze se musi skoro pro vsechno do menu. Uz jsem si zvykl prepinat si rezim mereni expozice packou na tele.
Pak uz nejde ani tak o to, ze by to nemelo ty spravne funkce, ale spis o jejich implementaci. To uz muze byt priznavam subjektivni. Nejen maly hledacek, ale take maly RGB histogram, ze ktereho neni nic poznat. Cudliky umistene tam, kde ma byt stavovy displej, mi pripadaji umistene trochu na zlamani prstu.
Mel jsem z ni dojem, ze panove, kteri ji navrhovali, nebyli fotografove, jen meli seznam funkci ktere tam maji byt a uz se nezamysleli nad tim, jak jejich pouzivani usnadnit.
Pak jsou tu veci, ktere mi vadi na A-systemu jako celku. Neni mozne jednoduse pouzit stare blesky, podobne jako Canon rezignovali na stare objektivy, ale nemaji tolik tech novych. (A maji je suverenne nejdrazsi, aniz by se dalo rict, ze jsou nejlepsi)
Hodne se mi taky nelibi jakym zpusobem Sony odstranuje sum. Na jpg kaslu, do toho stejne fotim jen vyjimecne, ale vadi mi, ze nesetrne aplikuje dost drsnou redukci sumu i do RAW.
voyo píše:osobne som s A300 spokojny a odporucim ju kazdemu s tym, ze nech si hlavne vyskusa a pozrie aj ine DSLR
milday píše:irmo píše:... ale vseobecne pre ludi co vidim vonku fotit s DSLR ... to uz davno niesu iba profici co sa zivia fotografovanim a zapaleny nadsenci co sa oto zaujimaju ...
Irmo, s tím se asi budeš muset smířit - to je holt vývoj
Já se také smířil s tím, že už nejsem jeden z mála vyvolených, co mají mobilní telefon - vyfasoval jsem služební v ´94 a byl jsem naň náležitě pyšný![]()
A budu pokračovat - i letadla už vlastní víkenďáci a asi už není daleko doba, kdy si nějaký LAMA koupí vlastní raketu (vesmírnou, ne tenisovou)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků