USER47 píše:Pár citací odtud:
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=70 ... 2&t=114062"pokud bych si měl třeba vybírat mezi A350 a A200 tak rozhodně dnes sáhnu po A200.... ten výklopný LCD je tragédie, tmavý zašuměný neschopný práce... a hledáček 0,74x se kterým se prostě NEDÁ manuálně ostřit, rovněž..."
"s A300 delas kardinalni chybu...poznas az nahlednes do hledacku, nebo spis klicove dirky...mel jsem v ruce A350 (hledacek je stejny) a tak vim o cem mluvim. nechtel bych ho ani zadarmo, mozna kdyby mi sony priplatila...je to IMHO nepouzitene pro foceni, potret tim nepujde ani omylem, makro take ne. a koncerty? v te temne dire toho asi moc neuvidis."
Prosim ta, drzal si ten fotak niekedy v ruke? Podla mna ani ty manici z toho fora

A ak ano tak ho porovnavali napr. s 1D ci kerym dasom, lebo oni su IN oni su pouzivatelia Canon a vzdy porovnavaju Canon najvyssi model s modelom konkurencie, ktory je pre amaterov

Vzdy ma vedia pobavit recenzie ludi co cely zivot pouzivali CANIKON a myslia si aky je to bohovsky aparat a iny na svete neexistuje, vsetko ostatne su sunky

A300 je uplne v pohode - vyklopny display je pecka a je velmi dobre citatelny, ziaden sum. To len Canoista musel nieco steknut, lebo Canon 450D nema vyklopny

Hladacik na A300 nie je katastrofa a v pohode sa da manualne ostrit. Nevyrovna sa sice mojej starej Praktice, ci Dynax 5, ale je stale vacsi resp. rovnaky ako haldacik na Canon 350D a 400D takze je to uplne v pohode. (potvrdene napr. aj 2 canon 350D uzivatelmi priamim porovnavanim - vsak sme chlapi

)
Portrety sa krasne daju fotit, makro som este neskusal nemam objektiv na to
portret toto bolo fotene 50mm/F1.7 - ziadna uprava , fotka je presne z fotaku ako Fine Jpg v standardnom nastaveni

A cez vyklopny display sa da fotit u plne v pohode, hlavne deti, ktore nemaju radi ak mas na nich namierenu velku ciernu vec

A300 zo setom 18-70 som kupil za 20990sk aj s 4GB MS kartou + MS to CF adapterom co je vcelku dobra cena.
Netreba zabudat na vyhody liveview sony vs. canon, alebo vyhody stabilizacie v tele.
ja som pri vybere fotaka uvazoval nad Pentax K10D (velke a tazke, takze zena zamietla, aj ked je to fotak o triedu vyssie ako 450D a A200), canon 400D resp. potom uz 450D. (nepacila sa mi cena, ovladanie, nemalo stabilizaciu ) a A200/A300 a nakoniec som kupil A300, kedze som mal aj dake starsie minolta objektivy

obrazove vystupy zo vsetkych tychto fotakov su porovnatelne a do velkosti 10x15 co vacsina z nas tlaci do rodinych albumov absolutne postacujuca

len tak pre zaujimavost
Mesiacfotene vcera , tamron 200-400/F5,6 a z ruky - ziadna uprava , fotka je presne z fotaku ako Fine Jpg v standardnom nastaveni , len + vyrez;)
Pentium III 850@1134 / 640ram / 10GB + 20GB + 80GB / ASUS ATI Radeon 9600XT /17" LCD Benq - no ? vsak funguje