Koupě zrcadlovky

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod elho_cid 15. 5. 2008 15:41

Samocistici system neni dulezity.
VR je stabilizace.
ISO je jedna vec, ale jak ten obrazek vypada je druha - to sony taky jeste moc neumi.
Vykasli se na srovnani z webu a nejaky ten fotak si vyzkousej.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mr.blocek 15. 5. 2008 15:52

njn.. to se težko řekne, nikdo mi do nepůjčí foťák, abych si ho zkusil. ani nevím kdo v mém okolí má zrcadlovku
mr.blocek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod elho_cid 15. 5. 2008 15:55

odkud jsi?
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mr.blocek 15. 5. 2008 15:57

z Valašského meziříčí, u vsetína
mr.blocek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 15. 5. 2008 16:13

elho_cid píše:Samocistici system neni dulezity.

Pokud měníš objektivy, tak je samočistící systém VELMI důležitý. Rozdíl je v tom, jak je účinný. U Olympusu je účinný hodně, u Canonu a Nikonu už méně, u Sony propadák.
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mr.blocek 15. 5. 2008 16:17

tak musím říct, že jsem teď ůpně zmatený a nevím ani jak se jmenuju. zkuste mi tedy navrhnout nějaký přístroj i s objektivem do 22tisíc. co je v této cenové skupině pro začínajícího amatéra nejlepší. opravdu už nevím čí jsem...
mr.blocek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirka S 15. 5. 2008 16:24

Já taky tvrdím, že čistící systém NENÍ vůbec důležitý. Pokud někdo doopravdy fotí a nehledá jen reklamy na netu, dá mi za pravdu. Objektivy měním venku běžně, samočištění kdysi nebylo, teď ho sice mám, ale rozdíl nevidím. Pokud ho nevidím, a to do clony 11 nevidím skoro nukdy, tak ten prach na čipu prostě neřeším! Občas ofouknu vnitřek balónkem, toť vše. A když už by se i něco našlo, existuje něco jako klonovací razítko a je to otázka pár vteřin, víme?
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 15. 5. 2008 16:35

Tak třeba něco odsud:
http://paladix.cz/bazar/index.php?badt= ... =D80&uid=0
A na pár let máš s učením slušně vystaráno.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 15. 5. 2008 16:40

Jirka S píše:samočištění kdysi nebylo, teď ho sice mám, ale rozdíl nevidím. Pokud ho nevidím, a to do clony 11 nevidím skoro nukdy, tak ten prach na čipu prostě neřeším!

Vyfoť si bílou stěnu. Možná budeš překvapen a uvidíš potom prach i na svých běžných fotkách. Taky jsem dříve říkal, že čištění nemám a nepotřebuju. Takový prach na tváři fotografovaného (na fotografii, ne na modelu) se retušuje klonovacím razítkem celkem obtížně, aby to nebylo opravdu absolutně poznat. Vím, jsem hnidopich :-S
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 15. 5. 2008 16:48

Problém je v tom, že bílé zdi moc nefotím. Občas, ale fakt jen snad párkrát za rok vezmu čistou oblohu na f/22, ručně rozostřím a pak více či méně ofoukávám.
Chudák mr.blocek je z toho všeho zmatený, tedy jak píše elho_cid nahoře: zajdi do krámu a nezávazně si vezmi něco do ruky, koukni přes hledáček, tohle ti docela dost napoví.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 15. 5. 2008 17:02

mr.blocek: Jinak pravděpodobně v sobotu do Valmezu pojedu, nechal jsem si tam dělat něco na zahradu, ale ke zkouknutí mám akorát D300, skel hromadu.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ypres.bass 15. 5. 2008 17:45

když si chci koupit jetý stroj, tak kolik max může mít nalítáno závěrka aby to nebylo vyhoněné a po roce se mi to rozpadlo...jedná se mi o Pentax K100D, Nikon D50, Nik D60

když už píšu doporučili byste mi samsung gx1S? ten je ovšem za stejné peníze jako nová D40
www.stanislavkolarik.cz
ypres.bass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Boyda 15. 5. 2008 21:16

ypres.bass píše:když už píšu doporučili byste mi samsung gx1S? ten je ovšem za stejné peníze jako nová D40

Nevim, kam chodis na tyto informace. Vyse zminovany D50 byl uveden dokonce 2005, D40 (ostatne stejne jako samsung gx1S) byl uveden v roce 2006. Uz jsou 2 jeho primy nastupci (D40x a "nova" D60).
Do what you like, and like what you do.
Boyda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ypres.bass 15. 5. 2008 23:15

tím nová myslím že není po někom
www.stanislavkolarik.cz
ypres.bass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 16. 5. 2008 00:03

z tohodle vyberu bych sel do 450D...nedavno jsem sam vybiral... D40 je slabsi, u Nikonu jen vyssi rady...ja si koupil z financnich dovudu "jen" 400D a jsem nadseny. I kdyz misty si rikam, jestli jsem se precijen nemel prastit pres kapsu s tou 450 :)
Caddy
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka