Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
irmo píše:myslim ze hlbku ostrosti mam dostatocne malu pri 600mm objektive aj pri clone 5.6, ale hlavne ides mimo temu ..... nikdo sa nehada ze drahsi je lepsi.
irmo píše:Skus sa zamyslet nad timto:
Brani niekdo aby uroby canon/nikon telo so stabilizatorom??? NIE
Bolo by toto telo lepsie ako telo bez neho? asi ano ked nema ziadne nevyhodi
Vydanie takehoto tela by ovplivnilo predajnost VR objektiv ? Nie ak su VR objektivy poctatne lepsie, ano ak su priblizne zarovno so stabilizovanym telom.
KubaPa píše:Jenže tohle není reálná otázka, protože pokud stabilizaci v těle nevyužiju, má pro mě její obsažení v těle jen nevýhody - je to další součástka, která se může porouchat a zvyšuje cenu. A vzhledem k tomu, že jde o složitou mechanickou pohyblivou součástku, je to zvýšení rizika poruchy a zvýšení ceny nezanedbatelné. Jinak jedinej objektiv, u nějž bych stabilizaci ocenil je tele a tam jsem mohl koupit novej stabilizovanej Nikkor 70-300/4-5,6 za míň peněz, než to tele co mám (70-200/2,8) a to je z druhý ruky. A nějak nemám pocit, že jsem se rozhodnul špatně....
Jirka S píše:Racek2008: Jediný použitelný ultrazoom pro zrcadla je Nikkor 18-200 VR. Ten nechává ty dříve zmiňované za sebou o několik koňských délek. Pro akce typu "jdu někam a nevím, co budu fotit", případně je-li třeba co nejmenší váha a co největší rozsah je tento objektiv určitě to nejlepší, co se dá dnes pořídit. Tím ale nijak netlačím do NIkonu, ani do ultrazoomu. Uvádím to jen pro info.
No jo, jenže ten můj objektiv stabilizovanej není, takže nemá jaká stabilizace v něm odejít (-: Nemá ani vestavěnej motor (-: A taky doufám, že mi vydrží dlouho a dlouho (-:A jinak mám v objektivech asi stejně peněz jako v tělech + blesku dohromady, ale to počítám u objektivů cenu za kterou jsem je kupoval a ty nejdražší byly z druhý ruky... No ale F4 taky a její nová cena by to zvedla taky hodně - ale ta se ani moc nedá počítat, ta je hlavně pro radost, ne pro běžný focení.elho_cid píše:KubaPa píše:Jenže tohle není reálná otázka, protože pokud stabilizaci v těle nevyužiju, má pro mě její obsažení v těle jen nevýhody - je to další součástka, která se může porouchat a zvyšuje cenu. A vzhledem k tomu, že jde o složitou mechanickou pohyblivou součástku, je to zvýšení rizika poruchy a zvýšení ceny nezanedbatelné. Jinak jedinej objektiv, u nějž bych stabilizaci ocenil je tele a tam jsem mohl koupit novej stabilizovanej Nikkor 70-300/4-5,6 za míň peněz, než to tele co mám (70-200/2,8) a to je z druhý ruky. A nějak nemám pocit, že jsem se rozhodnul špatně....
Tak tady zase prrr... v tomhle má totiž stabilizace v těle nezanedbatelnou výhodu. Protože místo toho abych po pár letech měnil objektiv, kde je rozhašená stabilizace, koupím si novější tělo, s lepším snímačem, závěrkou, AF, měřením.... ...a s vylepšenou stabilizací. A investice do skla zůstane nedotčena.
Nevím jak vy, ale já mám víc peněz v objektivech než v těle a průběžně si dokupuju další sklíčka. Počítám s tím, že tělo za 2-3 roky vyměním, ale objektivy mí zůstanou dýl. Zvlášť ty manuální používám i 30 let starý a pořád stejná kvalita.
Takže stabilizace v těle (a tradice 30 let K-mount) chrání mojí investici do skla.
Tomáš X. píše:v Nikonu D80 mám v hledáčku pětiboký hranol a za 700,- Kč jsem si dokoupil zvětšovací očnici 1,15x, která ještě nezhoršuje viditelnost ani kvalitu zobrazení.
Tomáš X. píše:Protože místo toho abych po pár letech měnil objektiv, kde je rozhašená stabilizace, koupím si novější tělo, s lepším snímačem, závěrkou, AF, měřením.... ...a s vylepšenou stabilizací. A investice do skla zůstane nedotčena.
... ale no tak,)) To už je hodně umělá konstrukce!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků