Jaky objektiv nejvice pouzivate na sve DSLR?

Diskuze o poloprofesionálních a profesionálních digitálních fotoaparátech

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod PalmTungsten 14. 7. 2024 14:02

Koukám, že to tady trošku usnulo :-D Pár fotek z prodlouženého víkendu z Lago di Garda, kde byla ten víkend zrovna přehlídka snad všeho, co lítá i plave zároveň - od windsurfingu přes různý ploutve s plachtama a já nevím co ještě. Vyrazil jsem jen s lehkou polní, tele záběry jsou D780 + Nikon 200-500E, zbytek Leica M9 s Ultronem 35/2.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Nikon / Leica.
PalmTungsten
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 16. 7. 2024 05:13

Výber parádnych fotiek, páči sa mi tá kontrastnejšia úprava a farby, vyzerá to tak dovolenkovo :)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 16. 7. 2024 08:27

Také se mi to líbí, o cestovní kombinace Leica + Ultron nebo Leica Q také uvažuji, ale je otázka, zda člověk nebude potřebovat něco s delším ohniskem.

Ten Ultron má charakter, u těch telefotek mi přijde, že to utíká trochu dost do modra, uvažoval bych o korekci barevné teploty.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 16. 7. 2024 09:59

Mozno prave kombinacia studensej modrej a zelenej + teplejsia a sytejsia plet robia ten zaujimay efekt.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 24. 7. 2024 05:33

Z600PF vakcii...
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod landov 8. 8. 2024 05:54

Z600PF
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Flor.cz 12. 11. 2024 17:08

Azory nejsou prvoplánově fotogenické jako třeba Island, ale dají se tam najít parádní lokace. Imho daleko fotogeničtější než Sete Cidades (asi nejprofláklejší místo). Říkali jsme si, že týden na ostrov Sao Miguel bude stačit, no, dost jsme toho nestihli :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Zbytek fotek mám na blogu i s popisky a exifem: https://www.flor.cz/blog/azorske-ostrov ... na-foceni/

.
✔️ Galerie pro fotografy zdarma:.. http://_Story_Show_Gallery_.flor.cz
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noxx_cz 13. 11. 2024 07:23

Pro mě jsou Azory po Islandu asi nejzajímavější místo, kde jsem byl. Příští rok mám v plánu pěšky prochodit ostrov Flores a možná Pico. Fotky parádní.
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 13. 11. 2024 13:04

Flor.cz: Jako vždy hezký fotky!

noxx_cz: Souhlas, Island se mi taky líbil asi nejvíc.

Já byl na Azorech v září a musím potvrdit, že je to tam moc hezký. Bohužel jsem tam nebral stativ, byla to spíš rodinná dovolená, takže jsem to spíš jen cvakal po cestě a kde zrovna bylo sluníčko bylo o štěstí. 14-30 jsem měl vyndavat častěji, ale nakonec zvítězila pohodlnost univerzálnosti úžasné 24-120 f4.

Hlavní ostrov Sao Miguel je taková klasika, moc pěkný ostrov a měl jsem kliku i na luxusní ubytování poblíž Nordeste. Ten výhled z terasy byl bezkonkurenční.

Pak jsme se druhou polovinu pobytu přesunuli na menší ostrov Sao Jorge. Tento ostrov se mi líbil ještě víc, takový menší, více rozmanitý. Místní "Azořané" o něm říkají, že je to nejhezčí ostrov Azor.

Nicméně kdo se bude nudit dlouhé zimní večery, mám z toho přes 200 fotek, které jsem už nedokázal zredukovat :-)

https://flickr.com/photos/127547545@N02 ... 0321548578
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Flor.cz 13. 11. 2024 17:00

Díky. Severské destinace máloco přebije, mě se tedy víc než Azory líbilo taky Bali - mohutnější vodopády, rýžová políčka, divočejší krajina s opicemi a do toho hinduistické chrámy. Azory jsou pořád ještě Evropa, Bali je jak z jiné planety, když tam člověk přijede poprvé - https://www.flor.cz/blog/cestovani-a-fo ... a-lomboku/

Titan_66: fotky jsem zkouknul, máš je pěkný, je zajímavý vidět, jak stejný místa vyfotil někdo jiný.
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noxx_cz 13. 11. 2024 18:53

Mně se na Azorech líbí právě i to, že je to Evropa, přitom ta krajina je úplně jiná, specifická, exotická. Ale pořád tam jsou strašně fajn lidi, stejná kultura, nátura, komfort, jídlo ...

Titan_66: fotky krásné, úplně mě to vrátilo zpátky v čase :-). Já to tedy měl ještě s tím bonusem, že to bylo v průběhu kovidu a když opomenu ty šílené nosošťoury, které jsme tam museli absolvovat, tak jsme jinak nepotkali živáčka a měli celý ostrov jen pro sebe.
Mám dojem, že tu někdo psal, že je problém se teď dostat k Logoa do Fogo - my jsme žádný problém neměli, navíc jsme sešli až dolů a pro mě osobně to bylo jedno z nejmagičtějších míst, které jsem kdy navštívil. Ta atmosféra byla unikátní, asi i díky útočícím rackům, kteří dole hnízdili a svá hnízda před námi bránili.
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil noxx_cz dne 13. 11. 2024 19:26, celkově upraveno 1
noxx_cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 13. 11. 2024 19:21

noxx - to jsi měl kliku, kolega z práce v době covidu zrovna na Azorech skončil v karanténě. Přičemž to údajně byl nějaký administrativní chaos specifický právě pro Azory. Ale ono se to tehdy strašně rychle měnilo…
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Flor.cz 16. 11. 2024 23:42

noxx_cz píše:Mně se na Azorech líbí právě i to, že je to Evropa, přitom ta krajina je úplně jiná, specifická, exotická. Ale pořád tam jsou strašně fajn lidi, stejná kultura, nátura, komfort, jídlo ...

Mě teda přijde nátura azořanů víc podobná balijcům než nám. Jsou to jižní národy. Rád poznám jinou kulturu, jídlo, Azory mají zásadní výhodu v tom, že jsou blíž.

noxx_cz píše:Mám dojem, že tu někdo psal, že je problém se teď dostat k Logoa do Fogo - my jsme žádný problém neměli, navíc jsme sešli až dolů a pro mě osobně to bylo jedno z nejmagičtějších míst, které jsem kdy navštívil.

Na Lagoa do Fogo jsme byli na vyhlídce, podle všeho se dalo sejít stezkou dolů k jezeru. U stezky byla akorát cedule se zákazem koupání v jezeru.
Na mě největší dojem udělala Praia De Santana - divoká pláž sevřená mezi dvěma útesy. Není tam jednoduchý přístup, tak si ji člověk může užít sám.
Flor.cz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 17. 11. 2024 02:00

Flor.cz: To věřím, to Bali vypadá parádně. Hezký fotky, je vidět, že je to tam jiný než v Evropě. Viděl bych to podobně, taky mi přišlo, že i když Azory působí exoticky, tak jsou pořád ještě Evropa, ten jiný svět asi člověk zažije až když se podívá mimo tu Evropu, což jsem zatím nebyl. Můj sen je asi Jižní Amerika, foto výlet do Patagonie, Argentina, Chile a tak. Zvláštní, že Peru mě nechává víc chladným i když taky to vypadá dobře. A jak zmiňuješ Bali, tak celkově ta Indonésie vypadá úžasně. Určitě by stály za průzkum i další ostrovy. Jinak díky za pochvalu.

Noxx: Takže jsi byl na těch místech taky ? I na tom Sao Jorge ostrově ? Tam moc turistů nebylo, to bylo fajn.
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod noxx_cz 17. 11. 2024 08:27

Flor: pokud máš rád takový styl pláží, tak doporučuji portugalské pobřeží na server od Lisabonu, třeba Praia da Ursa byla naprostá bomba. A ty okolní taky.
Titan_66: jojo, já projel komplet celý Sao Miguel právě za kovidu. Na ostatní ostrovy se teprve chystám. Na př. rok mám v plánu minimálně Flores.
noxx_cz
Návštěvník

Předchozí stránka