Kompakt nebo ultrazoom?

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod goob 16. 12. 2007 20:09

Řeším koupi nového fotoaparátu. Koukal jsem po nějakém kvalitním ultrazoomu, tak zde nelze vybrat snad nic. Jeden má RAW, ale zase nemá stabilizátor nebo má velký šum nebo nemá možnost dělat širokoúhlé fotky. Není lepší oželet velký zoom a koupit místo toho možná o to kvalitnější kompakt?
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 16. 12. 2007 20:11

Možná je - jenže mezi kompakty se vybírá úplně stejně špatně.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod goob 16. 12. 2007 20:20

No, teď se koukam na Canon G9. Ten má jedinou vadu na kráse, že má ohnisko od 35 mm. A na to, že to je kompakt, tak má šestinásobný optický zoom a docela velký čip.
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janfran 16. 12. 2007 21:16

V lednu by Fuji měla představit nový ultrazoom, zkus počkat, ale je to riziko. Buď to může být S9600 se stabilizátorem, což by bylo skvělé. Ale stejně tak může přijít něco jako Canon SX100, případně nemusí přijít nic, takže bys čekal zbytečně.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 16. 12. 2007 21:20

Kdo si počká ten se dočká :wink:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod goob 16. 12. 2007 21:30

No, to by člověk mohl čekat pořád. Vždy má vyjít něco, co bude super a brzy zase něco dalšího a dalšího.... :mrgreen:

Kdybyste měli doporučit nějaký kompakt, jaký byste si vybrali? G9 má RAW, stabilizátor, dobrý čip a na kompakt slušný šestinásobný zoom. V podstatě má vše, až na ohnisko 35 mm, což by se snad dalo i překousnout...
goob B-]

goob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lodivod 17. 12. 2007 10:43

A co třeba Panasonic DMC-LX2EG-K, číp má 1/1,65´´, zoom 28-112 (méně, než váš favorit), rozlišení 10,2 Mp (méně, než váš favorit, ale to je výhoda), stabilizaci.
Lodivod
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod goob 17. 12. 2007 15:54

No, kouknu na něj a porovnám. Rozlišení nehraje takovou roli a v této kategorii stejně nejsou v tomto rozlišení fotky tak kvalitní.
goob B-]

goob
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 19. 12. 2007 19:59

ak plánuješ kúpiť G9, tak asi nemáš tesný cenový strop. Ak nemáš tesný cenový strop, možno by bolo vhodné aspoň pouvažovať nad nejakou DSLR. Napr. Olympus má celkom kvalitné setové objektívy (v porovnaní s ostatnými značkami ). Taký E410 DZ kit by možno bol OK. Napr. tu majú E410 DZ kit za 18000 KČ a Canon G9 za 13000 KČ - to len pre cenové porovnanie.
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hombre_71 14. 1. 2008 20:55

...kdo si chce šoupnou kompakta do kapsy, většinou netouží po tom aby se tahal se zrcadlovkou ve velké brašně
hombre_71
Návštěvník