Filtry pro S6500fd

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod vencaxxx 8. 12. 2007 21:57

Mam Fujifilm Finepix S6500fd a rad bych si dokoupil hlavne polarizacni filtr, ale potreboval bych poradit, jakej je presne rozdil mezi linearnim a cirkularnim...je mi jasny ze podle ceny je cirkularni asi lepsi, ale zajimalo by me kdo vlastni stejny fotak jaky filtr pouziva, a jestli se to vyplati za cirkularni priplatit. Protoze me zaujala tato sada, cena je velmi lakava... http://www.megapixel.cz/fomei-digital-f ... lnd4-58-mm
RIHA NANO S PLUS, BVAudio PA300 SSE, Singxer SDA-2
vencaxxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 8. 12. 2007 22:00

Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vencaxxx 9. 12. 2007 10:14

Diky za odkaz, ale porad by me zajimalo jaky je rozdil s pouzitim linearniho nebo cirkularniho filtru, teorie je mi jasna, ale praxe? Clanek mluvi o filtrech pro zrcadlovku, ale jak jsem vycetl u kompaktu to muze fungovat malinko jinak, tak by me zajimalo jestli ten linearni filtr nekdo ma a jak je s nim spokojeny, jestli ma cenu priplatit nebo ne, rozdily v cene jsou celkem zasadni...

A pak by me zajimaly nazory na sadu filtru fomei - odkaz v minulem prispevku, jestli to ma cenu a nebo ne, cena je lakava...
vencaxxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 9. 12. 2007 11:15

V praktickém použití je mezi nimi rozdíl - cirkulární je jednosměrný, má přední a zadní stranu. Lineární funguje v obou směrech - ale závit má tak jako tak na každé straně jiný, takže ho stejně neotočíš, pozor bys musel dávat u sady Cokin nebo obdobné.

V té sadě Fomei je samozřejmě cirkulární (C-PL).
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vencaxxx 9. 12. 2007 18:10

To znamena ze bys mi mohl sadu Fomei doporucit? Za 1000 Kc bych ziskal "lepsi" cirkularni filtr + dva dalsi, proti samotnemu filtru jineho vyrobce za cenu okolo 2000. Me se to zda az moc vyhodne, neni v tom nejaky hacek?
vencaxxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 9. 12. 2007 18:16

Jde o to, jakého výrobce myslíš, třeba od Hamy seženeš použitelnej polarizák za pětikilo...

Taky jde o to, jestli využiješ ty zbejvající filtry. UV je použitelnej jen pro ochranu objektivu, jinej smysl nemá, a ND se ti zas hodí jen v kombinaci se stativem na dlouhočasový potůčky a podobný snímky zachycující rozmazaně pohyb...
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vencaxxx 9. 12. 2007 19:06

dobre, Hamu sezenu za petikilo, ale co jsem cetl ruzne po netu, kvalita odpovida cene, tzn. nic moc, a jine filtry "lepsich" znacek uz jsou cenove jinde, zajimalo by me jak je na tom Fomei ve srovnani s ostatnimi, mam ho brat jako konkurenci hamy nebo je lepsi?
vencaxxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vencaxxx 9. 12. 2007 19:07

jeste doplnujici dotaz, ma cenu kupovat cirkularni hama, nebo za podobnou cenu koupit linearni lepsiho vyrobce?
vencaxxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 9. 12. 2007 20:45

Cenový rozdíl v tomto případě je tak malý (lineární-cirkulární), že bych se neodvážil tvrdit, že bude o pár desetikorun dražší lineární filtr jiné firmy než Hama vůbec v něčem lepší. Tak kdyby stál dvakrát, třikrát tolik...
Pety
VIP uživatel