Canon SX100

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Major_Sky 6. 10. 2007 03:14

Ahoj lidi,

tak mám tu čest pochlubit se, že jsem si právě přinesl z obchodu brand new Canon SX100 v černé barvě. Je to opravdu krásná mašinka. Když by sem šli dát nějaké fotky tak by dal, ale nevím jak. Jestli máte někdo na tenhle foťáček nějaký dotaz, tak se klidně ptejte, pokusím se odpovědět.

Zatím jsem toho moc fotit nezkoušel, protože je tma, ale jak vyleze zítra sluníčko tak se do toho pustím.

Jak nabudu nějakých dojmů tak je sem napíšu. Zatím snad jen že do kapsy u riflí se vleze, ale už je to docela cvalík a chce to spíš pouzdro na krk, které ještě nemám :-)

Edit:
Tak mi to nedalo a zkusil jsem ješte pár foteček na ISO 80, 100 a 200 je to dost dobry, pak už to začíná dost sumět, ale to se dalo očekávat.
Major_Sky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 6. 10. 2007 06:11

Fotky sem vkládat nejdou, musíš je uložit na nějaký jiný server a sem dát odkazy.

Určitě by nás zajímaly.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sonicka247 6. 10. 2007 19:05

Ahoj, aj ja rozmýšľam nad kúpou tohto foťáčiku.Ak môžeš, skús prosím ťa vyfotiť nejaké deti v pohybe, vyskúšaj viacero programov a prosím ťa, napíš, ktorý obrázok si robil na akom programe. Mám malú dcérku, a tak by som rada vedela, či mám šancu ju aspoň trochu zachytiť v pohybe bez rozmazania a zrnitosti. Veľmi ďakujem.
sonicka247
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Major_Sky 7. 10. 2007 05:54

Několik fotek jsem umistil na forum serveru fotografovani.cz tak se tam podivej. Deti jsem nefotil, ale lidi bezne a rozmazane to neni, ale zalezi predevsim na svetelnych podminkach. Ve dne foti velice rychle a je v tom nadprumerny. I pri horsim svetle foti pomerne svizne protoze ma hodne dobrou svetelnost objektivu a nastavuje kratsi casy. Po tme je ale treba fotit lidi s bleskem to je jasne, ale fotky jsou krasne, nikdy je bleskem neprepali, perfektne si blesk reguluje podle vzdalenosti od toho co foti. Nevim proc, ale uplna automatika nastavuje k blesku vzdy iso 200, ja jsem si to pres program dal na 80 a s bleskem foti lidi kteri se pohybuji uplne krasne a ciste. Co se blesku tyka tak bych rekl ze je trosku problem s cervenyma ocima, ktere moc dobre nereguluje. Ale jinak se daji odstranit pri prohlizeni ve fotaku. Automaticke ostreni na tvare obcas pomuze doostrit scenu, takze to by se ti mohlo na foceni deti take hodit.
Major_Sky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sonicka247 7. 10. 2007 07:08

Ďakujem za odpoveď. Snáď sa časom naučím s tým fotiť. A mám aj ďalšiu otázku. Skúšal si protisvetlo? Aké sú nastavenia. V mojom Olmpuse som predtým mala režim protisvetlo, neviem, ako je to riešené v Canone.
sonicka247
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Major_Sky 7. 10. 2007 18:46

No urcite jsem protisvetlo zkousel a poradil si s tim myslim vcelku dobre, pokud chces vydet nejake fotky tak se mrkni na:

http://forum.fotografovani.cz/read.php?47,2262130

Zalozil jsem to abych tam mohl davat i fota. Mozna tam nebude primo protisvetlo ale urcite tam najdes par ukazek ktere by te zajimaly.

Jinak rezimy ktere to ma prednastavene jsou: deti a zvířata (to by mohlo byt neco pro tebe), noční momentka, krajina, portrét

a pak je tam rezim SCN (asi scene) a ten obsahuje nastaveni pro ruzna prostredi a to: pláž, sníh, listí, interier, noční scéna, akvárium, ohňostroj

mimo to lze nastavit:
- uplna autmatika AUTO
- castecna automatika P (zde se da nastavit vse krom expozite a clony)
- pririta zaverky (zaverka se zde nastavuje rucne a clona automaticky)
- priorita clony (clona se zde nastavuje rucne a zaverka automaticky)
- ruční M (vše ručně, včetně intenzity blesku atd.)

Možnosti jsou opravdu velke.
Major_Sky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rudi86 7. 10. 2007 19:31

docela fajn do ISO 200 ty nocni, ta vcelka je zajimava a taky se mi libi ten strom
Not as seen on TV
so
Welcome to the playground
- - - - -
Nikon D90 & fisheye 8/3.5 + 10-20 HSM + 35/f1.8 + 85/f1.8 + 85/f3.5 micro + 70-300 VR
Sony Xperia U
Škoda Felicia Combi - Laurin & Klement
rudi86
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 7. 10. 2007 20:19

Skoda ze tem nedali bajonet na nasezeni adapteru na filtry a predsadky, coz bylo u Canonu a jeho kompaktu s manualnim nastavenim dobrym zvykem.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod james11 7. 10. 2007 20:44

tento foťák je můj velký favorit!
Nikdy neříkej to nejde... :-)
james11
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 14. 10. 2007 17:28

fotky nie sú zlé, ale dosť môže skresľovať to, že nie sú v plnom rozlíšení
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod radekrat 15. 12. 2007 09:48

Ahoj, potrebuji poradit od majitelu SX100? Koupil sem fotak s HCSD kartou a mam problem s ctenim fotek na Windows. Ctecka SD karet nefunguje vubec a cteni pres Windows Import fotek nenajde na karte zadnou fotku. Pouzivam i Linux, kde me import fotek funguje spravne primo z fotaku, ale ctecka karet nefunguje stejne.
radekrat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 15. 12. 2007 09:54

Blbá čtečka :mrgreen:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod radekrat 15. 12. 2007 10:07

No ale blby windows. Nainstaloval sem ten software s canonem a stejne to nenajde zadnou fotku.
radekrat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 15. 12. 2007 10:13

Chyba bude jinde,ne v oknech
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod TA 15. 12. 2007 14:47

nemôže to byť v tom, že ide o čítačku SD kariet a nezvládne prečítať SDHC :?:
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník