Nakup Fuji S6500fd

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod vencaxxx 7. 9. 2007 10:01

Chci se jenom zeptat jestli nekdo nevi nebo alespon nedokaze odhadnout jak dlouho se bude jeste prodavat, kdy bude nahrazen jinym modelem. Mam o nej totiz zajem, ale ted je jeste na nakup brzy, porad setrim koruny :-) Ale zase bych ho nerad prosvihnul, protoze se mi zda ze je to jeden z nejlepsich fotaku na trhu. Predem diky za odpovedi...
RIHA NANO S PLUS, BVAudio PA300 SSE, Singxer SDA-2
vencaxxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 7. 9. 2007 12:54

Nástupce by měl údajně přijít v únoru, někomu to psali přímo ze zákaznického centra Fuji. Akorát se obávám, že to bude spíš nástupce S9600, tedy vyšší model a taky samozřejmě dražší. Největší rozdíl asi bude v 12mpix stabilizovaném čipu.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 7. 9. 2007 13:34

v obchodoch bude hodne dlouhou, pretoze ho maju temer vo vsetkych kamenich shopoch skladom ...., takze este dlho budes moct najst niekde nejaky kus ale tazko sa bude zhanat.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marinek27 8. 9. 2007 19:45

To psali mně. Měl by se prodávat minimálně do konce roku. Nástupce bude v únoru.
marinek27
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Feroo1d 12. 9. 2007 22:16

stabilizovany cip to znamena ze bude mat opticky stabilizator???

Velmi nad nim uvazujem je to celkom slusny aparat za dobre prachy ale pocul som ze bola nejaka vadna seria alebo nieco take ze maju nejaku chybu...trosku sa toho bojim....A chcel by som sa spytat ci je pre mna vhodny ako pre zaciatocnika...Ci urobim dobre zabery aj bez optickeho stabilizatoru....

Vopred diky
Feroo1d
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janfran 12. 9. 2007 22:33

O vadné sérii nic nevím, ale je to klidně možné, občas má vadnou sérii každá značka, to si prostě nevybereš. Stabilizovaný čip skutečně znamená optický stabilizátor. Bez něj se pochopitelně fotky dělat dají (šlo to 100 let, tak proč by to nemohlo jít i nyní). Akorát je to s ním při špatném světle nebo velkém zoomu lehčí.
U S6500 je chybějící stabilizátor problémem pouze pokud hodně zazoomuješ ve špatném světle, jinak lze částečně nahradit použitím vysoké citlivosti (ISO). Jinak je S6500 trochu náročnější na ovládání, auto funguje taky, ale zdaleka nedokáže dostat z foťáku maximum. K tomu je nutné poměrně dost zasahovat do nastavení. Takže pokud se chceš učit, je S6500 velmi vhodný, pokud chceš zůstat u automatiky, podívej se spíš jinam, např. na Panasonic FZ8 nebo Canon SX100.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 12. 9. 2007 22:53

janfan: Naprosto souhlasim, na automatiku fuji nic moc. Ale za těch 18 měsíců, co jsem ho měl jsem se aspoň naučil používat manuální a poloautomatické režimy.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Feroo1d 13. 9. 2007 14:11

ked nieco tak poriadne....velmi rad sa priucim zakladom spravnej expozicie...clovek nikdy nevie....ide mi o to ze chcem nejaky fotak a predsa nebudem kupovat za 9tis nejaky olympus mju780 ked mozem mat ovela lepsi fotak...a ta automatika nevadi...tak sa budem chvilu trapit ale potom to hadam bude stat za to :-) velmi sa mi lubi prstencovy zoom...prave tym si ma ten fotak ziskal a samozrejme tiez format RAW...ked som to videl u znameho co foti zrkadlovkou do RAW co sa s tym potom da v PC robit...no parada...len keby snimka nezaberala 12MB...neva
Feroo1d
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janfran 13. 9. 2007 16:37

Buď rád že jenom 12MB, kdyby tam mrskli 12mpix dle poslední módy, bylo by jich 24.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 14. 9. 2007 06:40

hmm, napriklad u mojho 10Mpixeloveho to ma iba 10M .... 12 bit proti 14 bit, bezstratove pakovanie.
irmo
Návštěvník