Panasonic FZ-8 a vše kolem

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod PC 1. 8. 2007 14:57

Má tu někdo krom mě FZ-8 ? Jestli ano tak si pojďte povídat.
Naposledy upravil PC dne 7. 8. 2007 19:15, celkově upraveno 1
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Santas 1. 8. 2007 15:07

mohol by si ukazat nejake tvoje fotky? preco si sa pren rozhodol?
Santas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PC 1. 8. 2007 16:08

PC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tvrdasek 1. 8. 2007 20:35

no ja ho mam slusny v poho fotak, ked s nim vies robit tak nesumi ...... nemam vyhrady, az na to ze ked mas vecie prsty tak sa blbo drzi, lepsie sa mi drzi D100 od nikonu , to je ale uz zrcatko, fz8 mam na kazdodenne fotenie, pravda uz z neho boli fotky aj v casaku......
tvrdasek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PC 6. 8. 2007 12:56

Ty jo to tu tenhle foťák mají fakt tři lidi ???
PC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 6. 8. 2007 15:54

Ja ho mám taky, jen nevím co si myslíš že tu lidi budou psát. S tímhle foťákem nemám (zatím) žádné problémy, takže nevím co bych tu o něm tak psal :) Tu cosi nadhoď, bo jinak to nemá cenu
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 6. 8. 2007 21:07

skus si zobrat inspiraciju s Marocana ako pekne rozputal diskusiu na tema TZ3 ;-)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 6. 8. 2007 21:28

jn, ten to rozjel pořádně :lol:

no ale jinak k věci, jak jste na tom? Fotíte normálně bez sluneční clony, nebo jen s nasazeným držákem na tu clonu a nebo úplně "na ostro" ?
Já osobně ten držák na clonu ani nesundávám, foťák se mi tak líbí mnohem víc, a taky to má jednu výhodu: když zapomenu sundat krytku z objektivu (což se mi stává furt, nějak si na to nemůžu zvyknout) tak se nic nestane, objektiv se vysune a když pak vidím v hledáčku jen tmu, tak mi dojde že jsem na něco zapomněl :)
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PC 6. 8. 2007 23:50

Právě maročan to rozjel pořádně tak to rozjeďme taky.
PC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PC 7. 8. 2007 21:55

Ach jo, tak to asi nerozjedem. Skoda
PC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FastIkarus 7. 8. 2007 22:00

Tak to nějak rozjeď, sám si také nijak zvlášť do diskuze zatím nepřispěl. Když Maročan zakládal "svoje" téma, tak už na úvodu si dal pěkně záležet :)
FastIkarus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 7. 8. 2007 22:02

Ale takhle se ještě nikdy diskuse nerozjela. To bys musel prohlásit něco jako: FZ8 vůbec nešumí, nebo FZ8 deklasuje kvalitou objektivu nejen všechny ostatní ultrazoomy, ale i DSLR. To bys pak koukal, jak by se to rozjelo.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PC 7. 8. 2007 22:29

V PC magazinu ji velmi chválili, dostala dokonce ocenění redakce, objektiv je prý srovnatelý s FZ-50, s DSLR nevím. No a ten šum-jo je tam ale je to fakt tak zlý ? A nechci slyšet teoretizování od lidí co ten foťák nemají. Nedávno jsem mluvil s člověkem co má FZ-50 a nestěžoval si. Maročan si kupodivu také nestěžuje, takže je to s FZ-8 tak zlé ? Vždyť snímač má stejný jako FZ-3 nebo ne ? (Snímač a patlalsor Venus III). (Nebo já si aspoň myslím že TZ-3 a FZ-8 jedno jsou.)
PC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vai 7. 8. 2007 22:50

Maročan háže nějaké fotky, tak něco přidej.
Zde máš něco na rozjezd a porovnání:
- FZ8 - http://www.steves-digicams.com/2007_rev ... 000371.jpg
- Maročanůj TZ3 - http://www.steves-digicams.com/2007_rev ... 000003.jpg
- předchozí typ FZ7 - http://www.steves-digicams.com/2006_rev ... 000034.jpg

... a k tomu jedna konkurence Canon S5 http://www.steves-digicams.com/2007_rev ... g_0002.jpg

Tak co se ti líbí nej...?
Vai
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 7. 8. 2007 22:57

No, mě se ten foťák osobně dost líbí. Celkem podrobně jsem studoval jeho recenze a fakt jediná věc co by mi na něm vadila je vyšší šum. Jenomže to je dáno tím, že často a rád fotim v místnostech a za špatného světla obecně. Když ho ale v jiných ohledech srovnávám se svojí S6500, tak v řadě věcí vede- stabilizátor, kvalita objektivu, kalibrace bílé, hledáček. Z letošních modelů UZ sis každopádně vybral nejlépe jak to šlo, Olympus SP550 ani Sony H9 moc neoslnily.
Jestli je to tak zlý...to přece záleží na tobě. Přece ten foťák nerozdupeš jenom kvůli tomu, kdybych tady napsal, že jo. Kromě toho nemám v úmyslu nic takového psát. Můžu jenom konstatovat, že FZ8 šumí v kategorii EVF nadprůměrně. To je objektivně doložený fakt. To pro tebe ale vůbec není důležitý. Důležitý je, jestli ty seš spokojenej, jestli tobě připadaj fotky z FZ8 dobrý. A jestli jo, tak vůbec nemá cenu se řídit úsudky někoho jinýho, kterej má úplně jiné požadavky na jednotlivé vlastnosti foťáku než ty.
janfran
Návštěvník

Další stránka