Ahoj, vlastním naprosto jednoduchý kompakt Olympus C-180 (pět megapixelů, bez jakéhokoliv optického zoomu). Rozhodl jsem se pořídit něco lepšího a tak jsem se dneska více méně ze zvědavosti vydal do specializovaného obchodu s fotoaparáty. Jsem naprostý laik, chtěl jsem nějaký foťák se kterým se už i dá něco vyfotit, lecos jde u něj nastavit atd... Rozhodl jsem se nejít po megapixelech, ale spíš po dobré optice, rozhodně jsem chtěl stabilizátor obrazu, nějaký ten zoom. Cena tak do deseti tisíc. Rozhodně jsem nechtěl nějaký mrňavoučký lehoučký trendy foťáček pro slečinky. Nakonec jsem si vybral a koupil Panasonic Lumix LZ-8. Nejen kvůli tomu že mi podobné typy fotáku vždycky líbily ale měl optiku Leica a stabilizátor - což rozhodlo. Dostal jsem k němu i dvou gigabytovou kartu, kterou asi v životě nezaplním. Myslíte že jsem vybral dobře ? Nebo jsem mohl mít za deset tisíc i něco lepšího ? S foťákem chci dělat hlavně makra, zkusit si nějaké trochu umělečtější fotografie, náladovky...
EDIT:
(přesvědčili jste mě že jsem si koupil nedobrý foťák. Byl jsem se zeptat jestli by mi ho byli ochotni vyměnit za jiný typ. Prý snad ano. Co byste mi tedy doporučili jiného v podobné cenové relaci ? Případně ho mohu odprodat - ale se škodou 2500Kč. Nebo by bylo lepší došetřit na nějakou digitální zrcadlovku ? Potřebuju foťák opravdu se špičkovým obrazem !