Olympus SP-510 UZ

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Vai 4. 7. 2007 20:02

Irmo - To jistě ano, E-410 i E-510 se mi také líbí, ale Konica Minolta také vyprodukovala některé ucházející i kvalitní (a drahé) aparáty a kde je teď...

Dále si také myslím, že u Olympusu budou pořád ještě dlouho nejspíše dosti převažovat příjmy za prodané kompakty nad objemem tržeb za DSLR vč. příslušenství. Navíc, když čtu a slyším jak mnozí "profíci" ohrnují nad DSLR od Olympusu nos, tak nevím, nevím... U levných a hromadně prodávaných kompaktů hazarduje opravdu Olympus se svým dříve získaným dobrým jménem a pochybuji, že DSLR bude někdy tak masová záležitost. I když, kdo ví, třeba se jednou kompakty přesunou skutečně jen do mobilů a vážně se pak bude fotit buď jen amatérskými DSLR s live-view anebo profi třídou DSLR s full frame. No, uvidíme... :D

Občas se dříve objevovaly někde na netu články o objemech prodejů jednotlivých foto-výrobců či podílu značek na trhu a jen tak ze zvědavosti, nevíte někdo o něčem aktuálním?
Vai
Návštěvník

Odeslat příspěvekod goodoldalex 4. 7. 2007 20:25

Olympus sa poriadne predava iba tu v strednovychodnej europe, takze im to moze byt skoro jedno. Kvoli kvalite si aj tak Olympus nikto nikdy nekupoval, samozrejme okrem nas Cechoslovakov co od kompaktu cakame vysledky ako zo zrkadlovky ... Tu ludia kupuju Olympus kvoli hustej reklame. Vo vyspelych krajinach ma znacka horsiu reputaciu ohladom fotakov nez napr. Casio. A dnes ... vyraba dnes vobec este niekto vyrobky ktore sa daju nazvat fotakmi bez degradacie povodneho vyznamu? Okrem DSLR teda. Ved aj "pokrocile" "fotaky" ako Canon G7 alebo Panasonicy su tak degenerovane az je mi z toho zle. Aj Fuji uz vykorculuva z akej-takej pouzitelnosti.
The worst creator will always be better than the best critic.
goodoldalex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Vai 5. 7. 2007 22:09

Tak jsem nakonec našel, na co jsem se ptal. Nevím, jak ve střední Evropě či v rámci EU, ale alespoň v Česku Olympus patří do nejprodávanější trojky a celosvětově je dokonce čtvrtý. Zajímavé je třetí místo Kodaku ve světě, ale také jeho podstatný pokles oproti předchozímu roku.

http://www.lidovky.cz/zajem-o-digitaly- ... nomika_svo

http://www.novinky.cz/internet/cesi-lon ... m6vli.html
Vai
Návštěvník

Odeslat příspěvekod x039 20. 7. 2007 17:45

tak jsem přijel z dovolené a fotky vypadaj líp než sem čekal,a na foto papíru jsou perfetkní
x039
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod irmo 20. 7. 2007 19:58

goodoldalex. proc ste degradace vynimas DSLR ... ved tie su tiez sylne degradovane hlavne vdaka lacnym objektivom ktorych kvalita je niekde na urvony UZ ci este horsia ..... (hlavne po mechanickej stranke)
irmo
Návštěvník

Předchozí stránka