Poraďte s výběrem Ultrazoomu.

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Baterak 21. 5. 2007 12:45

Zdravím, chtěl bych si pořídit nový Ultrazoom. Do teď jsem měl Canon PowerShot S1 s kterým jsem byl spokojen, ale pokazil se. Vzhledem k tomu, že se značkou Canon mám velmi dobré zkušennosti okamžitě mě napadla Canon PowerShot S3. (Chci se vejít do 15 000Kč i s 2GB kartou). Jenže vůbec neznám konkurenci. a tak nemám s čím porovnávat. Jedno s kritérií pro mě důležíté je výklopný a otočný displej, min. 5Mpx a dobrá rychlost. fotím většinou přes hledáček, takže horší kvalita displeje mi nevadí. Rozhodně nejsem profesionál ale nějaký ten kreativní režim určitě využiji. POradíte mi, na jaký aparát bych se měl ještě kouknout? :shock:
Díky
Baterak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 21. 5. 2007 12:49

Pokud chceš výklopnej a otočnej displej, tak asi jedině S3 nebo Panasonic FZ50 (FZ50 má oproti S3 o hodně lepší displej a hledáček, u S3 je dost mizernej).

Jinak bych se kouknul minimálně ještě na S6500fd, ten je výborný zejména z hlediska šumu na vyšších citlivostech.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 21. 5. 2007 12:51

Co se ti na nem pokazilo? Nebyl to nahodou snimac(rozmazene cerne fleky) , ten meni i po zaruce zdarma. Pokud chces vyklopny displej tak se podivej na FUJI 9600 a Panasonic Fz50 ,ale nemaj plne otocny a vyklopny jak si zvyklej u Canonu.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 21. 5. 2007 12:55

FZ50 ho plně otočný má. Akorát trochu jinak než Canony.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Baterak 21. 5. 2007 13:04

Něco se snímačem to určitě bude, když snímám, tak se v hledáčku i na dipleji normálně prokreslí snímaná scenerie, ale když fotku vyfotím, jsou pře sní bílé čáry takže fotka je komplet nečitelná...
Baterak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 21. 5. 2007 13:07

chtelo by to hodit nekam ukazku treba na http://www.ukazto.com JInak za zeptani v servise nic nedas http://www.awh.cz
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Baterak 21. 5. 2007 13:18

tady máš odkaz: http://www.ukazto.com/?img=Vadnsnmek001.jpg[/img]

Navíc mi připadá, že vybíjí baterky, nezdá se mi, že po cca 30 snímcích bez blesku focených na hledáček by se vybily nově nabité baterky Sanyo 2700mAh...[/url]
Baterak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FastIkarus 21. 5. 2007 15:24

a nejsou jen ty akumulatory proste jen stare?
FastIkarus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 21. 5. 2007 15:25

5 let :lol:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Baterak 21. 5. 2007 15:57

baterkama to určitě není, jsou staré asi jen půl roku a jsou nabíjené max. 20x... zkusím to ještě poslet do toho servisu, ale pokud mi řeknou že oprvava bude stát 4 000, tak jdu do nového, S je sice supr, ale přecejen 3,2MPx už v dnešní době fakt není nic...
Baterak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FastIkarus 21. 5. 2007 20:19

tiskneš plákáty? děláš výřezy? Pokud ne, 3 MPx ti bohatě stačí a víc ti bude jen k vzteku. Fotky zabírají více místa, foťák s větším rozlišení na stejně velkém čipu více šumí.
Ale samozřejmě své peníze utrácej za co chceš.
FastIkarus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 21. 5. 2007 20:36

No, nějakou cestu už foťáky od dob S1 urazily, takže bych neřekl, že by třeba víc šuměly apod...
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Baterak 22. 5. 2007 01:28

Ok, máš pravdu, na snímky do rodinného alba to fakt stačí, a pokud bych chtěl fotit pořádné fotky, tak bych stejně potřeboval zrcadlovku, a taky lepší zkušennosti, ale víš jak i v trabantovi se dostaneš kam chceš, ale Meďárem je to pohodlnější.. mluvím například o USB 2.0 a plno jiných vychytávkách novějších aparátů..
Baterak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 22. 5. 2007 19:30

ak by záležalo len od USB 2.0 ( ktoré aj tak môže mať napr. " len " 12 Mbps ), tak by si nik nový foťák nekúpil :D
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Baterak 23. 5. 2007 01:37

To samozřejmě není jen o USB, kupovat nový jen proto, že starý nemá USB 2.0 jsou podle mě vyhozené peníze. ( i když pokud si někdy stahoval fotky na USB 1.1 a USB 2.0 tak musíš uznat, že je to solidní rozdíl). Ale jak jsem již říkal, je toho více.. S1 je sice supr stroj a několik let mi skvěle sloužil, ale když už prostě nefunguje... Je logické že do něj nebudu rvát tisíce za opravu a koupím si raději něco mnohem lepšího, ne?
Baterak
Kolemjdoucí

Další stránka