hmm tazko sa sudi na zaklede zopar fotiek a nieje je tam ani jedna cela fotka s exif vystupom. Clovek co to pisal je fotograf sice skuseni ale niesu to laboratorne fotky (kde to mozez naozaj poriadne otestovat, tu nikdy nevies nakolko je to vplyv pocasia a inych vedlajsich ukazovatelov a nakolko je to naozaj fotakom) ale ked si tak clovek pozrie tie 1:1 vyrezi.
Tak sum zacina od 100ISO

, do ISO400 by som povedal pouzitelne ISO800 uz naozaj len na nejake male vytlacky 9x13 a na iso1600 a vyssie by som rovno zabudol.
Fotky pomerne rozmazane a ani farebnostne sa mi teda moc nepozdavali, takze PP sa vo vacsine pripadoch nevyhnes, vela fotiek je robenich za pomerne zlych podmienok takze urcite nato ciastocne vplyvaju aj tie, ale niektore su fotene za slnecneho dna a tam to nieje omoc lepsie

.
Co sa tika vignetaci, aberancie atd tazko nieco povedat ked tam neni jedine fotka cela a vacsi fotiek je robena na 28mm alebo na max tele a urobit objektiv dobry v 2 bodoch nieje problem, ale na prvy pohlad na tich zmenseninach nieje nic zle vidiet a majte co pise to review je skuseni takze hadam by si nieco vsimol ak by tam boli zavazne chyby a dal by to na web.
Velkostne ho uz ani do vrecka nedas ale zas je stale pomerne maly, takze by mohol byt vhodny pre turistov, ktori neocakavaju velmi dobre vysledky ale zato pozaduju flexibilitu a nieco lachsie, ale vacsina fotiek bude pozadovat PP upravi aby vyzerali dobre takze ani amaterom by som to moc nedoporucoval

. Moj osobitny nazor je ten, ze racej by som siahol po inom fotaku a ak naozaj potrebujes ten rozsah tak dokupit predsatku co ale sylne pridava na rozmere batoziny co musis tahat zosebou.
Ale pred naozaj koncovim verdiktom by som si pockal na viac sample fotiek. Precalen tich zopar nestaci na celkove posudenie fotaku.