olympus 550

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod irmo 14. 2. 2007 21:32

review

http://scaredofthedark.typepad.com/blog ... 0_r_3.html

tak sa mozte pokochat aj samples fotkami, ale moc ich nieje :(
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 15. 2. 2007 10:29

Dik. A tvuj nazor?
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 15. 2. 2007 11:23

hmm tazko sa sudi na zaklede zopar fotiek a nieje je tam ani jedna cela fotka s exif vystupom. Clovek co to pisal je fotograf sice skuseni ale niesu to laboratorne fotky (kde to mozez naozaj poriadne otestovat, tu nikdy nevies nakolko je to vplyv pocasia a inych vedlajsich ukazovatelov a nakolko je to naozaj fotakom) ale ked si tak clovek pozrie tie 1:1 vyrezi.

Tak sum zacina od 100ISO :(, do ISO400 by som povedal pouzitelne ISO800 uz naozaj len na nejake male vytlacky 9x13 a na iso1600 a vyssie by som rovno zabudol.

Fotky pomerne rozmazane a ani farebnostne sa mi teda moc nepozdavali, takze PP sa vo vacsine pripadoch nevyhnes, vela fotiek je robenich za pomerne zlych podmienok takze urcite nato ciastocne vplyvaju aj tie, ale niektore su fotene za slnecneho dna a tam to nieje omoc lepsie :(.

Co sa tika vignetaci, aberancie atd tazko nieco povedat ked tam neni jedine fotka cela a vacsi fotiek je robena na 28mm alebo na max tele a urobit objektiv dobry v 2 bodoch nieje problem, ale na prvy pohlad na tich zmenseninach nieje nic zle vidiet a majte co pise to review je skuseni takze hadam by si nieco vsimol ak by tam boli zavazne chyby a dal by to na web.

Velkostne ho uz ani do vrecka nedas ale zas je stale pomerne maly, takze by mohol byt vhodny pre turistov, ktori neocakavaju velmi dobre vysledky ale zato pozaduju flexibilitu a nieco lachsie, ale vacsina fotiek bude pozadovat PP upravi aby vyzerali dobre takze ani amaterom by som to moc nedoporucoval :(. Moj osobitny nazor je ten, ze racej by som siahol po inom fotaku a ak naozaj potrebujes ten rozsah tak dokupit predsatku co ale sylne pridava na rozmere batoziny co musis tahat zosebou.

Ale pred naozaj koncovim verdiktom by som si pockal na viac sample fotiek. Precalen tich zopar nestaci na celkove posudenie fotaku.
Naposledy upravil irmo dne 15. 2. 2007 11:55, celkově upraveno 1
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milday 15. 2. 2007 11:49

Nějak jsem nepochopil téma tohoto threadu. Irmo , co jsi tím chtěl říci ? Nezlob se, ale Tvoje příspěvky jsou tak těžce čitelné a zmatené, že je začnu standardně přeskakovat.
Nikon D70s + Coolpix 5400
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 15. 2. 2007 11:53

vpohode preskakuj :).

Co som tim chcel povedat? No ze zvedavci si mozu pozriet nejake prve fotky review majtela olympusu 550 uz, ked ta ten fotak nezaujima tak mozez preskocit celi thread ;-) a ked sa ma niekdo opital na moj nazor tak som mu ho napisal aj ked uprednostnujem aby si kazdy urobil svoj vlastny nazor.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 15. 2. 2007 19:02

načo zakladať novú tému o tom istom foťáku, keď raz tu už je :?:
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 15. 2. 2007 20:45

Ja si teda dam praci ty Irmovy vytvory precist a pochopit. Stoji to za to, je to jeden z mala lidi na tomhle foru, kteri vedi o co jde.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xaxaxa 24. 2. 2007 20:16

irmo píše:vpohode preskakuj :).
Co som tim chcel povedat? No ze zvedavci si mozu pozriet nejake prve fotky review majtela olympusu 550 uz, ked ta ten fotak nezaujima tak mozez preskocit celi thread ;-) a ked sa ma niekdo opital na moj nazor tak som mu ho napisal aj ked uprednostnujem aby si kazdy urobil svoj vlastny nazor.

Mna by zaujimalo ci si rozumel tej recenzii lebo je, pokial si pamatam v anglictine... mozno ani velmi nie, lebo evidentne neovladas ani SJ na priemernej urovni. Odporucam, citat pravidla slov. pravopisu aspon hodnu tyzdenne, lebo tvoja gramatika je na urovni 8 - 9 roc. dietata - nic v zlom...ber to len ako radu.
xaxaxa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 24. 2. 2007 21:00

//Edit Pety: Toto vlákno je duplicitní, pokračujte na "Novy Olympus SP-550 18x zoom(28-504)" v sekci Ultrazoomy.

Lock.
Pety
VIP uživatel