Novy Olympus SP-550 18x zoom(28-504)

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod xaxaxa 24. 2. 2007 19:51

Pety píše:xaxaxa: Řeknu to takhle: Jestliže bude mít tenhle nový kompakt od Oly slušný obrazový výstup, jen to uvítám - a budu doufat, že se tento trend udrží. Zatím to bylo spíš naopak.o/quote]

Pety, ja sa mozem k tomuto nazoru len a len pripojit:) ...co hovoris na tie foto na linku co som sem dal? Zda sa ze sa tento model celkom vydaril...
xaxaxa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod irmo 24. 2. 2007 19:57

ked myslis .....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 24. 2. 2007 20:52

xaxaxa: Moc se toho poznat zatím nedá. Chromatická vada na dlouhém ohnisku podle očekávání vylézá dost, žehlení šumu je spíš šetrné, takže v tomto směru spokojenost. Bohužel z toho těžko posoudím třeba barvy - evidentně chybělo dobré světlo... Zatím to vypadá přiměřeně.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod irmo 24. 2. 2007 21:35

xaxaxa píše:Mna by zaujimalo ci si rozumel tej recenzii lebo je, pokial si pamatam v anglictine... mozno ani velmi nie, lebo evidentne neovladas ani SJ na priemernej urovni. Odporucam, citat pravidla slov. pravopisu aspon hodnu tyzdenne, lebo tvoja gramatika je na urovni 8 - 9 roc. dietata - nic v zlom...ber to len ako radu.

Neboj sa rozumiem anglictine lepse nez tvojim prispevkom, hlavne co sa tika ich vyznamu.

A ked ti ako review na fotak plne staci par pozitivnych slov od 1. cerstveho majtela, vyrezi 1:1 zo stredu obrazku, PP upravovane fotky lebo originaly neboli dobre, tak si ho bez kupit a potom laskavo neplac!

Pety: najprv citat "I will typically try to shoot at ISO 100 and below as much as possible. I’ll feel comfortable shooting ISO 200 in most cases and will go up to ISO 400 if I need to."
Neviem mne ten sum na vyrezoch 1:1 pride ako dost sylny (priemer az nadpriemer v tejto kategorii), a pri ISO3200, 5000 zmensuje rozlisovacku, takze tie su tam uz naozaj iba pre takych ludi ako je xaxaxa.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 24. 2. 2007 21:44

No, já koukal na ISO 400 a jen tak pro zajímavost i na 800, vyšší ISO u kompaktu stejně IMHO nemá smysl, i kdyby uměl 102400.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr1968 24. 2. 2007 22:15

Nejdřív megapixely,a když už je to trapné,tak zase ISO :cry: :cry: :cry:
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xaxaxa 25. 2. 2007 15:37

Neboj sa rozumiem anglictine lepse nez tvojim prispevkom, hlavne co sa tika ich vyznamu.
A ked ti ako review na fotak plne staci par pozitivnych slov od 1. cerstveho majtela, vyrezi 1:1 zo stredu obrazku, PP upravovane fotky lebo originaly neboli dobre, tak si ho bez kupit a potom laskavo neplac!
Pety: najprv citat "I will typically try to shoot at ISO 100 and below as much as possible. I’ll feel comfortable shooting ISO 200 in most cases and will go up to ISO 400 if I need to."
Neviem mne ten sum na vyrezoch 1:1 pride ako dost sylny (priemer az nadpriemer v tejto kategorii), a pri ISO3200, 5000 zmensuje rozlisovacku, takze tie su tam uz naozaj iba pre takych ludi ako je xaxaxa.a/quote]

OK, tu tvoju gramatiku necham uz radsej tak:)) bud je sposobena utekom zo zakladnej skoly v 3.rocniku, nejakou formou dyslexie, alebo je to len "originalny" zamer;)) ...kazdopadne, ako kamaratsku radu ti opat davam nieco s tym robit - viem aky zly dojem robi na okolie takato hruba neznalost pravopisu (ci uz je to sms, prispevky na internete a pod.) Skus si pridat do bookmarkov:
Kód: Vybrat vše
http://www.forma.sk/onlines/speller/
alebo
Kód: Vybrat vše
http://www.forma.sk/onlines/slex/index.asp

Teraz k tomu fotaku: nie som predajca Olympusu, nepropagujem ho nasilu, ... ani ho nemam. Len ma zaujal a zaujal ma aj nazor cloveka ktory sa v tychto veciach vyzna urcite viac ako ja (teraz mam na mysli Lawrenca kt. ho recenzoval)...a zaujima ma aj nazor dalsich ludi ktori ho uz mozno vlastnia, lebo mam pocit ze v tej cenovej kategorii (cca 16000) je to celkom fajn stroj. Opakujem, drzme sa pri hodnoteni, urovne do ktorej je zaradeny, nesnazme sa ho porovnavat so strojmi ktore stoja 3x a viac. Co podla teba je v tejto cenovej hladine zaujimavejsie? Blba otazka, ved ty si ho este vlastne nedrzal v ruke - preto ma teda prekvapuju tvoje sebavedome hodnotenia, ze je to *****.
xaxaxa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maročan 25. 2. 2007 15:44

2 Irmo: Existuje doplněk češtiny do FF, tak snad i pro slovenštinu:-) Dost chyb ti to zredukuje:-) Teda alespoň mě to pomáhá :mrgreen:
Foto: Nikon D3000 + Nikkor 35/f1.8 + Nikkor 18-70 DX; Canon G12
PC: HP 6550b + HP 6440b + Lenovo IdeaPad S10-3
Mobil: Nokia E52 black
Maročan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xaxaxa 25. 2. 2007 16:01

xaxaxa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fuseon 25. 2. 2007 16:04

Nechajme sa prekvapit a uz sa nehadajte,chcete hodnotit fotak len z pismeniek a cislic,keby sa to dalo vsetky su tie naj.Ked bude otestovany uvidi sa kto mal pravdu ja si myslim ze ho treba okostovat:):)
Fuseon
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 25. 2. 2007 16:57

Ty fotky jsou naprosto otresny.Takhle nesumel, respektive nevyhlazoval obraz ani lumix fz30 a ten si pamatuju ze byl sakra kritizovanej za sum.Dyt tam neni ani jedna fotka ostra pomalu, mozna tak tech par na iso50.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 25. 2. 2007 20:12

xaxaxa píše:lebo mam pocit ze v tej cenovej kategorii (cca 16000) je to celkom fajn stroj. Opakujem, drzme sa pri hodnoteni, urovne do ktorej je zaradeny, nesnazme sa ho porovnavat so strojmi ktore stoja 3x a viac. Co podla teba je v tejto cenovej hladine zaujimavejsie?

Nikon D40, starsie zrkadlovky z druhej ruky :lol:
Fujifilm 6500,9600 + telepredsaka
Canon S3-IS + predsatka ak je nutna
Sony H5 -------------||--------------------
Sony H7,H9 (niesom si isty, lebo este niesu ale urcite od nich ocakavam viac ako zvlada olymp 550 podla sample photos)

Ak si si cital vsetko co som napisal, tak som povedal, ze sice tento fotak kvalitou fotiek neocari, ale svojou vsestranostou a velkostou to moze bit idealny fotoaparat pre turistu ktory tlaci vytlacky 10x15 a iba zriedkavo ak vobec siahne po vacsi fotkach. (ono najkrasie fotky su vacsinou robe za slnecneho dna => vela svetla a aj 550 uroby v takejto situacii dobru pracu)
Uznavam nemal som ho v ruke tak to nemozem povedat na 100%, ale sample photo s EXIF udajmi vacsinou neklamu + technicke parametre + renome vyrobcu taktiez naznacuju hodne veci.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Boyda 26. 2. 2007 13:13

fotim uz nekolik let, chci si do mesice koupit novy UZ. rozhoduju se mezi Olympusem SP-550 a mezi Panasonic Lumix FZ8. ktery mi doporucujete? dik..
Do what you like, and like what you do.
Boyda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 26. 2. 2007 13:27

Boyda:
FUJI 6500
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 26. 2. 2007 18:58

Kromec on sa pita, ktory z dvojce FZ8 sp-550 mu doporucujes viacej, nie nato aky UZ doporucujes ;-).

Ak by som mal volit stichto dvoch tak asi sp-550, ale je to naozaj tazke oba maju svoje + a hodne hodne - :(

Ak nahodou preformulujes otazku, ze aky UZ doporucejete, tak si prebehny svoje fotky za tie 2 roky a napis aj co najcastejsie fotis a za akych situacii, bohuzial neexistuje 1 nalepsi UZ kazdy ma svoje +/- a pre kazdeho tie +/- zavazia uplne inac.
irmo
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka