PANASONIC TZ1

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod playmaker 9. 7. 2006 16:43

Tak jsem se ptal v pár obchodech, že bych koupil, ale všude na objednávku tak do 3 až 7 dnu, nikde skladem. Jakto? Nebo teda aspoň v modrém provedení, stříbrné bych asi sehnal.
playmaker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 10. 7. 2006 00:44

playmaker : to tak veľmi vadí?
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod playmaker 10. 7. 2006 13:03

TA píše:playmaker : to tak veľmi vadí?
playmaker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 10. 7. 2006 15:15

neeee :D ja som myslel, či ti vadí tá dodacia doba :)
Live long and prosper!

TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod playmaker 11. 7. 2006 18:40

TA píše:neeee :D ja som myslel, či ti vadí tá dodacia doba :)-/quote]

Jo, ta mě bohužel vadila, protože můj Sony odjel za hranice a bohužel jsem celkem potřeboval mít foťák u sebe.
Tak jsem se rychleji rozhodl a TZ1 mám už doma, a i v modré barvě(náhodou jsem sehnal).
playmaker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod playmaker 13. 7. 2006 21:16

Tak jsem ho byl včera pořádně vyzkoušet v ostravské zoo, bohužel po podívání se na fotky v PC se má radost trocha zmenšila - na některých fotkách celkem veké přepaly a na některých celkem značná chromatická aberace.
Sice to sem nepatří, ale aspoň nějakou radu jak proti tomu bojovat. Je možné, že ta aberace se projevuje většinou jen u velkého zoomu? A na ty přepaly by stačila kompenzace expozice? Děkuji
playmaker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 13. 7. 2006 22:15

playmaker píše:Je možné, že ta aberace se projevuje většinou jen u velkého zoomu? o/quote]

áno, obvykle sa prejavuje najmä pri dlhšom ohnisku
Live long and prosper!

TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 14. 7. 2006 06:17

Ano, u objektivů konstrukce Leica/Panasonic roste aberace s ohniskovou délkou. A najdeš ji vždycky v přepálených místech, tam je největší kontrast. Snaž se používat kompenzaci expozice, abys zamezil přepalům, ubude ti i chromatické vady, i když stromy proti obloze na dlouhé ohnisko budou nejspíš vždycky trochu chycené.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod playmaker 14. 7. 2006 20:32

jo jo,díky. Musím to nějak poštelovat(naučit se kroky proti tomuhle).
playmaker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod playmaker 21. 7. 2006 23:22

Tak jsem si musel poupravit jas displeje - úplně na dolní hranici(-3), protože sem tam u některých fotek se mě stalo, že něco tmavšího co bylo při pohledu na fotku ve foťáku vidět, bylo v PC tmavší a ne tak zřetelné jako při pohledu ve foťáku.
Teď něco co mě trápí. Dnes jsem třeba vyfotil bílou kočku a na hlavně mě to hlásilo, že to je přepálené, to samé i s oblohou v pozadí. Apod. v jiných případech. Každá rada nad zlato.
playmaker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod playmaker 3. 8. 2006 15:33

Má v sobě nějakého pomocníka pro focení panoramatických snímků?
playmaker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 3. 8. 2006 18:32

playmaker: Rada je prostá - chtělo to kompenzovat expozici do mínusu. Jenže při focení zvířat se to těžko stíhá...

Četl jsi http://www.fotografovani.cz/art/fozak_d ... zice1.html ?
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod playmaker 4. 8. 2006 13:08

Pety píše:playmaker: Rada je prostá - chtělo to kompenzovat expozici do mínusu. Jenže při focení zvířat se to těžko stíhá...

Četl jsi http://www.fotografovani.cz/art/fozak_d ... zice1.html ?o/quote]

Dík,musim přečíst.
playmaker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sandra 15. 8. 2006 12:22

Pánové, tak ho mám doma tři dny a je super, kdo co chcete vědět, je možno se ptát, pokud to budu schopna odpovědět. :wink:

Mám v něm 2GB kartu.
iPhone Xs :-*
sandra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Uncleduke 15. 8. 2006 14:21

Na dotaz jestli to má pomocníka pro tvorbu panoramat bohužel musím říct že nemá. Při troše cviku se to nechá slepit i bez asistenta. Víc mi tam vadí chybějící (polo)manuální nastavení (priorita clony, času, plný manuál) - třeba vyfotit s tím Měsíc se mi skoro nepodařilo. A chromatická vada taky nic moc - zřejmě daň za velký rozsah zoomu při malých rozměrech. 2 GB karta funguje v pohodě. Ovládání příjemné a intuitivní (třeba ta kompenzace expozice nebo expoziční bracketing je tam hned i poslepu). Při koupi jsem přesně věděl do čeho jdu - pokud chce člověk mrňavý pohotový fotoaparát s tímhle rozsahem zoomu a stabilizací, nemá bohužel na výběr. Záleží na co to kdo chce používat, na obesílání výstav to není, nicméně já koupě nelituji.
Uncleduke
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka