PANASONIC TZ1

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod MLN 8. 5. 2006 12:41

Ahoj Vam vsem!
Prosim Vas o radu ci Vas nazor. Rozmyslim koupi noveho pristroje. Velmi me zaujal model Panasonic TZ1. Mohli by jste se k tomu prosim vyjadrit, pripadne doporucit ekvivalentni pristroj? Nejsem zadny profi fotograf, spise rekreacni. Co se tyce pozadavku na ekvivalentni model - rad bych vetsi zoom a skutecne dobry fotak za slusnou cenu.
Dekuji Vam!!
MLN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 8. 5. 2006 14:35

Pokud chceš velký zoom a zároveň malý foťák, tak TZ1 je asi jediná možnost. O kousek větší je FZ7, ten taky nebude špatný, a pokud ti na velikosti nesejde, tak vezmi FZ20...
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MLN 8. 5. 2006 15:01

A co kvalita fotoaparatu? Nebudu litovat? Nerad bych zjistil, ze fotak byl nadhodnocen a po par tydnech cena klesne na polovinu.
MLN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 8. 5. 2006 15:24

Novinky jsou vždycky dražší. Třeba FZ30 stál v září kolem 18 tisíc, dnes je pod 14. To je běžné. Chceš čekat nebo fotit? :-)
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MLN 8. 5. 2006 15:35

Jasne, rozumim. Slo mi spis o to, zda si myslite, ze cena odpovida funkcnosti a nebo je nadhodnocen.
MLN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 8. 5. 2006 17:43

Osobně si myslím, že 10,5 tis. je tak na hraně. Kdyby měl za ty prachy trošku líp potlačenou chromatickou vadu...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod USER47 8. 5. 2006 18:46

Já bych vzal asi spíš FZ7. Je ale zase o chlup větší.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TA 8. 5. 2006 21:18

MLN píše:A co kvalita fotoaparatu? Nebudu litovat? Nerad bych zjistil, ze fotak byl nadhodnocen a po par tydnech cena klesne na polovinu.

to sa stáva u každého modelu :D
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 9. 5. 2006 08:34

Hlavni vyhodou tohoto fotaku je velikost. Je to automat urcen pro nenarocne uzivatele
Dani za miniaturizaci je:

-absence hledacku, coz si myslim ze ultrazoomu bude hodne chybet
-horsi svetelnost objektivu a vetsi chromaticka aberace objektivu(barevne kontury na kontrastnich mistech), vic nez je obvykle u ostatnich panasonicu
-absence poloautomatickych a manualnich nastaveni a omezene moznosti clony apod....

ale pokud chces jen cvakat tak ti to asi moc vadit nebude a s fotakem budes pravdepodobne spokojen.

JInak bych se urcite na tvem miste podival jeste na PANASONIC FZ7 (ten je trochu vetsi) pripadne na CANON A700 ten ma jen 6x zoom
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Karel2 9. 5. 2006 18:03

MLN píše:A co kvalita fotoaparatu? Nebudu litovat? Nerad bych zjistil, ze fotak byl nadhodnocen a po par tydnech cena klesne na polovinu.

Bude urcite min nadhodnocen nez Canon.Vem to tak,kdybys cekal na dobrou cenu, tak nekoupis nikdy nic.Ja koupil 1G SD kartu na podzim za 2000Kc a ted stoji necelych 800Kc.Ja osobne bych se primlouval radsi za FZ7, ale zajdi do kramu a porovnej sam.
Karel2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MLN 9. 5. 2006 18:56

Diky Vam vsem za odpoved.
Nasel jsem recenzi na jednom zahranicnim serveru a nepisi o nem zrovna nejhure.
http://www.megapixel.net/reviews/panasonic-tz1/tz1-gen.php
A vcera jsem psal zadost o recenzi na server http://www.fotoaparat.cz a mela by vyjit zitra (streda 10.5.). Tot vse pro dalsi zajemce o informace k danemu pristroji.
MLN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 10. 5. 2006 09:32

Poradil jsem ti ve zvláštním vláknu, které jsi založil. Proč píšeš dotazy na víc míst? To se pak nedá diskutovat...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod playmaker 10. 5. 2006 13:44

Vlastníte ho už někdo?
Kdo ho má? - potřeboval bych vědět kvality fotek, díky.

//mobil-man: spojeny dva prispevky do jednoho
playmaker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 12. 5. 2006 12:40

2Pety: uz jsem smaznul to OT uzivatele playmaker

priste prosim nedavejte nove dotazy do jiz existujici diskuze.
zalozte si novou, dekuji
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MLN 22. 5. 2006 14:16

Tak uz ho mam doma (TZ1)
Pridavam odkaz na prvni snimek s 12,5x optickym zoomem v rozliseni 3.1 Mpx.
Naposledy upravil MLN dne 24. 5. 2006 13:35, celkově upraveno 1
MLN
Kolemjdoucí

Další stránka