Co si myslíte o Panasonil Lumix DMC-FZ30

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Pety 1. 12. 2005 21:20

Já nevím, dal jsem ti sem přímý odkaz na PDF český návod k FZ30 a tobě se to nelíbí?

Tak si otevři http://www.panasonic.cz, vyber Servis a podpora, Ke stažení, Manuály, pak v rozbalovacích seznamech odshora Fotoaparáty, Přístroje, DMC-FZ30EG-K a jsi na stránce se všemi manuály, které k FZ30 patří. Ten k přístroji je druhý seshora a ve sloupci Popis má tučně napsáno DMC-FZ30. Podrobněji a polopatičtěji to vysvětlit neumím.

Ještě jednodušší bude, když klikneš na odkaz o tři příspěvky výš a dáš Uložit.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod smeli 3. 12. 2005 20:32

Aha. Tak to jsenm nevedel ye to tam je. Ja se tam koukal nedavno a stahl se mi jen manual k nejakemu programu, ktery je nejspise distribuuovany s fotakem. Takze diky za uúpozorneni a za odkaz na stazeni. uz si ho stahuji. :D
smeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 4. 12. 2005 08:50

Ano, je tam teprve od půlky října.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod smeli 8. 12. 2005 11:33

Mohl bych mít prosbu na nejakeho stastneho majitele FZ30 zdali by nemohl zverejnit amaterske fotky ale neupravene v plne velikosti napriklad ve tme a svetle na ISO80 a 400 pro porovnani sumu. Jen ze v recenzich vse foti profici a umi to, ale nerikam ze to neumite i vy, ale stejnek amater je amater... Dale bych se chtel zeptat jaka je fce mega oisu, jake udrzite casy; jak procesor zpracovava snimky, jak je rychly, vydrz accu, manualni ostreni (da se pracovat i s nim?), da se nasadit slun. clona i obracene jako treba u DSLR aby sel foatak postavit na sklo. A mohli by ste prosim uvest rozmery predsadek W i T. ja jen ze jsem to nikde nenasel, a ani autorizovani prodejci to nevedi a jeste, jak se projevuji jejich opt. vady,... Diky za odpoved :?: :lol:
smeli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 8. 12. 2005 18:55

Sluneční clona jde nasadit obráceně. Potom ovšem nejde zoomovat, nedostaneš se ke kroužku.

Trochu informací o předsádkách je na http://www.panasonicobchod.cz/inshop/sc ... p?Level=17
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod TA 6. 1. 2006 21:37

Všimnite si porovnanie šumu : http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms9000/page7.asp - je zaujímavé, že FZ30 má ( u čiernej a sivej farby ) vyšší šum pri ISO 200 než pri ISO 400. Ako je to možné?
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod johnnym 22. 4. 2006 10:35

Osobně se mi FZ30 hodně líbí. Nyní mám Olympus C-745 UZ a když jsem měl možnost fotografovat se zrcadlovkou, tak mě to nadchlo. Ale uvědomil jsem si, že jsem si už zvykl na možnost velkého přiblížení (10x) a že bych si k zrcadlovkce musel pořídit nějaký teleobjektiv, abych nebyl tolik limitován svým postavením vůči fotografovanému objektu. Z tohoto hlediska vidím FZ30 jako ideální fotoaparát. Prodleva spouště je na velmi dobré cestě vzhledem k malých zpoždění u zrcadlovek a možnost ovládání zoomu i ostření na objektivu také připomíná zrcadlovku.
"Citliví lidé hudbu milují."
Punk's not dead!
Mac user
johnnym
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod USER47 22. 4. 2006 12:48

Obrazová kvalita samozřejmě za zrcadlovkou dost pokulhává, ale je fakt, že z hlediska ovládání už je to někde jinde než obyčejné kompakty. Taky musím pochválit výbornou ergonomii. Včera mi přišel a zatím jsem nadšen... 8)
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Předchozí stránka