Canon S2 IS vs. Sony DSC-H1 vs. Panasonic DMC-FZ20

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Pety 8. 12. 2005 17:59

neetah: Přeju dobré světlo a ať ti slouží k radosti. Žádný foťák není bez vady, důležité je naučit se využít jeho přednosti - stejně jako žena se musí naučit zdůraznit to, co je na ní hezké, aby se líbila...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod petron 13. 12. 2005 14:43

Přečetl jsem si spoustu recenzí a asi půjdu do H1.Po vánocích může jeho cena jistě klesnout k 10000. Už jsem ho viděl v Ostravě za 11000. Zvítězil např. v Digi foto a ve Světě počítačů,kde kvalitou obrazu převýšil fz5.Má přiměřeně dobrý šum a pro tisk fotek 10x15 a 13x17 cm lze použít i iso 400, takže to není špatný.Skoro 7m blesk taky dobrý+slušný video.Jedinou nevýhodou je jeho hmotnost.Technologie Sony stamina mu umoňuje velkou výdrž baterií.Fz5 má 650mAh akumulátor,který stojí 1200Kč/dle stránek Panasonicu.4 AA 2000-2700 mAh akumulátory stojí 3-4stovky.To mi vadí!!!!A kdoví kolik ten akum. od panasonicu bude stát za 2-3 roky-Jestli třeba pár tisíc?
petron
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 13. 12. 2005 15:49

Ve Světě počítačů jednou zvítězil Twingate... :-)
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod beat 13. 12. 2005 16:18

Souhlas s Pety. Svět počítačů bych rozhodně nebral jako časopis na porovnání fotoaparátů. Respektive na porovnání čehokoli.
Než jsem koupil svou S7000, pročetl jsem asi 7-8 recenzí. Všude možně. Hledal fotky od amatérů, kteří jím fotí, názory, diskuse...
Rozhodnout se podle jedné recenze nejde.
Ale osobně mne překvapuje, kolika lidem se líbí H1. Pro mě je o třídu pod Panasonicem a Canonem.
beat
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 13. 12. 2005 16:40

Beat:

Ja sem ted taky vybiral fotak, procet sem vsechny recenze jak v casopisech tak na internetu(jak ceske tak zahranicni stranky). Prosel jsem vsechny mozne fora, prohlid jsem si stovky obrazku jak u recenzi tak obycejnych amateru a po uvazeni vsech parametru, jak me fotak sedi v ruce a ceny tak z drojice FZ5, H1, S2 nejlip vychazi SONY. Jediny nad cim vaham je jestli stoji o to si priplatit a jit do FZ20(ale nani me vadi par veci) a jestli si nemam jeste vic priplatit a jit do Minolty A200.
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod neetah 13. 12. 2005 21:06

Uz aby - Sony, Panasonic a Canon v tehle tride uvedl nejake nove modely. Protoze, jak to tak vypada, tahle diskuse nikdy neskonci. :D
neetah
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 14. 12. 2005 06:19

PMA je za dva měsíce plus pár dní...
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod petron 16. 12. 2005 21:27

Myslím, že se Svět počítačů v poslední době dost zlepšil a ta recenze tam vypadala poměrně slušně.H1 zvítězil také v DIGIfotu, což je velmi solidní časopis.Přečetl jsem spoustu recenzí na internetu a ty hovoří v kvalitě obrazu jednou ve prospěch H1, jednou ve prospěch FZ5.Poměr je asi stejný.Myslím si však, že oba fotí velmi kvalitně a hovoří zde pouze subjektivní názory recenzentů.Někomu se líbí to, jinému zase něco jiného.Někdo má třeba rád sytější barvy/fz5/, jiný zase věrnější/H1.Pokud bude jeden z přístrojů v kvalitě obrazu opravdu trochu lepší, tak jen nepatrně.Z dalších věcí však u mě zvítězil Sony, protože má mnohem výkonnější blesk, používá AA akumulátory, rychleji pracuje a velkým kladem je i lepší video.Pro Fz5 hovoří pouze menší hmotnost a možná o trošku lepší stabilizátor obrazu.H1 má specifické ovládání odlišné od ostatních digitálů, ale na to si člověk zvykne,zvláště když předtím používal pouze jednoduchý foťák.Je to pouze otázka zvyku.Chci sice kvalitně fotit/hlavně přírodu,zvěř-mám na to doma podmínky a k jelenovi jsem se přiblížil často jen tak na 30,40m/, ale občas chci i z nějaké akce udělat kromě fotek i ucházející video,takže i proto u mě zvítězila SonyH1.
petron
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirka_ 29. 12. 2005 20:57

Mel bych jeden dotaz - umi Sony manualni nastaveni citlivosti?
Jirka_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mobil-man 29. 12. 2005 21:16

2Jirka_: to ja osobne vyzkousene nemam, ale tvrdim ze na 100% to ma v manualnim rezimu a asi jako vetsina fotaku i v poloautomatu (P)
Jedine v BFU rezimu to nepujde
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jirka_ 29. 12. 2005 22:23

Diky. ted uz se jen rozhodnout mezi Sony Cybershot DSC-H1 nebo Panasonic LUMIX DMC-FZ20EG-S. Celkem dilema, kdyz kazdy chvali neco jineho:-)
Jirka_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hirogen 30. 12. 2005 08:14

Jediná solidní recenze je zde:

http://www.dpreview.com/reviews/canons2is/

A ne nadarmo si S2 vysloužila ocenění CIPA v kategorii "Nejlepší 5MPx fotoaparát roku 2005-2006" Taky mě překvapilo, že Sony H1 nebyl druhý.... Čím to asi bude...

On ten stabilizátor u H1 taky není žádná sláva...
Hirogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 30. 12. 2005 08:21

Tim ocenenim CIPA bych moc "nemaval". Uz se to tu probiralo ty vysledky, zpusob hlasovani a vyber fotaku jsou dost diskutabilni.
viz:
http://forum.digiarena.cz/viewtopic.php ... highlight=
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Karel2 30. 12. 2005 10:37

A co tahle oceneni ty jsou O.K.? http://www.eisa-awards.org/awards.html
S25 Ultra
Karel2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 30. 12. 2005 10:57

NO tam zas vyhral PNASONIC FZ5. Kterÿ pri oceneni CIPA vubec nebyl v seznamu. Kdyz si zjistis jakym zpusobem probihalo hlasovani, vysledky apod pri CIPA a porovnas ho s EISA:

European Imaging and Sound Association je sdružení 41 časopisů vycházejících ve většině (19) evropských zemí. Jejich šéfredaktoři každoročně ve Švýcarsku vybírají na základě testů svých časopisů nejlepší přístroje v oborech audio, video a foto. Šéfredaktoři je zcela nezávisle na sobě nominují podle výsledků vlastních hodnocení a svou volbu pak obhajují a diskutují při závěrečných volbách. Každý stát smí v EISA zastupovat pouze jediný časopis za každý obor, případně za více oborů. Stereo & Video je členem asociace již šestým rokem a za Českou republiku každoročně přispívá svým hlasem k volbě nejlepších evropských výrobků v kategoriích audio a video. Obor foto zastupuje za ČR Fotografie Magazín.
EISA založil v roce 1982 Švýcar Jean Spinatsch, který je dodnes jejím prezidentem. Výrobci spotřební elektroniky považují cenu EISA za vysoce prestižní ocenění a logo této ceny využívají jako velice důležitý propagační argument. Pro spotřebitele je hodnocení EISA významným doporučením při výběru audiovizuálního přístroje. Výběrová kritéria členů EISA se snaží maximálně krýt s požadavky uživatelů, proto se hodnotí především kvalita obrazu a/nebo zvuku, výbava přístroje, úroveň provedení a pokrokovost technologie, ergonomie, vzhled a samozřejmě jeho poměr výkon/cena.
Veškeré podrobnosti o sdružení EISA, seznam členů, pravidla voleb, historii cen, nejčastější dotazy a odpovědi a mnoho dalších informací naleznete na http://eisa.techlink.gr.r/quote]

zdroj: http://www.stereovideo.cz/old/0009/tema_mesice/

Tak je to nesrovnatelne
kromec
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka