Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Davidof píše:cport
a cože to za techniku máš - tu pevnou 50 ?
-- 11. 7. 2018 12:51 --
P.S. jo a tazatel/ka tu od napsání dotazu nebyl/a ... takže je to diskuse poměrně akademická.
Flor.cz píše:Subjektivní parametry, subjektivní názor . Článek jsem psal v době, kdy jsem ještě fotil kompaktem. Velikost a hmotnost výbavy je pro mě zkrátka hodně důležitá. Když člověk nemusí tahat několik kilo fotovýbavy, je daleko mobilnější, dostane se na odlehlejší místa, není tak nápadný, atd.
Ergonomii tam ještě doplním - že je potřeba to vyzkoušet. U malých objektivů to ale nehraje zase takovou roli. A píšu tam, že pro focení s teleobjektivy je robustní tělo zrcadlovky výhodou.
Při takovém rozsahu článku to bude vždycky zobecněné. Nějaký sáhodlouhý elaborát s popsáním všech možných nuancí by skoro nikdo nečetl.
bob222 píše:No, keď vidím posledný počin Nikonu, P-1000 a zoom končiaci na 3000/8 s hmotnosťou FF, tak si hovorím, že radšej ako toto monštrum s čipom blízkym lepším mobilom zobrať olympusa a dve sklá.
A argument s nedostižným rozsahom neberiem, lebo ten koniec bude blato s difrakciou. Ak by to nebolo, tak si nikon inžinieri zaslúžia nobelovku...
Flor.cz píše:Do výbavy počítám i stativ. Protože mám lehkou bezzrcadlovku, tak můžu mít i lehký stativ. Váží nějakých 800 gramů.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků