radek.kovacik píše:chvd píše:A jaky je vlastne teda duvod porizovat takhle velky a tezky kompakt? proc ne radeji bezzrcadlovku nebo zrcadlovku nebo mensi kompakt?
Důvod je ten, že malý kompakt již mám (Olympus XZ-1) a u něj mi právě chybí ten větší rozsah zoomu. Zrcadlovky a bezzrcadlovky jsou asi ještě větší a těžší ne? Navíc nechci pořád měnit objektivy a ještě je tahat v tašce.
Zc a bezrc nemusi byt nutne tezsi, zalezi prave na ostatnich vecech,
Ja reagoval, protoze mi tyhle ultrazoomy prijdou opravdu dost specializovana zalezitost.
Na druhe strane Vas nechci nikam tlacit a uvedomuji si, ze jste poptaval konkretni typ fotaku, a zadal o radu mezi jeho dvema verzemi. Reaguji vicemene i proto, ze tenhle ultrazoom stoji kopu penez a jasne umi i kopu veci, otazka pak je, jestli je to fakt to, co potrebujete a chcete.
Takze ja nic nedoporucim, jen upozornim, ze jsou i jine moznosti.
Treba na trhu je Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 a k nemu spousta těl, pokud chcete tocit video tak asi Canon 90D pripadne 250D nicmene neumim srovnat o kolik "problematictejsi" by takove nataceni bylo.
Pokud video nechcete tocit, daly by se i zrcadlovky od Nikonu, treba i D7500 nebo malinka D5600.
A pokud nechcete zrcadlovku, ve hre je spousta bezzrcadlovek i kdyz pokud chcete vylozene to ohnisko eq600, nebude uplne snadne vybrat zaskleni.
Nicmene ty zrc i bezzrc zas nabizi spoustu jinych moznosti(lze se dostat i na APSC snimac, do budoucna preci jen moznost dokoupeni a vymeny objektivu..), ale to prave strasne zalezi na tom, co je pro Vas podstatne a co chcete pripadne nechcete. Objektivy nemusite vzdy nutne tahat s sebou, muzete mit treba jen ultrazoomy a pak nejakou svetelnou treba eq35mm , kterou dejme tomu pouzijete tam, kde nebudete potrebovat to obrovske ohnisko nebo "x" dalsich moznosti. Ale to je prave to, ze pro Vas to nemusi byt vhodne ani zajimave reseni, takze jeste ejdnou...nedoporucuji, jen uvadim, ze jsou i jine varianty.