Mal som dlhsie FZ18tku, skvely fotak, vydrzal strasne vela, ergonomia vynikajuca , ten joystick parada (potom ho zrusili
) .. vyborne sa s tym pracovalo, ale sumelo to riadne. Skreslenie ale mensie ako ma m4/3 na sirokom ohnisku, zrejme dost korigovali, ostatne, raz som pozrel RAW a zdesene som to zavrel
Perfektna stabilizacia, ale na konci na krajinku to uz nebolo. Tak do 300-350mm mozno. Ten FZ200 je urcite vyrazne lepsi (uz ma BSI), ale len z hladiska ceny je to dobra kupa. Este treba poznamenat, ze na fotenie vtacikov zblizka nic moc, ma velmi silny focus breathing (na 500mm ten moj mal efektivne asi tak 150mm pri 2metroch). Ale da sa, samozrejme. FZ1000 by imho bol uz ultimatny stroj na taketo rodinne fotenie, kedy cvakas , co ta napadne. Plus to video. Cena uz ako pozeram 660-700e. Stylus 1s (novsi), ten sa da asi od 450e .. kvalita bude oproti FZ200 istotne vyrazne lepsia. Aj co sa tyka sumu, aj na ISO2000 sa da fotka pouzit. A ma super hladacik. Len je taky zle hranaty, problem na to mat nejake sikovne puzdro. A nejde na to nasadit filtre, raynox jedine cez adapter naviac.