Rozbity Fujifilm S6500fd

Diskuze o přístrojích s větším než sedminásobným optickým zoomem

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod vencaxxx 21. 3. 2010 10:20

Zdravím všechny fotografy. Rozbil se mi fotoaparát Fujifilm Finepix S6500fd - nejde vůbec zapnout, spadnul jsem na lyžích a měl jsem ho v batohu a ještě v brašně, pak normálně šel ještě několik hodin, nejevil známky žádného poškození, ale když jsem večer prohlížel fotky tak se seknul a když jsem vyndal baterie a chtěl ho znovu zapnout tak už vůbec nešel.

Chci se zeptat jestli nemá někdo podobnou zkušenost a jestli se mi vyplatí fotoaparát nechat opravit, případně kde. Koukal jsem totiž na orientační ceny oprav v AWH a za výměnu krytky na baterie chtějí 1000 korun :shock:
RIHA NANO S PLUS, BVAudio PA300 SSE, Singxer SDA-2
vencaxxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 22. 3. 2010 08:58

otec padol s bicyklom + olympusom e-520 a tiez uz nesiel nastartovat.
Oprava zadarmo v autorizovanom servise (vymena celej dosky), vramci zaruky.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vencaxxx 22. 3. 2010 11:02

No ja uz ho v zaruce asi urcite nemam. Tak by me spis zajimalo kolik by takova oprava mohla stat...
RIHA NANO S PLUS, BVAudio PA300 SSE, Singxer SDA-2
vencaxxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pufko 22. 3. 2010 19:43

Viac než by si sa nazdal... Lacné foťáky nie sú vyrábané za účelom aby sa opravovali , ale aby slúžili ako spotrebný tovar, pokazí sa vyhodíš ho... Zmysel opravovať má foťák v hodnote 500€ a viac , lepšie povedané zrkadlovky...
pufko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Beskydek 11. 4. 2010 10:29

Ahoj. Pokud se rozbije digiťál tak je to smůla.
Mohu Ti nabídnout řešení. Vlastním fuji 6500fd 6 mpix v skvělém stavu, 4000 expozic, 1 giga karta, baterky 1800. Zrovna jej prodávám. Pokud bys projevil zájem napiš mi nabídku an email fotozdenek@seznam.cz.
Mohu ti poslat i ukázky fotografií, foto aparátu. Zdeněk
Beskydek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dragoon 11. 4. 2010 14:26

Moja skusenost so servisom.Mam fuji s5600 a na nom pokazeny cip...
Autorizovany servis v BA pyta 24eur za diagnostikovanie zavady a za postovne...
Zistil som ze z BA vsetko posielaju do Prahy do AWH...tam mi povedali ze oprava
bude trvat minimalne mesiac a cena je 2200kc + postovne...Pri momentalnej cene s5600
ktora je max 150eur je oprava viac nez zbytocna...
Kasli na 6500ku a kup radsej novy,tak ako to idem urobit aj ja...
Dragoon
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 11. 4. 2010 15:58

Jak vidim tak tady na foru maji nekteri kristalovou kouli.

Takhle na dalku ti nikdo nerakne ani cenu opravy a uz vubec ne proc to nefunguje. Takze nejrozumnejsi reseni je zabalit ho a poslat do servisu stim ze at na to podivaj a pote te kontaktuji a reknou ti kolik by stala oprava. A ty se pak rozhodni jestli ho budes chtit opravit.

Ano muze to byt napr. nalomena deska elektroniky pak se to nevyplati opravovat ,ale klidne coz se me zda mnohem pravdepodobnejsi se jedna napr. o spatny kontakt napr. na konektoru. Pak je oprava zalezitosti par stokorun.

PS: projistotu si tam prvni zavolej a zeptej se kolik stoji diagnostika zavady
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník